09 Ocak 2011, Pazar 13:23:17

KAZANIN ÜSTÜNDEN 4 SENE GEÇTİ

Adana'dan kalktıktan sonra Irak'ın başkenti Bağdat yakınlarında düşerek 30 Türk işçisi ve 5 mürettebata mezar olan uçakta kocasıyla birlikte hayatını kaybeden Olcay Geyik'in annesi, kızı için facebook'ta "Olcay Geyik-Kavuzlu Anısına" adlı sayfa açtı.
  • Bu olayın sorumlularını uzaklarda aramaya gerek yok,onlar şu anda vicdanları rahatmı bilmem ama yataklarında mışıl mışıl uyuyorlar.Paranın insan hayatından daha önemli olduğu 2-3 ülkeden biriyiz.Bunun önüne geçebilecekte bir kurumumuz da yok maalesef.Söylenecek çok söz var ama ne sayfalar yeter ne de kimse anlar.Allah size sabır versin.Bu olayın da neticesinde bir sonuç çıkacağına inanmıyorum.
  • Acınızı paylaşıyor ve o kazada !!!!! ölenlere allahtan rahmet diliyorum.Bu riskli bölgelere dünyada kaç ülke,kaç şirket uçuyor bir inceleyin bakalım.Ancak 2.ci dünya ülkeleri ve şirketleri.3 Kuruş fazla para kazanayım diye insanlarun,çalışanlarının hayatını riske atan kaç şirket ve ona bağlı hangi sivil havacılık kurumu var.
9 Ocak 2007'de saat 06.00'da Adana Havalimanı'ndan kalkarak Irak'a giden Moldovalı Aeriantur Havayolları'na ait  uçağın Bağdat yakınlarında düşmesi sonucu 30 Türk işçisi ölürken, 5 Moldovalı mürettebat da hayatını kaybetmişti. Kazada Abdulkadir Akyüz isimli kişi yaralı olarak kurtulurken, Ramazan Altıkulaç isimli Türk işçisinin cesedi ise hala bulunamadı.

KAZADA EN ÇOK KONUŞULAN 6 AYLIK EVİ GEYİK AİLESİ OLDU
Kazada eşi Serkan Geyik ile birlikte hayatını kaybeden Olcay Geyik'in annesi Serpil Kavuzlu ve babasının acısını kazanın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen halen hafiflemedi. Her yıl kazanın yıldönümünde Almanya'dan gelerek kızının mezarı başında o günleri yeniden yaşayan Serpil Kavuzlu, kızı için bir sosyal paylaşım sitesinde "Olcay Geyik-Kavuzlu anısına" adlı sayfa açtı. Sayfaya kızının ve damadının fotoğraflarını koyan acılı anne, kızının doğum gününü de ona bir pasta alarak kurduğu sitesinde kutluyor.
Serpil Kavuzlu, sitede kızına şu sözlerle seslendi:
"Özlerim seni, aldığım her nefeste. Güneşin doğuşundan batışına, her nefes alıp hayatı, soluduğumda, özlerim seni ben bu kalbin her atışında canım olcayım. Senle yaşamayı öğrendim. Seninle mutluluğu tattım. Sanma deli gönlüm senden vazgeçer, sen benim canımsın, canımsın. Canım tatlı kızımsın, varsın gün biterken olsun akşamlar, geceler bitmesin dursun sabahlar. İsterse de kader silsin izleri, isterse unutsun bütün kainat seni, inan kızım unutmaz bu kalp seni. Damarımda kanımsın canımsın canım tatlı
kızımsın. Her şeyin ilacı derler zamana, ama bilmezler ki yoktur bu ayrılığın ilacı. Tüm dünya bir yana sen bir yana. Sen benim canımsın, canımsın canım tatlı kızımsın."
Kavuzlu bir başka yazısında da kızına olan özlemini şu ifadelerle dile getirdi:
"Ey kalbim sus, dinlemeyeceğim artık seni derdimi açsam herkese ne fayda, en iyisi sen sus, kalbim bilmezler senin içindekini, anlatsan da anlamazlar bir tek acıyı tadan bilir, en iyisi artık sen sus kalbim, kalbime kaç kere sorduysam hep bana Olcay ve Serkan'ın ismini heceledi. Ey kalbim artık sus haykırmak boşuna, Olcayı mı çağırmak boşuna, Hiç sen gördün mü gidenin geri geldiğini? Ağladığım geceler sus anneciğim ben yanındayım dediğini. Başımı göğsüne yaslayıp da okşayıp teselli ettiğini. Eeeee siz
bunları nereden bileceksiniz ki? Ancak ateş düştüğü yeri yakar."

