24 Kasım 2013, Pazar 08:01:57

'KESKİN KILIÇ' HAVALANDI!

Çin ilk gizli hareket edebilen insansız hava aracını başarıyla uçurdu. Devlete ait medya organları insansız hava aracının denemesini görgü tanıklarına da dayandırdı.

Çin ilk gizli hareket edebilen insansız hava aracını başarıyla uçurdu. Devlete ait medya organları insansız hava aracının denemesini görgü tanıklarına da dayandırdı.

Medya tarafından "Keskin Kılıç" adı verilen insansız hava aracı Chengdu'da 20 dakika civarında test uçuşu yaptı. Çin son yıllarda görünmez şekilde hareket edebilen savaş uçakları geliştiriyordu, bunlar arasında J-20 ve J-21 uçakları da var.

Eylül ayında bir insansız hava aracı Doğu Çin Denizi'ndeki ihtilaflı ada kümeleri yakınlarında uçmuştu. Bu uçuş Japonya ile tansiyonu yükseltmişti.

Olayın ardından Japonlar, Japonya hava sahasında uçan insansız hava araçlarının vurulacağını açıkladı. Çin Savunma Bakanı Japonya'nın Çin'in savaş uçaklarını vurmaya dair herhangi bir girişimini "bir savaş nedeni" sayacağını belirtmişti.

Devlete ait China Daily gazetesi bugünkü nüshasında haberi "Başarılı uçuş ülkenin Batı ülkeleri ile olan eşitsizliğini tekrardan eşitlediğini gösteriyor" şeklinde verdi.

Çin, ABD, İsrail, Fransa ve İngiltere'den sonra insansız hava aracı teknolojisine sahip ülkeler klübüne katılmış oldu. Uzak Doğu'da son yıllarda Çin ile Japonya arasında soğuk rüzgarlar esiyor. Çin'in silahlanması karşısında Japonya da ABD ile yakın ilişkilere girip topraklarında daha fazla ABD askeri ve savaş uçağı varlığını artırıyor.

Çinli internet sitelerinde yayınlanan fotoğraflarda insansız hava aracının "uçan kanat" şeklinde yapıldığı görülüyor. Uzmanlara göre insansız hava aracının kanat genişliği yaklaşık 14 metre, uzunluğu ise yaklaşık 8 metre. İnsansız uçağın hangi görevler için kullanılacağı henüz bilinmiyor.

'KESKİN KILIÇ' HAVALANDI!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000