17 Ağustos 2016, Çarşamba 17:05:25

KHK yayımlandı; Pilot adayları TSK'da pilot olabilecek

15 Temmuz darbe girişiminin ardından çok sayıda pilot, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan ihraç edilmişti. Hükümet, pilot açığını kapatmak için, üniversitelere yöneldi.
  • Astsubay lara da bakmak kalıyor ezıyeti çeken onlar sefasını çeken başkaları ama olsun onlar silah arkadaşı
  • hem ihtiyaç var diyorsun hem yaş sınırı koyuyorsun nasıl olacak
  • Bu arada bu zam sadece pilotlara verildi. Diğer personele ise koca bir sıffırrrr
  • Burada yorum yapanların çoğu ne yazdığını anlamamış. Herkes fazladan uçulan her saat için alınan tazminatın%5.2 den %7 ye çıkmasını zam sanıyor. Halbuki 13 cu maddede bir tablo var. Bu tabloya iyi bakın. Kanundaki eski halı ile karşılaştırırsanız eğer yıllık uçuş tazminati olarak 23 yıllık bir pilot ham maaşının %460 ini alırken bu tabloya gore %930 alacağını görürsünüz. Bu ne anlama geliyor anlatayım. maaşlarına otomatik olarak 3000 ile 4000 arasında değişen bir zam ve yıllık tazminatlarinada 20000 civarı bir zam demek. Yani yılda toplam 65000 TL eder. Kısacası %7 işin görünen kısmı..... Gulerek harrrrcasinnlarrr.....
  • Bişey sorcam o 9 sayfalık şeyi okudunuz mu orda göz numarası ile ilhili bişey yazıyo mu yani gözlükle veya lensle ya da lazerli gözle savaş pilotu olabilir miyim ?
  • Hep savaş pilotu olmayı hayal etmiştim. Şimdi airline ı bırakıp(parayı ve otopilotu). Pilot olarak beceremeyeceğim F16 ya gidemem. "Amirim bir nescafe bol sütlü lütfen".
  • Guvercinsik rumuzu ile yorum yazan arkadas bilmedigin konularda istersen yorum yapma sagdan soldan duydugun dogruluk derecesi bilinmeyen kulaktan dolma bilgilerle burda artislikte yapma gerci senin gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan niceleri var once okuyun ogrenin sonra arastirin sonra fikirlerinizi sanal ortamda degil delikanli gibi yuz yuze ifade edin yureginiz varsa tabii !!!!
  • bence suriyelileri dodlurun en iyi çözümolmazsa afgan ıraklı doldurun
  • yorumları baştan aşağı okudum, günümüz pilot ve havacılarının bir kısmından bir cacık olmaz.imkanım olsada f16 pilotu olsam.trilyona değişmem.adam otelde kalıyoruz yazmış ya.bitmiş herif.para para para.boğulun inşallah para içinde.açlar....
  • Şu hani senelerdir burada siz o işe isteyerek girdiniz diyen, vatan millet bizim için önemli siz parapilotsunuz diyen şu delikanlılar çıksın bakalım sahneye :) Hadi başvurun bakalım alın size bak f-16 pilotu olma şansı ;)

Bugün tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile, TSK tarihinde bir ilk yapılarak, pilot olma yolu kamu ya da özel üniversite mezunlarına da açıldı.

TSK TARİHİNDE BİR İLK
KHK ile Türk Silahlı Kuvvetler Kanunu’na bir madde eklenerek, daha önce Harp okulu mezunu olmadan, kamu ya da özel üniversite mezuniyeti ile subay ya da tabip subay olma hakkı, TSK bünyesinde istihdam edilecek pilotlar için de açıldı.

Bundan böyle 4 yıllık üniversitelerde pilotluk eğitimi almış olan 27 yaşını bitirmemiş kişiler, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na pilot olmak için başvurabilecekler.

MEMURİYETTEN AYRILAN TSK PİLOTLARINA DA GERİ DÖNÜŞ İMKANI
Yine aynı kararnameyle, özel nedenlerle subaylıktan ayrılan pilotlara da, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na geri dönme hakkı sağlandı.

TSK PİLOTLARINA ZAM DA GELDİ
Resmi Gazete’de yayınlanan 671 sayılı KHK ile, Hava Kuvvetleri  bünyesinde görev yapan pilotlar ile, seyrüsefer ve silah sistem subaylarının ek uçuş ücretlerine de zam yapıldı.

Pilotların zorunlu uçuş saatlerinden fazla yaptıkları her saat için yüzde 5.2 ek ücret ödeniyordu.  Bu ek ücret için oran yüzde 7’ye çıkarıldı.

