08 Mart 2017, Çarşamba 15:34:42

Kendileri yaptı kendileri uçurdu

Eskişehir TEI TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş., 8 Mart dolayısıyla düzenlediği etkinlikle, liselerde okuyan kız öğrenciler arasında maket uçak yarışması düzenledi.
  • Cok guzel okul inşallah ben de giderim
  • ahh birde gerçeğini yapsanızda bizde tebrik etsek....nerdeeeeee???
  • Vallahi bravo. 2 günde olmaz bu işler. Avrupa kaç senedir çalışıyor. Havacılık böyle işte

Dünyanın ilk kadın pilotunun lisanslandırıldığı tarih olan 8 Mart 1910 anısına, 2011 yılından itibaren 8 Mart’ı kapsayan hafta, “Dünya Havacı Kadınlar Haftası” olarak kutlanıyor. TEI tarafından bu sene ikinci kez olmak üzere, 11 ve 12. sınıfta okuyan kız öğrencilere havacılık sektörünü tanıtmak ve bu sektöre karşı ilgi uyandırmak amacıyla bir yarışma düzenlendi.

Yaklaşık 70 kız öğrenci yarışmada ilk önce maket uçaklarını yaptı ardından ise eserlerini en iyi uçurabilmek için ter döktü. Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan "Model Uçak Yapma ve Uçurma Yarışması" sonrası dereceye giren okulların öğrencileri, tablet bilgisayar ile ödüllendirildi.

"Dünyanın en üretken etkinliği ödülünü aldık"
Yarışma hakkında bilgiler veren TEİ Kurumsal İlişkiler Danışmanı Duygu Gökduman Pilatin, amaçlarının havacılığı sevdirmek olduğunu kaydetti. Geçen seneki yapılan etkinliklerle dünyanın en üretken etkinliği ödülünü aldıklarını belirten Pilatin, "Bu etkinliğimizi Dünya Havacı Kadınlar Haftası kapsamında gerçekleştiriyoruz. Dünyada ilk kadın pilotun lisanslandırdığı 8 Mart 1910 gününün anısına yapıyoruz. 2010 yılından beri dünyanın her tarafında çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Biz de TEİ olarak bu yıl ikinci kez katılıyoruz bu etkinliklere. Geçen sene yaptığımız etkinliklerle dünyanın en üretken etkinliği ödülünü aldık. Çok gurur duyduk. Bu sene de aynı keyfi yaşamak ve yaşatmak için bir etkinlik düzenliyoruz. Burada amacımız lisede olan, 11 ve 12’nci sınıf kız öğrencilere havacılığı tanıtmak, havacılığı sevdirmek ve onların havacılık sektöründe yer almalarını sağlamak" dedi.

"Bayan çalışan oranının arttırılması noktasında bu etkinlik oldukça önemli"
Yarışmaya ev sahipliği yapan Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Müdürü Dr. Sırrı Kabadayı, kadın çalışan oranının arttırılmasının önemli olduğunu söyledi. Kabadayı, "Eskişehir’de, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik elemanları yetiştiriyoruz. Eskişehir’de özellikle bugün 8 Mart Dünya Havacı Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yapmış olmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Bu etkinliği düzenleyen TEİ yani Tusaş Motor Sanayi ilgileri ve destekçilerine çok teşekkür ediyoruz, minnettarız. Günün önemine binayen özetle bayanların daha etkin rol üstlenebilmesi ve bayan çalışan oranının arttırılması noktasında bu etkinlik oldukça önemli. Bugün Eskişehir’deki liselerin kız öğrencileri yarışıyor. Özellikle bizler burada, seyircileri de kızlarımızdan seçtik. Hatta yeterli gelmediği için İkram Cirit Anadolu Lisesi’nin kız öğrencilerini de okulumuza davet ettik. Onlar da şuanda bu yarışmayı izliyorlar. İsteğimiz uçak bakım teknisyeni olacak öğrencilerin arasındaki kız öğrenci sayısını arttırmak" diye konuştu.

"Dünya sadece erkeklerin etrafında dönmüyor"
Yarışmaya katılan Sabiha Gökçen Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Şeyma Büyüklü ise, kadınların hayatın her alanında yer aldığını hatırlatarak şöyle konuştu:
"Sabiha Gökçen Teknik Anadolu Lisesinde okuyorum. Kadınların uçakçılık alanından kendini geliştirmesi çok güzel bir durum. Dünya sadece erkeklerin etrafında dönmüyor. Kadınların da bu durumda olması güzel bir şey. Uçakçı olduğumuz için maket yapımı bizim için daha avantajlı. Çünkü uçak bilgisi de görüyoruz. Gayet güzel geçti aslında birinci olacağımıza inanıyorum. Bu yarışmayı kazanıp, ödülü alacağız. İlerde hostes olmayı istiyorum, bu şekilde ülkeye de katkıda bulunmak istiyorum."

Yarışmada en iyi maket uçağı Prof. Dr. Orhan Oğuz Lisesi öğrencileri yaptı. En uzun süre havada kalabilen maket uçak ise Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından uçuruldu.











Kendileri yaptı kendileri uçurdu

Yorumlar

Emine ~ 7 yıl önce
Cok guzel okul inşallah ben de giderim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
razi ~ 7 yıl önce
ahh birde gerçeğini yapsanızda bizde tebrik etsek....nerdeeeeee???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 7 yıl önce
Vallahi bravo. 2 günde olmaz bu işler. Avrupa kaç senedir çalışıyor. Havacılık böyle işte

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000