26 Şubat 2009, Perşembe 15:45:42

KAZAZEDE YOLCU YAŞADIKLARINI ANLATTI

Amsterdam'daki uçak kazasının ardından Türkiye'den Amsterdam'a giden yaralı yakınları hastanelere akın etmeye devam ederken, VU hastanesinden ilk taburcu olan Türk kazazede Bekir Kaya Olay düşme anını anlattı.

Aksaraylı Bekir Kaya, "Her şey yolunda idi. İnişe çok yaklaşmıştık aniden uçak burun üstü hızla aşağıya inmeye başladı. Bir anda çığlıklar yükseldi, daha sonra kaptan uçağı havalandırmak istedi bu arada kuyruğu yere çarptı. Yan tarafında oturan arkadaşıma bize bir şey mi oldu diye sorduğumu hatırlıyorum. Ondan sonrası hakkında hatırladığım bir şey yok. Aynı uçakta bulunan diğer 2 Aksaraylı arkadaşım daha vardı aileleri merak etmesinler hepimiz iyiyiz" diye konuştu.

Olayı yine hafif sıyrıklarla atlatan İlhan Gücüyene'nin arkadaşı Erol Öner, "Bizim kendisiyle uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz var. Kendisinin şu an durumu iyi fakat sırtından bir yaralanma durumu vardı. Hastanede gerekli check-upları yapıldı, ultrasondan geçti. Akşam otelde ağrısı vardı ama daha sonra aldığı ilaçlarla kendini iyi hissetti. Bu konuyu üzerinden bir an evvel atması lazım. Sabahleyin kendisini iyi hissettikten sonra buradaki işlerini tamamlayarak ilk uçakla Türkiye'ye dönmeyi tercih etti. Çok kısa sürede olduğundan çok fazla bir şey hatırlamıyor. Her şeyin 3-5 saniye içerisinde olduğunu söylüyor. Uçağın düşmesinden 3-5 dk önce tuvalete gidip gelmiş. Uçağın ilk olarak kuyruğunun yere çarptığını ve sonra gövdenin yere oturduğunu söylüyor. Uçağın bölündüğü kısımdan kendini dışarı atan yolculardan birisi birkaç grup arkadaşla beraber geri döndüğünü ancak kendini o sırada çok kötü hissettiğini söylüyor. İş hayatının içerisinde olduğu için kendisi bundan sonra da uçmaya devam edecek. Çok güçlü bir kişiliği var ve ben kurtulacağına eminim" dedi.

Kendi koltuğunda oturmasının büyük bir şans olduğunu belirten öner, "Düşme anında kemerini bağlamış. Kendi koltuk numarası 9 numaraymış, koltuğa oturmak üzere döndüğünde 2 Hollandalı'nın yerine oturarak yer değiştirmeyi teklif ettiklerini söyledi. Kendisi kendi yerinde oturmak istediğini söyleyince de Hollandalılar ön kısıma geçmiş. Enteresandır ki, bölünen kısım 8 numaralı yer. Ve orada oturanların bir kısmı şu an ya hayatta değil yada ağır yaralı. Aslında bu durum insan hayatının esasında ne kadar şansa bağlı olduğunun bir göstergesi" şeklinde konuştu.

(İHA)

KAZAZEDE YOLCU YAŞADIKLARINI ANLATTI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000