İŞTE 671 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME;

KHK yayımlandı; Pilot adayları TSK'da pilot olabilecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (67)

Wur hançeri yetime ~ 8 yıl önce
Astsubay lara da bakmak kalıyor ezıyeti çeken onlar sefasını çeken başkaları ama olsun onlar silah arkadaşı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airline ~ 8 yıl önce
hem ihtiyaç var diyorsun hem yaş sınırı koyuyorsun nasıl olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafirrr ~ 8 yıl önce
Bu arada bu zam sadece pilotlara verildi. Diğer personele ise koca bir sıffırrrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafirrrr ~ 8 yıl önce
Burada yorum yapanların çoğu ne yazdığını anlamamış. Herkes fazladan uçulan her saat için alınan tazminatın%5.2 den %7 ye çıkmasını zam sanıyor. Halbuki 13 cu maddede bir tablo var. Bu tabloya iyi bakın. Kanundaki eski halı ile karşılaştırırsanız eğer yıllık uçuş tazminati olarak 23 yıllık bir pilot ham maaşının %460 ini alırken bu tabloya gore %930 alacağını görürsünüz. Bu ne anlama geliyor anlatayım. maaşlarına otomatik olarak 3000 ile 4000 arasında değişen bir zam ve yıllık tazminatlarinada 20000 civarı bir zam demek. Yani yılda toplam 65000 TL eder. Kısacası %7 işin görünen kısmı..... Gulerek harrrrcasinnlarrr.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fighter ~ 8 yıl önce
Bişey sorcam o 9 sayfalık şeyi okudunuz mu orda göz numarası ile ilhili bişey yazıyo mu yani gözlükle veya lensle ya da lazerli gözle savaş pilotu olabilir miyim ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orads herşey yazmaz ~ 8 yıl önce
Lazerli gözle jet pilotu olunmuyor. İlk muayenede hiç kabul bile edilmeyebilir.
Savaş pilotu ~ 8 yıl önce
Hep savaş pilotu olmayı hayal etmiştim. Şimdi airline ı bırakıp(parayı ve otopilotu). Pilot olarak beceremeyeceğim F16 ya gidemem. "Amirim bir nescafe bol sütlü lütfen".

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guvercinsike ~ 8 yıl önce
Guvercinsik rumuzu ile yorum yazan arkadas bilmedigin konularda istersen yorum yapma sagdan soldan duydugun dogruluk derecesi bilinmeyen kulaktan dolma bilgilerle burda artislikte yapma gerci senin gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan niceleri var once okuyun ogrenin sonra arastirin sonra fikirlerinizi sanal ortamda degil delikanli gibi yuz yuze ifade edin yureginiz varsa tabii !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel ~ 8 yıl önce
bence suriyelileri dodlurun en iyi çözümolmazsa afgan ıraklı doldurun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sade vatandaş ~ 8 yıl önce
yorumları baştan aşağı okudum, günümüz pilot ve havacılarının bir kısmından bir cacık olmaz.imkanım olsada f16 pilotu olsam.trilyona değişmem.adam otelde kalıyoruz yazmış ya.bitmiş herif.para para para.boğulun inşallah para içinde.açlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b_777 Cpt. ~ 8 yıl önce
Sade vatandaş'a;bende hava kuvvetlerinden müstafi olarak ayrıldım kardeşim.4 sene hava harp okulu+2 sene çok zorlu ve stres altında geçen uçuş okulu+15 sene fiili olarak bu bu millete şerefle hizmet ettim.dünyanın hiçbiryerinde uygulanmayan 15 senelik mecburi hizmetimi tamamlayıp borcumu ödedim ve şerefimle ayrıldım.doğru söylüyorsun bana bu altın bileziği bu devlet verdi,ama emin ol benim canım kardeşim bende hakkını fazlasıyla verdim.Ben hava kuvvetleriyle sözleşme yaptım,EVLENMEDİM.borcum bitti ,ayrıldım.Ayrıca belli bir yaştan sonra muharip savaş pilotu olarak görev yapamazsın.SAVAŞ pilotluğu yapmış birini de karargahta masa başında tutamazsın.HAVA KUVVETLERİNDE DE ÇOK MUTLUYDUM,ALLAHA ŞÜKÜR TÜRK HAVA YOLLARI GİBİ ÜLKEMİZİN GÖZBEBEĞİ OLAN ŞİRKETİMDE DE ÇOK MUTLUYUM.ORDA AZ KAZANIYORDUM AMA MESLEKİ TATMİNİM ÇOK YÜKSEKTİ.BURDA İSE HEM SEVDİĞİM İŞİ YAPMAYA DEVAM EDİYORUM HEMDE GAYET GÜZEL PARA KAZANIYORUM.ALLAH HERKESE MUTLU OLACAĞI İŞİ YAPMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH.
Mehmet ~ 8 yıl önce
Şu hani senelerdir burada siz o işe isteyerek girdiniz diyen, vatan millet bizim için önemli siz parapilotsunuz diyen şu delikanlılar çıksın bakalım sahneye :) Hadi başvurun bakalım alın size bak f-16 pilotu olma şansı ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000