07 Ağustos 2015, Cuma 08:21:03

Kazanın ilk raporu yayımlandı

İngiltere'de geçen hafta meydana gelen ve 2011'de öldürülen El Kaide'nin lideri Usame bin Ladin'in aile üyelerinin de hayatını kaybettiği uçak kazasına ilişkin ilk rapor yayımlandı.
  • İnsanları bildiğin infaz etmişler, bunun başka bir açıklaması yok, sistem uyardı falan filan geçiniz o hikayeleri...
  • Bukadar kısa sürede raporun yayımlanması insanı kuşkulandırıyor !!

İngiltere'de geçen hafta meydana gelen ve 2011 yılında öldürülen terör örgütü El Kaide'nin lideri Usame bin Ladin'in ailesinden kişilerin hayatını kaybettiği uçak kazası öncesinde, uçağın uyarı sisteminin 6 kez ikaz verdiği bildirildi.

Birleşik Krallık Hava Kazaları Soruşturma Birimi'nin (AAIB) hazırladığı ilk raporda yer alan bilgilerde, uçağın inişe geçmeden kısa süre önce, bir Çok Hafif Hava Aracı'nı (ÇHHA/Ultralight) geçtiği ve iniş yapılacak pisti ıskaladığı belirtildi.

Blackbushe pistinin, bin 59 metreyle iniş için uygun uzunluğa sahip olduğunun hatırlatıldığı raporda, uçağın, inişe geçildiği zaman, Arazi Bilinirlik ve İkaz Sistemi'nin (TAWS) 6 kez "yukarı çek" uyarısında bulunduğu kaydedildi. AAIB, tekerlek izlerinden edindiği bilgiye göre, uçağın, tanımlanmış iniş bölgesinin sonuna 349 metre kala indiğini belirtti.

Raporda, inişin ardından uçağın bir toprak dolgu baraja çarptığı ve bunun, özel hava aracının burun iniş takımları ile burun arka kapılarının yerinden çıkmasına sebep olduğu aktarıldı. Uçağın daha sonra ise havaalanı yakınındaki otomobil pazarında yer alan araçlara çarptığı, burada bir kanadını kaybettiği ve alev aldığı kaydedildi.

TAWS, uçağın yere yaklaştığı veya bir arazi engeline doğru ani tehlike içine girdiği zaman pilotu uyarmak üzere tasarlanmış ikaz sistemi.

İngiltere'nin güneyindeki Hampshire bölgesinde 31 Temmuz'da yerel saatle 15.00'te özel bir uçak, otomobil pazarının üzerine düşmüş ve biri pilot 4 kişi hayatını kaybetmişti. "Phenom 300" tipi uçakta, Usame bin Ladin'in kız kardeşi ve üvey annesinin bulunduğunu bildirilmişti. Kaza, İtalya'nın Milano şehrinden kalkan uçağın Blackbushe Havaalanı'na inişi sırasında meydana gelmişti.

ABD tarafından Pakistan'daki evine düzenlenen operasyon sonucu 2011 yılında öldürülen El Kaide'nin lideri Usame bin Ladin'in Yemenli babası 1910'lu yıllarda Suudi Arabistan'a yerleşmişti. Bin Ladin ailesinin birçok üyesi Suudi Arabistan'da yaşıyor.

Kazanın ilk raporu yayımlandı

Yorumlar

İnfaz !!! ~ 9 yıl önce
İnsanları bildiğin infaz etmişler, bunun başka bir açıklaması yok, sistem uyardı falan filan geçiniz o hikayeleri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bin Ladin komşusu ~ 9 yıl önce
Bukadar kısa sürede raporun yayımlanması insanı kuşkulandırıyor !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000