29 Mayıs 2011, Pazar 08:10:03

KAZDAĞLARI'NA HAVADAN KORUMA

Orman yangınları açısından riskli bölgeler arasında bulunan Edremit Körfezi ve Kazdağları, yangın sezonunda bir helikopter ve bir uçak ile havadan korunacak.
  • her yıl hektar hektar ormanlarımız yanıp kül oluyor, bu nasıl havadan koruma ise? Sanki hiç korumasanız daha iyi olacak gibi. Ormanımız kalmadı doğru dürüst. Hoş olanlar da sadece odun olarak kullanılıyor. G550 alacağınıza daha çok yangın söndürme uçağı alın. Helikopterin kovası ile orman yangını sönmüyr işte.
Edinilen bilgiye göre, Edremit Orman İşletme Müdürlüğünce, 2011 yangın sezonunda Kaz Dağları'nda yangınla mücadele için 111 personel, bir helikopter, bir amfibi uçak, yedi arazöz, 12 tonluk dört su tankeri ve dört de ilk müdahale aracı kullanılacak.

Ayrıca yangın riski yüksek kesimlerde oluşturulan beş helikopter yangın göleti sayesinde müdahalede zaman kaybı yaşanmayacak. Zeytinli Orman Deposu'ndaki pistte konuşlandırılacak helikopterin yanı sıra Balıkesir-Körfez Havaalanı'nda da amfibi tipi söndürme uçağı bulunacak. 1 Temmuz 2011'de Edremit Körfezi'ne gelerek yangın sezonu boyunca görev yapacak helikopter ve uçak, 30 Ekim'de geri dönecek.

Edremit Orman İşletme Müdürü Muhammet Karahan, yaptığı açıklamada, ''Geçen yıl büyük bir yangınımız olmadı, umarım bu sene de olmaz. Bölgemiz, orman yangınları konusunda çok hassas. Ayrıca dünyaca önem taşıyan Kazdağları, birçok yerde bulunmayan endemik bitkilere de ev sahipliği yapıyor. O nedenle ormanlarımıza gözümüz gibi bakıyoruz. Ekiplerimiz, 24 saat teyakkuzda bekliyor'' dedi.

(Gerçek Gündem)
KAZDAĞLARI'NA HAVADAN KORUMA

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
her yıl hektar hektar ormanlarımız yanıp kül oluyor, bu nasıl havadan koruma ise? Sanki hiç korumasanız daha iyi olacak gibi. Ormanımız kalmadı doğru dürüst. Hoş olanlar da sadece odun olarak kullanılıyor. G550 alacağınıza daha çok yangın söndürme uçağı alın. Helikopterin kovası ile orman yangını sönmüyr işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000