02 Aralık 2011, Cuma 15:01:12

"KEYFİ OLARAK İNİŞ İZNİ VERİLMİYOR"

Saadet Partisi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Gazipaşa Havalimanı’nın enteresan bir mecrada kaplumbağa hızında da olsa muhalefetin baskısı ve dayatmalarıyla ilerlediğini belirterek, “Aksi takdirde bu noktaya kadar gelinemezdi...
  • uçak alıp havayolu şirketi kursun o zaman. uçulmayan şehir, kasaba, köy kalmaz o zaman:)))) izair örneği gayet açık bir şekilde herkesin malumu. uçak alacak bolluk, bu kadar para nerede, biride bunun cevabını verse ne güzel olacak:)))
  • Asagidaki yorumcu, ne zamandan beri gercekleri soylemek politikhaber yapmak oldu ??? Sorarim sana
  • Herkes elinden geleni yapsın derken; Airporthaberden ricam, bu tarz politik niyetler içeren haberleri yayınlamamaları ve art niyetli kişilerin emellerine aracı olmamalarıdır. Vebal konusunda, ileride üzülmemek için , airporthaberin de üzerine düşeni yapmasını rica ederim. Umarım Gazipaşa ile ilgili en doğru karar en kısa zamanda verilir.
  • Bence Gazipaşa meydanının siyaset malzemesi konusu yapılması çok çok yanlış. Herkesin dilinde bu meydan. Meydanla ilgili emniyet kaygıları vardır, dünyada benzeri ender ve mevcut aletli yaklaşması ile de benzerlerine göre geride bir meydan. Elbette operasyonlar başlayabilir ancak bütün emniyet kaygıları giderildikten ve herkes elinden gelenin en iyisini yapıtıktan sonra. Yoksa, siyaset malzemesi yapılarak meydana gelecek olası bir olayda bunun vebalini kimse kaldıramaz.
Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Gazipaşa Havalimanı’nın enteresan bir mecrada kaplumbağa hızında da olsa muhalefetin baskısı ve dayatmalarıyla ilerlediğini belirterek, “Aksi takdirde bu noktaya kadar gelinemezdi. Çünkü havalimanının gündeme geldiği ilk yıllarda ‘Buraya hiçbir şekilde uçak inmez, rüzgar ters taraftan esiyor uçakların inmesi çok tehlikeli, karşıda dağ var, pilotların pas geçmesine manidir’ gibi palyatif bir takım sözlerle hep geçiştiriliyordu. Bir müddet sonra ‘Faaliyete geçmez’ denilen havalimanı önce elden geçirildi ve gerekli cihazlar kuruldu. Ardından ‘Buraya ancak küçük uçaklar inebilir, başka hiçbir uçak inemez’ denilmeye başlandı” diye konuştu.

AKP HÜKÜMETİ ALANYA İLE OYNUYOR
 
Uzun süren bir oyalama sürecinin ardından kamuoyu baskısını en az indirgemek için küçük uçakların inmesine izin verildiğini savunan Sinan Aktaş, “Yine muhalefetin ve Alanya halkının yoğun baskısı ile ‘İnemez’ denilen orta gövdeli uçaklar da nihayet Gazipaşa Havalimanı’na inmeye başladı. Şimdi de ‘Büyük gövdeli uçaklar inerdi, inemezdi’ tartışması yaşanıyor. Pilotlar ‘İneriz, hiçbir sorun yok’ diyor. Turizm şirketleri iniş yapmak için SHGM’den izin istiyor. Ama maalesef izin verilmiyor. Gazipaşa Havalimanı konusunda Alanya halkıyla iktidar arasında sıkı bir mücadele yaşanıyor. İktidar ‘Yaptırmam, açtırmam’ diyor, bizler ise ‘Açacaksınız, açmak zorundasınız’ diyoruz” dedi.
 
AKP BURAYI SİYASETEN KULLANIYOR
 
Aktaş, açıklamasına şöyle devam etti: “Ancak AKP öyle direniyor ki burayı açmamak için adeta elinden geleni yapıyor. Ama öyle bir zaman geliyor ki yapmak zorunda kalıyor. Her genel veya yerel seçimden önce siyasi rant uğruna bazı tavizler vermek zorunda kalıyorlar. İşte gelinen son noktada Gazipaşa Havalimanı’na orta gövdeli uçakların inmesine izin verilmesi de 12 Haziran 2011 milletvekili genel seçimlerinin arifesinde gerçekleşti. Buradan ne anlıyoruz. İktidar, her yaptığını siyasi rant uğruna yapıyor. Demek ki siyasi menfaatler ön plana çıkmasa AKP Hükümeti Gazipaşa Havalimanı konusunda bir adım dahi atmayacak.
 
