25 Temmuz 2010, Pazar 14:09:11

Kendi yolcu uçaklarını da düşürdüler

Habertürk gazetesi yazarı Serdar Turgut, bugünkü köşe yazısında Lockerbie kazasıyla ilgili kendi düşüncesini kaleme almış. İşte Turgut'un bugünkü yazısı...
  • eeee günaydınlar beyefendi.olayın olduğu tarihten itibaren bu ülkenin aklı başında birkaç yazarı bu konuyu yazdılar.ancak bazı" karakter sahibi ,satılmamış"tipler -yok daha neler ,amerika öyle şey yapmaz-direnişi ile karşı çıktılar.sonunda sizinde gözünüz gerçekleri (hayal meyalde olsa) görmeye başlamış.bunada şükür.en azından bundan sonra gerçekleri yazar okurlarınızı daha fazla zehirlememiş olursunuz.(eğer hala okurunuz kaldıysa).
  • Yerinde ama eksik tespit:Sözü edilen Libya'lı iki ajanının serbest bırakılmasında , Libya ile 2007'de 900 milyon dolarlık anlaşma yapan BP'nin etkisinden ciddi anlamda bahsediliyor ve bu konuda BP , lobi faaliyetlerinde bulunduğunu kabul ediyor.Tipik Anglo-Sakson ifadesi ile "Bir damla petrol , bir damla kandan daha kıymetlidir” demiştir W. Churchill ve bu tür politikalar kendi vatandaşlarının aleyhine dahi olsa , hep petrol şirketlerinin lehine neticelenir.
İKİ günlüğüne İngiltere'deyken uzakta olduğumuz için dikkatimizden kaçabilecek bir tuhaf gelişme oldu. İngiltere Başbakanı, Başkan Obama'yı ziyaretinde Lockerbie'de yıllar önce düşürülen yolcu uçağının dosyalarına bir daha bakılması üzerinde hemfikir kalındı.

Belki de dosyada kalmış olabilecek son delillerin ortak analiz sonucunda silinmesi için anlaşmışlardır diye düşündüm ben.

Çünkü o korkunç olayda, yine büyük devletlerin kendi vatandaşlarının hayatını acımasızca alarak bir plan uygulamaya çalıştıkları yolunda kuşkular var.

Bu kuşkularımızı güçlendiren bazı gelişmeler oluyor.

Olaydan hemen sonra bir Libyalı (ki ülkesi o dönemde Amerika'nın sıcak savaş hedefindeydi) hapisle cezalandırıldı. Sonra hapis cezasını çekerken kanser olduğu söylendi. Devlet birimlerinin atadığı doktordan bir hafta içinde ölür raporu aldı ve insani nedenlerle tahliye edildi.

Bu olaydan sonra neredeyse bir yıl geçti, bir hafta içinde öleceği söylenen Libyalı hâlâ ülkesinde yaşıyor.

Amerikalılar, adamın kendilerine danışılmadan salındığını avunuyor. İngilizler daha önceki hükümet tarafından salındığını ve şimdiki başbakanın bir sorumluluğu olmadığını söylüyorlar.
Şimdi İngiltere ve ABD, Lockerbie uçak düşüşüyle ilgili dosyayı yeniden görmeye karar verdiler. Görseler ne olur görmeseler ne olabilir ki? Adam dosya açıldı diye gönüllü gelip hapishaneye girecek değil ya. Dosyayı yeniden incelemenin tek bir amacı olabilir: Artık Libya devletinin elinde olan adamın anlatacakları nedeniyle ABD ve İngiltere'ye karşı suçlamalar getirmesi ihtimaline karşı dosyada kendilerini olaydan tamamen silen düzenlemeleri yapacak olmaları ihtimali büyük.

Şimdi bazılarınızın, "Bir devlet kendi vatandaşlarına zarar vermeyi bile göze alıp böylesine katliamlar yapabilir mi" diye sorduğunu duyar gibiyim.

Buna verilecek kısa cevabım, "Evet yapabilir ve yapıyorlar da" olacak. İsteyen buna, "Komplo teorisi yapıyor" da diyebilir. Geçmişte bu tür komplolar birçok devletin tarihinde maalesef var.

Yönetici sınıflar, bazı ezoterik inançlarla da desteklenen uzun vadeli hedefleri doğrultusunda kısa vadede kendi masum vatandaşlarını bile ölüme yollayabiliyorlar.

Bence bunun son örneği 11 Eylül saldırılarında ölen insanlardır.

Serdat Turgut
Kendi yolcu uçaklarını da düşürdüler

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
eeee günaydınlar beyefendi.olayın olduğu tarihten itibaren bu ülkenin aklı başında birkaç yazarı bu konuyu yazdılar.ancak bazı" karakter sahibi ,satılmamış"tipler -yok daha neler ,amerika öyle şey yapmaz-direnişi ile karşı çıktılar.sonunda sizinde gözünüz gerçekleri (hayal meyalde olsa) görmeye başlamış.bunada şükür.en azından bundan sonra gerçekleri yazar okurlarınızı daha fazla zehirlememiş olursunuz.(eğer hala okurunuz kaldıysa).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yerinde ama eksik tespit:Sözü edilen Libya'lı iki ajanının serbest bırakılmasında , Libya ile 2007'de 900 milyon dolarlık anlaşma yapan BP'nin etkisinden ciddi anlamda bahsediliyor ve bu konuda BP , lobi faaliyetlerinde bulunduğunu kabul ediyor.Tipik Anglo-Sakson ifadesi ile "Bir damla petrol , bir damla kandan daha kıymetlidir” demiştir W. Churchill ve bu tür politikalar kendi vatandaşlarının aleyhine dahi olsa , hep petrol şirketlerinin lehine neticelenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000