21 Temmuz 2014, Pazartesi 08:57:25

"KAZAYI ARAŞTIRACAK UZMANLARIN GÜVENLİĞİ GARANTİ EDİLEMEZ"

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Volodimir Groysman, Malezya Havayoları'nın düşürülen uçağının enkazını araştırmak için gidecek uzmanların güvenliğinin garanti edilemeyeceğini söyledi.
  • Araştırma ekibinin uçağını da vurucaklar herhalde

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Volodimir Groysman, ülkenin doğusunda düşen Malezya uçağıyla ilgili, ''Uçak kazasını araştırmak üzere bölgeye gelen uluslararası uzmanlara güvenlikleri garanti edilemez'' dedi.

Groysman, yaptığı açıklamada, Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun talimatıyla bölgeye gelecek yabancı uzmanlar için bir uçak hazırlandığını belirterek, ''Uçağın düşürüldüğü bölgede inceleme yapacak uzmanların gönderilmesi kararını, gönderecek ülkelerin vermesi gerekir'' diye konuştu.

Bölgenin Rusya yanlısı milislerin kontrolünde olduğunu ifade eden Groysman, inceleme yapacak uzmanlar için güvenlik garantisi veremeyeceklerini ifade etti.

Groysman, terörle mücadele operasyonlarının yürütüldüğü doğu bölgesinde düşürülen Malezya yolcu uçağını incelemek üzere bölgeye gelen uluslararası uzmanların emniyetleri ile ilgili Rusya'nın güvenlik imkanı sunması gerektiğini bildirdi.

Öte yandan Groysman, uçak felaketinin yaşandığı bölgede şu ana kadar 219 ceset bulunduğunu açıkladı.

Malezya Havayolları'na ait Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan Boeing 777 tipi yolcu uçağı, Ukrayna'nın doğusunda ordu ile ayrılıkçılar arasında çatışmaların yaşandığı bölgede düşmüş, 298 yolcu ve mürettebattan kurtulan olmamıştı.

"KAZAYI ARAŞTIRACAK UZMANLARIN GÜVENLİĞİ GARANTİ EDİLEMEZ"

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Araştırma ekibinin uçağını da vurucaklar herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000