09 Mart 2012, Cuma 20:19:23

KAZANIN ARKASINDA PUTİN Mİ VAR?

Stratfor’un ‘derin postalarında’ eski Polonya Cumhurbaşkanı Leh Kaçinski’nin Nisan 2010’da resmî bir ziyaret için Rusya’ya giderken yaşamını yitirdiği esrarengiz uçak kazasının ardında Rus istihbarat servislerinin olabileceği iddiası yer alıyor.
  • Hakkaten arkası kesilmiyor
  • putin yaptı yapmadı değildir bir kere uçak eski rus uçağı bu bir sen bir cumhurbaşkanısın rus uçağına binilir mi ya boeing ya da airbus alacaksın ya da gulfstream veya bombardier.. ondan sonra da ülkedeki bütün üst düzey yöneticilerle aynı uçakta olunmaz farklı uçağa binmen lazım kesinlikle ama en büyük hata bence uçak eski ve rus uçağıydı.. gerçi sabotaj da fark etmez hangi uçak olursa olsun aynı duruma düşülür ama yine de rus uçağı olması ve eski uçak olması güvensizliktir doğuştan düşme riskin vardır bu uçakların ömrü de bitti doğmaması gereken bir uçak modeliydi..
  • Bu Polonyalilar Ruslardan cok cekmis komunizm zamaninda. Simdi herseyi Ruslara yikiyorlar. Ruslara karsi surekli bir nefret kampanyasi yurutuyorlar. Ne alakasi var? yok Ruslar dusurmusmus. Onca onemli adam ayni ucaga biner mi? Bizim sirketin 3 ilde 500 calisani var bir organizasyon oldugunda Ayni ucaga kural geregi 10 kisiden fazla binmez. Bunlarda ulkenin onemli insanlari falan degil. Sirket elemani. Butun Polonya devlet erkaninin ayni ucakta ne isi vardi diye sormuyorlarda Ruslar dusurdu diyorlar. Hade len
İddia ise ünlü bir casusa, ABD’ye firar eden en üst düzey Rus gizli servis yetkilisi olan “Yoldaş J” lakaplı Sergey Tretyakov’a dayandırılıyor.

Kaçinski, eşi ve Merkez Bankası Başkanı’ndan Savunma Bakanı yardımcısına kadar birçok üst düzey yetkilinin bulunduğu bir heyet eşliğinde, 1940’da Sovyet gizli polisinin yaklaşık 22 bin Polonyalıyı katlettiği Katin Katliamı’nı 60. yıldönümünde anmak için Rusya’ya gidiyordu. Ancak uçağı Smolensk kenti yakınlarında yere çakılmıştı. Putin ile arası kötü olduğu bilinen Kaçinski’nin ölümü ardında Rusya’nın parmağı olduğuna dair spekülasyonlar üretildiyse de, olay sisli hava koşullarına bağlanmıştı.

Amaç töreni kaçırtmaktı

Kazadan iki hafta sonra, 23 Nisan 2010 tarihli bir yazışmada Stratfor’un terörle mücadele uzmanı Fred Burton, “Yoldaş J”den edindiği bilgilerle şunu aktarıyor: “Ruslar, Polonya Cumhurbaşkanı’nın liderlik analizinden yaptıkları çıkarımlardan ya pilotu acil iniş yapmaya zorlayacağı ya da geri döneceğini tahmin ederek, uçağın yere inmesini bilerek reddetti.
KAZANIN ARKASINDA PUTİN Mİ VAR?

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Hakkaten arkası kesilmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
putin yaptı yapmadı değildir bir kere uçak eski rus uçağı bu bir sen bir cumhurbaşkanısın rus uçağına binilir mi ya boeing ya da airbus alacaksın ya da gulfstream veya bombardier.. ondan sonra da ülkedeki bütün üst düzey yöneticilerle aynı uçakta olunmaz farklı uçağa binmen lazım kesinlikle ama en büyük hata bence uçak eski ve rus uçağıydı.. gerçi sabotaj da fark etmez hangi uçak olursa olsun aynı duruma düşülür ama yine de rus uçağı olması ve eski uçak olması güvensizliktir doğuştan düşme riskin vardır bu uçakların ömrü de bitti doğmaması gereken bir uçak modeliydi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu Polonyalilar Ruslardan cok cekmis komunizm zamaninda. Simdi herseyi Ruslara yikiyorlar. Ruslara karsi surekli bir nefret kampanyasi yurutuyorlar. Ne alakasi var? yok Ruslar dusurmusmus. Onca onemli adam ayni ucaga biner mi? Bizim sirketin 3 ilde 500 calisani var bir organizasyon oldugunda Ayni ucaga kural geregi 10 kisiden fazla binmez. Bunlarda ulkenin onemli insanlari falan degil. Sirket elemani. Butun Polonya devlet erkaninin ayni ucakta ne isi vardi diye sormuyorlarda Ruslar dusurdu diyorlar. Hade len

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000