KEYFİ OLARAK İNİŞ İZNİ VERİLMİYOR
 
Ordu ile Giresun arasında denizin ortasına havaalanı temeli atan iktidar, Gazipaşa Havalimanı konusunda keyfi hareket etmektedir. Bu keyfiyetin de elbette önümüzdeki seçimlerde bir bedeli olacaktır. Zaten son aşamaya gelinmiş olan Gazipaşa Havalimanı Saadet Partisi iktidarında kimseyi üzmeden eksiksiz olarak tamamlanacak ve polemiklere son verilecektir. Diğer taraftan iç hat seferleri de bir başlıyor, bir duruyor. Bunun da önüne geçilmeli ve yıl boyu düzenli seferler yapılmalıdır. Maalesef birçok kez başlayan ve sonra duran seferler de keyif vermemektedir. AKP iktidarı bu konuda Alanya’ya hak ettiği desteği vermemektedir.
 
KERİM AYDOĞAN BİR UÇAK ALSIN
 
Daha önceki basın açıklamalarımızda da söylediğimiz gibi, bu konu Bakanla veya Başbakan Yardımcısı ile çözülebilecek bir mesele değildir. AKP’de her türlü son karar Başbakandan çıkmaktadır. Bu sorunun tek çözümü Başbakanın bir talimatına bağlıdır. Görüyoruz ki Sayın Başbakanın da bu konuyu çözmek gibi bir hevesi yoktur. O halde Alanya olarak önümüzde bir tek çözüm yolu kalıyor. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Sayın Kerim Aydoğan ile beraber Alanyalı iş adamlarının öncülüğünde bir havayolu şirketi kurulabilir.
 
HAYALLER SAADET’LE GERÇEKLEŞECEK
 
Hiç olmazsa 120 ila 130 kişilik bir uçak alınabilirse ancak bu takdirde Gazipaşa Havalimanı’nda 12 ay düzenli olarak seferlere başlanabilir. Böylelikle neredeyse 10 yıldır tek başına iktidar olan AKP’nin çözemediği ve kangren haline getirdiği iç hat seferleri sorunu da çözüme kavuşturulmuş olur. Kendi işimizi kendimiz gördük gördük, eğer göremezsek ve Alanya halkı AKP iktidarına oy vermeye hala devam ederse bir 10 yıl daha bu sorunu çözemez ve hayallerle yaşamaya devam ederiz. Hayaller ise ancak Saadet Partisi iktidarında gerçekleşecek.” (Haber Alanya)
"KEYFİ OLARAK İNİŞ İZNİ VERİLMİYOR"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
uçak alıp havayolu şirketi kursun o zaman. uçulmayan şehir, kasaba, köy kalmaz o zaman:)))) izair örneği gayet açık bir şekilde herkesin malumu. uçak alacak bolluk, bu kadar para nerede, biride bunun cevabını verse ne güzel olacak:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Asagidaki yorumcu, ne zamandan beri gercekleri soylemek politikhaber yapmak oldu ??? Sorarim sana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Herkes elinden geleni yapsın derken; Airporthaberden ricam, bu tarz politik niyetler içeren haberleri yayınlamamaları ve art niyetli kişilerin emellerine aracı olmamalarıdır. Vebal konusunda, ileride üzülmemek için , airporthaberin de üzerine düşeni yapmasını rica ederim. Umarım Gazipaşa ile ilgili en doğru karar en kısa zamanda verilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bence Gazipaşa meydanının siyaset malzemesi konusu yapılması çok çok yanlış. Herkesin dilinde bu meydan. Meydanla ilgili emniyet kaygıları vardır, dünyada benzeri ender ve mevcut aletli yaklaşması ile de benzerlerine göre geride bir meydan. Elbette operasyonlar başlayabilir ancak bütün emniyet kaygıları giderildikten ve herkes elinden gelenin en iyisini yapıtıktan sonra. Yoksa, siyaset malzemesi yapılarak meydana gelecek olası bir olayda bunun vebalini kimse kaldıramaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000