29 Ağustos 2009, Cumartesi 07:04:36

Kendi motorunu kendi üretecek

Şanghay merkezli "AVIC Ticari Uçak Motorları" şirketinden yapılan açıklamada, Çin'in kendi ürettiği ticari uçakların, en kısa sürede kendi üretimi jet motorlarıyla uçacağı duyuruldu...

Çin, 2016'da kendi geliştirdiği jet motorlarının üretimine başlayacağını açıkladı. Şinhua ajansının haberine göre, Şanghay merkezli "AVIC Ticari Uçak Motorları" şirketi genel müdürü Cang Cian yaptığı açıklamada, Çin'in kendi ürettiği ticari uçakların, en kısa sürede kendi üretimi jet motorlarıyla uçacağını duyurdu.

Cang, Çin'in jet motoru üretmesinin, GE, Rolls-Royce gibi firmaların piyasadaki tekelini kaldıracağını ve dünya havacılığında birçok dengeyi değiştireceğini savundu.

Çin, kendi imkanlarıyla geliştirdiği ARJ21-700 adlı yolcu uçağının test uçuşlarını tamamlamış ve 2010 yılında Çin'de bölgesel uçuşlara başlayacağını duyurmuştu.

Çin, dünyanın en hızlı büyüyen uçak sanayisi olarak dikkati çekiyor. Çin Sivil Havacılık Kurumunun istatistiklerine göre, geçen yıl Çin'de 193 milyon kişi uçakla seyahat etti.

Kendi motorunu kendi üretecek

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000