21 Mart 2016, Pazartesi 09:21:08

'Kazanın sebebi pilotun ısrarı' iddiası

Rusya’da önceki gün 7’si mürettebat 62 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasına, Kıbrıslı pilot Aristos Socratous’un tüm uyarılara rağmen inmekte ısrar etmesinin sebep olduğu açıklandı
  • Hangi Kıbrıslı, Güney mi yoksa Kuzey mi?
  • tgs alım varmıııı!!!!?
  • rus meydanlarında hava kapalı görüş 0 derler, gidersin cavoc neredeyse. cavoc derler, gidersin kar yagıyor 1 saattir. İnat edip illa mt veriyorlar, zorla ingilizce konuşuyorlar. Sanki biz çok meraklıyız tarzancaya. Kendilerine çekidüzen vermeliler, ayrıca rusyaya giderken max yakıt, min ısrar, bol yedek almak lazım bence. Rusyacı 37 ci arkadaşlara duyrulur:)
  • Şirket bu konuda baskıcı olamaz mı? mesela sefer iptal edilebilirdi ama sanki FlyDubai pilotları yönetim tarafından baskı altında gibi nede olsa low cost şirket.
  • pilotlar harbiden kamyon şöförüymüş göz göre göre niyazi oldular yaaa
  • ayri bir dert bir ton tantana.madem hava o kadar kotu niye ucusu iptal etmiyorsun da israr ediyorsun die sorarlar sirkete.yonetmelikler yanlis adamin bi sucu yok.

Rusya’da önceki gün 7’si mürettebat 62 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasına, Kıbrıslı pilot Aristos Socratous’un tüm uyarılara rağmen inmekte ısrar etmesinin sebep olduğu açıklandı

FlyDubai şirketine ait B737-800 uçağının Rusya'nın Rostov-On-Don Havalimanı'na iniş denemesinde düşmesinin ardından, kazanın nedeninin pilotun tüm uyarılara rağmen havaalanına inmesi olarak gösterildi. 7'si mürettebat 62 kişinin öldüğü kazada Kıbrıslı kaptan pilot Aristos Socratous'un olumsuz hava şartlarına rağmen uçağı indirmekte ısrar edişinin kazanın ana nedeni olduğü ileri sürüldü.

'İKİNCİ KEZ DENİYORUM'

FZ981 sefer sayılı uçaktan önce Rus Aeroflot Havayolları'na ait bir uçağın aynı havalimanına yaptığı üç iniş denemesinin başarısız olduğu ve başka bir havalimanına yönlendirildiği açıklandı. FlyDubai uçağı ise fırtınalı havanın hâkim olduğu bölgede 2 saat tur attıktan sonra ilk denemesinde başarısız olmuş, ikinci iniş denemesinde ise yere çakılarak feci bir kazaya neden olmuştu. Pilotun kuleden duyulan son sözlerinin "İkinci kez deniyorum" olduğu da bildirdi. Ancak FlyDubai Havayolları'nın CEO'su Gayt El Gayt, "Havalimanı açıktı. Hava koşulları normaldi. Uçağın inmesi Rusya'daki yerel yöneticilerin kararıydı" diyerek topu Rus yetkililere attı.

FLYDUBAI'DEN AYRILACAKTI

Olay yerinde inceleme çalışmalarının sona ermesinin ardından, yanmış cesetlerin kimlik belirleme aşamasına geçildi. Rusya Acil Durumlar Bakanı Yardımcısı Vladimir Stepanov uzmanların kazanın nedeninin belirlenmesi için uçağın parçalarını incelemeye başlayacağını toplanan DNA örneklerinin de incelenerek kimlik tespiti yapılacağını belirtti. Rusya Uluslararası Havacılık Komitesi ise yetkili uçağın kara kutularının da Moskova'ya gönderildiğini açıkladı. Karakutudaki ses kayıtlarının kaza nedeniyle zarar gördüğü belirlendi. TASS haber ajansına konuşan Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'ndan bir yetkili ise inceleme alanının 10 hektardan 15 hektara çıkarıldığını duyurdu. Uçağın kaptan pilotu Aristos Socratous'un geçtiğimiz haftalarda Kıbrıs'taki Rynair'le sözleşme imzaladığı, FlyDubai'den ayrılmak üzere olduğu açıklandı. 38 yaşındaki pilotun yeni evlendiği eşinin de hamile olduğu belirtildi.

DOĞUMGÜNÜ KURTARDI

Rusya'da 62 kişinin hayatına mal olan uçak kazasından son anda kurtulanların ilginç hikâyeleri basına yansıdı. Elivira Isaeva, Dubai'de katıldığı bir doğum günü partisi nedeniyle uyuyakalıp uçağı kaçırdı. Isaeva, "Sadece şanslı mıyım, koruyucu meleğim mi var, yoksa beni annemin mi duaları kurtardı bilmiyorum" dedi. İsmi açıklanmayan bir diğer yolcunun ise kimliğini kaybettiği için Dubai tatiline çıkamadığı, eşini bırakıp Dubai'ye giden kadının dönüşte kaza yapan uçağa bindiği açıklandı

'Kazanın sebebi pilotun ısrarı' iddiası

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

... ~ 8 yıl önce
Hangi Kıbrıslı, Güney mi yoksa Kuzey mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rararö ~ 8 yıl önce
tgs alım varmıııı!!!!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ALIM ~ 8 yıl önce
TGSYE ALIMLAR NISAN AYININ ORTALARINDA BAŞLAYACAK.
Tgs ~ 8 yıl önce
Tgs ye gitmenin yolu Ensar dan geciyor
rus ~ 8 yıl önce
rus meydanlarında hava kapalı görüş 0 derler, gidersin cavoc neredeyse. cavoc derler, gidersin kar yagıyor 1 saattir. İnat edip illa mt veriyorlar, zorla ingilizce konuşuyorlar. Sanki biz çok meraklıyız tarzancaya. Kendilerine çekidüzen vermeliler, ayrıca rusyaya giderken max yakıt, min ısrar, bol yedek almak lazım bence. Rusyacı 37 ci arkadaşlara duyrulur:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum ~ 8 yıl önce
Şirket bu konuda baskıcı olamaz mı? mesela sefer iptal edilebilirdi ama sanki FlyDubai pilotları yönetim tarafından baskı altında gibi nede olsa low cost şirket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rmk66 ~ 8 yıl önce
pilotlar harbiden kamyon şöförüymüş göz göre göre niyazi oldular yaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inmese ~ 8 yıl önce
ayri bir dert bir ton tantana.madem hava o kadar kotu niye ucusu iptal etmiyorsun da israr ediyorsun die sorarlar sirkete.yonetmelikler yanlis adamin bi sucu yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
risk varsa inmeyeceksin bu kadar basit.simdi divert etseydi hepsi yasiyor olacaklardi..bu tarz hayati kararlar pilota bile birakilmamali..kule risk durumlarinda mecburi divert ettirmeli..ne gerek var risk almaya..noldu alindida, deger miydi?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000