03 Temmuz 2018, Salı 12:30:17

Kazdağlarını Mi 8 koruyacak

Balıkesir’in Edremit ilçesinde orman yangınlarına karşı müdahale için görevlendirilen Orman Bakanlığınca kiralanan helikopter hizmete başladı.
  • Bu dusunce cikacak yangini mi--- kac sondurecek onuda ayarlayin
  • mürettebat çok düşünceli görünüyor,,,bezgin gibi
  • Serkan daydemir ve ekibine emniyetli uçuşlar dilerim.
  • THK’nın elinde onca M-18 Dromader duruyor ve kimse kullanmıyor, bakım belgeleri kayıp diye SHGM uçurmuyor daha doğrusu. Böyle önemli bir vazife için kurallar esnetilmeli, uçaklara güvenmiyorsan PZL’den çağırırsın uçağın bakımcısını, mühendisini adam sağlam değil mi bakar uçurursun. Çünkü sadece karadan su almasına rağmen, hızı ve manevra kabiliyeti ile çok yangın bastırdı geçmişte ve tüm ormancılar daha çok tercih etti helikopterden. Mi-8 lerde değil ama kamov da özellikle palin oluşturduğu fön etkisi alevi canlandırdığı söylenmişti. Ayrıca THK’da vatanseverse satar orman bakanlığına M-18 leri, bu durumda onlara da SHGM de karışamaz. Memlekette kimse elinin taşının altına sokmuyor, sürekli kirala yandaş firma kazansın para..
  • Ateş Kartalı'nı göremedim nerelerde?
  • Mig 8 ne ya başka helikopter bulamadinizmi kaza olmasinda
  • Nerden bu A101den mi ?
  • 1 türk pilot, 1 kaptan pilot? Yani kaptan yabancı öyle mi :)
  • Mi 8 çok tehlikeli çöp bir helikopter inşallah bir kaza yaşanmaz.
  • Serkanım emniyetli uçuşlar olsun kardeşim

Balıkesir’in Edremit ilçesinde orman yangınlarına karşı müdahale için görevlendirilen Orman Bakanlığınca kiralanan helikopter hizmete başladı. Mi 8 tipi Rus yapımı helikopter orman yangınlarındaki başarısıyla dikkatleri çekerken, Kazdağlarını 14 Ekim’e kadar havadan alevlere karşı koruyacak.

Edremit Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde Kazdağları, Madra Dağları ve Ayvalık Adaları Tabiat Parkında olası çıkma ihtimali olan orman yangınlarına karış hazırlıklar tamamlandı. Yangın gözetleme kuleleri, orman için devriyeler, yangın söndürme ekipleri ve son olarak ekibe eklenen Mi 8 tipi yangın söndürme helikopteri ile yangınlara sür'atle müdahale edilecek.

Mi 8 tipi özel donanımlı yangın söndürme helikopteri ihbarın ulaştırılmasının ardından 12 dakikada uçar vaziyete gelerek bölgede oluşturulan yangın su havuzları, göller, göletler veya denizden su alarak yangına müdahale etmeye başlıyor. 2 buçuk ton su taşıma kapasitesine sahip helikopter 1 Türk pilot, 1 kaptan pilot, 1 uçuş mühendisi, orman müdürlüğünün yetkilisi ile havada operasyon yapıyor. Helikopter su taşıma kapasitesinin yanında ulaşımı zor ve uzak noktalara 10 kadar orman itfaiyecisini taşıyabiliyor. Ayrıca arama kurtarma faaliyetleri içinde özel donanımlara sahip. Helikopter üzerindeki özel donanımları sayesinde yangın bölgesinin görüntülerini havadan yangın koordinasyon merkezine anında ileterek yönetim kademesine anlık görsel bilgi sunma imkanı da sağlıyor.

Mi 8 helikopteri hakkında bilgiler veren Türk Pilot Serkan Baydemir, “Ülkemizde Mi 8 helikopterimiz yangın söndürme faaliyetlerinde 1 Temmuz ile 14 Ekim arasında konuşlandırılmıştır” dedi.

Helikopter ekibini denetleyen Edremit Orman İşletme Müdürü Barış Tamer Kilis ise, “Edremit Orman İşletme Müdürlüğü olarak 2018 yılı yangın sezonu hazırlıklarını tamamlamış bulunmaktayız. Bünyemize katılan bu helikopterde 1 Temmuz, 14 Ekim tarihleri arasında Kazdağlarını da içinde bulunduran bölgemizde orman yangınları konusunda hizmet edecek” dedi. 

Kazdağlarını Mi 8 koruyacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Aman ~ 6 yıl önce
Bu dusunce cikacak yangini mi--- kac sondurecek onuda ayarlayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ekip ~ 6 yıl önce
mürettebat çok düşünceli görünüyor,,,bezgin gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ç.C ~ 6 yıl önce
Serkan daydemir ve ekibine emniyetli uçuşlar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK vs SHGM (İkiz Dingiller) ~ 6 yıl önce
THK’nın elinde onca M-18 Dromader duruyor ve kimse kullanmıyor, bakım belgeleri kayıp diye SHGM uçurmuyor daha doğrusu. Böyle önemli bir vazife için kurallar esnetilmeli, uçaklara güvenmiyorsan PZL’den çağırırsın uçağın bakımcısını, mühendisini adam sağlam değil mi bakar uçurursun. Çünkü sadece karadan su almasına rağmen, hızı ve manevra kabiliyeti ile çok yangın bastırdı geçmişte ve tüm ormancılar daha çok tercih etti helikopterden. Mi-8 lerde değil ama kamov da özellikle palin oluşturduğu fön etkisi alevi canlandırdığı söylenmişti. Ayrıca THK’da vatanseverse satar orman bakanlığına M-18 leri, bu durumda onlara da SHGM de karışamaz. Memlekette kimse elinin taşının altına sokmuyor, sürekli kirala yandaş firma kazansın para..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zzz ~ 6 yıl önce
Dayı M18 ler satıldı gitti ki sen neden bahsediyon...
Kartal ~ 6 yıl önce
Ateş Kartalı'nı göremedim nerelerde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
russs ~ 6 yıl önce
Mig 8 ne ya başka helikopter bulamadinizmi kaza olmasinda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mi mi ? ~ 6 yıl önce
Nerden bu A101den mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandas ~ 6 yıl önce
1 türk pilot, 1 kaptan pilot? Yani kaptan yabancı öyle mi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 6 yıl önce
Mi 8 çok tehlikeli çöp bir helikopter inşallah bir kaza yaşanmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T.M ~ 6 yıl önce
Serkanım emniyetli uçuşlar olsun kardeşim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000