Sitede Olcay Geyik'in arkadaşları da onu yalnız bırakmadı bazı arkadaşları duygularını şöyle dile getirdi:
"Son gördüğümde, ortaokulda saçları böyleydi. Tatlı, iyi kalpli arkadaşımız. Öğretmenlerimizde çok severdi Olcay'ı. Okulda bir arkadaşımız kazada ölmüştü onun için birlikte ağladığımızı hatırladım. Kader bu senin için de duyduğumda ağladım canım. Ama insan unutulduğu zaman ölür. Sen hiç ölmedin. Hatıralarımızda dualarımızdasın."
Anne Kavuzlu, Olcay Geyik'in ölmeden önce kendisine yazdığı bir mektubu da sitede paylaştı. Mektupta Geyik annesine şöyle sesleniyordu:
"Bir insanin kalbi durduğu zaman değil, unutulduğu zaman ölür. Unutmadığın sürece unutulduğunu sanma, seven unutmamış, unutan sevmemiştir. Bir gün olur unutan da unutulur."

ANNE KAVUZLU, UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜNE İNANMIYOR
Anne Kavuzlu kurduğu sitede sadece kızına duygusal mesajlar yazıp doğum gününü kutlamadı. Uçağın bir kazayla düşmediğini roketle düşürüldüğünü ileri sürdü. Kavuzlu bu tezini de aradan yıllar geçmesine rağmen uçağın kara kutusunun bir türlü açıklanmamasına bağladı. Kavuzlu, biricik kızını Irak'ta yitirdiğini belirterek, "Suçumuz neydi bizim, feryadım tanrıya. Sana son sözüm gülüm, elveda elveda. 9 Eylül 1984 yılında ağlayarak aramıza katılan ve dünyanın en tatlı kızı olan biricik kızım hiçbir zaman
İnsanlara kin gütmeyen, küslük nedir bilmeyen, her zaman gülen ve ne olursa olsun yüzünden gülümsemeyi eksik etmeyen, ölümden bir an olsun bile korkmayan, sevdi mi ölümüne seven, ölüme bile bile kocasının yanında kucak kucağa giden dünyalar tatlısı biricik kızım. 2006'nın son günlerinde bayram ve yeni yıl tatilini geçirmek için gelmiş olduğu Türkiye'den 09.01.2007 tarihinde kocasıyla çalışmakta olduğu Irak'taki şantiyeye geri dönerken bindikleri uçak inmelerine 200 metre kala roketatarla vurularak
düşürülmüş ve bizim canımızdan çok sevdiğimiz ve doya doya sarılıp da koklayamadığımız kızımız ve damadımızın anısına, onları hep beraber yaşatmak açısından bir grup oluşturmaya çalışıyoruz. Uçağın düşmesinin üzerinden 4 yıl geçti ancak hala kara kutu açıklanmadı. Devlet yetkilileri bu olayın neden üzerine gitmiyor" dedi.
Uçaktan tek sağ kurtulan Akyüz de uçak düşmeden önce bir patlama sesi duyduğunu ileri sürmüştü. O günden bugüne yayınlanan bütün haberleri de sitesinde yayınlayan Kavuzlu, o dönem Adana Havalimanı'nda çalışan bir komiserin bu uçak havalanamaz raporu vermesine rağmen uçağın neden havalandığı, kimin izin verdiği, uçağın düştüğü mü düşürüldüğü mü, cenazesi bulunamayan Altıkulaç'ın cenazesinin ne zaman bulunacağı sorularının cevaplarını arıyor.

(Haber Oku)
KAZANIN ÜSTÜNDEN 4 SENE GEÇTİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu olayın sorumlularını uzaklarda aramaya gerek yok,onlar şu anda vicdanları rahatmı bilmem ama yataklarında mışıl mışıl uyuyorlar.Paranın insan hayatından daha önemli olduğu 2-3 ülkeden biriyiz.Bunun önüne geçebilecekte bir kurumumuz da yok maalesef.Söylenecek çok söz var ama ne sayfalar yeter ne de kimse anlar.Allah size sabır versin.Bu olayın da neticesinde bir sonuç çıkacağına inanmıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Acınızı paylaşıyor ve o kazada !!!!! ölenlere allahtan rahmet diliyorum.Bu riskli bölgelere dünyada kaç ülke,kaç şirket uçuyor bir inceleyin bakalım.Ancak 2.ci dünya ülkeleri ve şirketleri.3 Kuruş fazla para kazanayım diye insanlarun,çalışanlarının hayatını riske atan kaç şirket ve ona bağlı hangi sivil havacılık kurumu var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000