22 Ağustos 2008, Cuma 14:49:16

Kazanın nedeni 1 ay sonra açıklanacak

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Barajas havaalanında meydana gelen ve 153 kişinin ölümüne neden olan uçak kazasının sebebinin 1 ay içinde belli olması bekleniyor.
  • İspanyol'un söylediği ve bizi ilgilendiren kazanın üzerinden neredeyse 9 ay geçmiş, bu kadar uzun bir sürede "olasılık ve tahmin" ötesinde gerçekler ortaya dökülmüş olmalıydı. Kaza için önce pilotaj denildi, tecrübesizlik, VFR ve rotadan sapılmasından bahsedildi, sonra uçak içindeki çok değerli öğretim görevlilerine suikast için düşürüldü denildi, daha sonra bu kaza Ali Sabancı beyin bol bol PR yapmasına vesile oldu, şimdi elde ne var ? Kocaman bir SIFIR !. Vah gidene...
  • 1 ayda açıklanan sebep olasılıktan ve tahminden öteye geçemez.
  • Başlığı görünce 30 Kasım 2007 MD83 kazasının sonucu açıklanacak sandım ve dava için bekleyen aileler adına buruk da olsa savindim ama bir baktım ki elin İspanyol Sivil Havacılığıymış bir ay sonra kaza raporunu verecek olan. Pardon ; bu arada bizim SHGM önce Afrika ülkeleri şimdi de Ürdün ile birsürü anlaşmalara imza atıyor ve bu yüzden çok yoğun olduğundan MD83 raporunu açıklamaya birtürlü vakit bulamıyor. Bravo..!

Kazayı soruşturan savcılardan Emilio Valerio, Cadenaser radyosuna yaptığı açıklamada, kaza sebebinin 1 ay içinde belli olabileceğini söyledi.

Bu arada, sivil havacılık kurumu AENA, video görüntülerine göre Spanair'e ait uçağın arka motorlarından birinin uçak pistteyken kalkış sırasında alev aldığının doğru olmadığını savundu.

Uçağın, bir motorunun alev alması halinde tek motorla havalanabileceğini belirten uzmanlar, bu nedenle kazanın birden fazla sebepten kaynaklanmış olabileceğini kaydediyor.

Düşen uçağın numarası bu zamana kadar JK5022 olarak verilmesine rağmen, bugün JK5024 olarak değiştirildi. İki gün sonra yapılan bu açıklama tepki çekse de, Spanair bu tür değişikliklerin olabileceğini belirtti.

Öte yandan Madrid Belediye Başkanı Alberto Ruiz Gallardon, kazada ölen 153 kişinin kimliklerinin tespit edilmesine devam edildiğini, 53 kadar kişinin kimliğinin belirlendiğini bildirdi.

Gallardon, ölenler için 1 Eylül gününde Madrid'deki Almudena Kilisesi'nde ayin düzenleneceğini ve Madrid başpiskoposu Antonio Maria Rouco Varela'nın bu ayini yöneteceğini söyledi.

Kazanın nedeni 1 ay sonra açıklanacak

Yorumlar

Azeri ~ 16 yıl önce
İspanyol'un söylediği ve bizi ilgilendiren kazanın üzerinden neredeyse 9 ay geçmiş, bu kadar uzun bir sürede "olasılık ve tahmin" ötesinde gerçekler ortaya dökülmüş olmalıydı. Kaza için önce pilotaj denildi, tecrübesizlik, VFR ve rotadan sapılmasından bahsedildi, sonra uçak içindeki çok değerli öğretim görevlilerine suikast için düşürüldü denildi, daha sonra bu kaza Ali Sabancı beyin bol bol PR yapmasına vesile oldu, şimdi elde ne var ? Kocaman bir SIFIR !. Vah gidene...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yoda ~ 16 yıl önce
1 ayda açıklanan sebep olasılıktan ve tahminden öteye geçemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İspanyol ~ 16 yıl önce
Başlığı görünce 30 Kasım 2007 MD83 kazasının sonucu açıklanacak sandım ve dava için bekleyen aileler adına buruk da olsa savindim ama bir baktım ki elin İspanyol Sivil Havacılığıymış bir ay sonra kaza raporunu verecek olan. Pardon ; bu arada bizim SHGM önce Afrika ülkeleri şimdi de Ürdün ile birsürü anlaşmalara imza atıyor ve bu yüzden çok yoğun olduğundan MD83 raporunu açıklamaya birtürlü vakit bulamıyor. Bravo..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000