09 Ağustos 2009, Pazar 09:19:43

Kazaların nedeni pilotların tembelliği mi?

İngiltere'nin en çok satan gazetelerinden Daily Mail, son aylarda üst üste yaşanan uçak kazalarından sonra dün hazırladığı havacılık dosyasında, kazalarının nedeninin, pilotların üstün teknoloji ürünü ve bilgisayarla kontrol edilen yolcu uçakları karşısında tembelleşmesi olabileceğini yazdı.
  • konunun dönüp dolaştığı yer hep aynı askerle alıp veremediğiniz nedir arkadaş yeter artık !
  • elıne saglık hocam o astronttan tonlarcası var ıngılzıler once BAW larına baksınlar Cunku BAW lamak uzere kendı astrontları acaba nasıl ucuruyorlar
  • kaza günü Amsterdam'da manuel iniş için görüş yeterli degil miydi? Oldukça açık bir hava vardı o gün. Altimetrenin bozuk oldugunu bile bile,açık havada ILS yaklasmanın mantıgı ne olabilir? Farklı bi bilginiz varsa ciddi anlamda sizden duymak isterim.
  • Senin de uçucu olmadığın belli kardeş, oradaki yaklaşma keyif için ya da marifet olsun diye değildi...her durum farklıdır ancak nasıl anlatılacak ise artık millete...neyse zamanla herşey öğrenilir...
  • İngilizler bunlarla uğraşacaklarına BAW ı kurtarsınlar.BAW gidiyor haberleri yok :)
  • asıl yetenek bilgisayarla mı uçmakta? emin misiniz? o zaman neden hemen hemen tün kazalar bilgisayarların, aouto pilot un en az kullanıldıgı iniş ve kalkıs esnasında oluyor? Ya da THY Amsterdam kazasında, pilot aletli yaklasmayı marifet saymayıp manuel yaklassaydı aouto pilota gelen yanlıs yukseklik bilgisi yuzunden yere carpacak mıydı? hangisi marifet manuel gitmek mi?aouto gitmek mi?
  • kazaların %90 pilotaj hatasıdır fakat astronotlar üzülmesin diye haber hep teknik hata diye verilir...özellikle asker kökenli astronotlar cocpittede kendilerini hala asker zannettiği için kimseye laf söyletmezler ve çok acı kazalar olur...kalkış ve inişi manuel yaparlar..düz uçuş hep autopilot tur...auto pilotta indirme becerisi olan çok az astront vardır...çünkü hep kendilerini marstan gelmiş zannedeler...
  • ne biçim havacılık uzmanı ise? koca uçağı elle mi uçuracağım, yol boyunca? esas yetenek, bilgisayar ile uçmakta. ne körelmesi? yerim böyle uzmanı. ingilizler önce kendilerini eğitip, kötü ve de ters alışkanlıklarından kurtulsunlar.
  • pilotlarin tamami yeteneklerini kaybetmemek icin uygun hava kosullarinda otomatik pilotu devredisi birakirlar ozellikle inislerde.

Gazete, 1 Haziran’da 228 yolcu ve mürettebatıyla Atlas Okyanusu’na çakılan Air France’a ait Airbus A330 tipi yolcu uçağından önce ve sonra bu yıl içinde Hollanda, Kongo, Tayland ve Komoros Adaları’nda da büyük uçak kazalarının yaşandığını belirtti. Daily Mail “Son teknoloji ürünü, bilgisayar kontrollü yolcu uçakları artık neredeyse kendi kendine uçuyor. Bu da pilotları tembelliğe sürüklüyor olabilir” dedi. Gazeteye konuşan Flight Magazine adlı uçuş dergisi editörü ve havacılık uzmanı İngiliz David Learmount da şunları söyledi: “ Uçaklarda teknoloji giderek değişiyor ama uçuş güvenliği onyıllardan beri ilk kez yerinde sayıyor. Problem ne uçakların daha da bilgisayara bağımlı olması ne de pilotlarda. Sorun, pilot eğitimlerinde.

Pilotlar, mesleğe başlarken, pır pırlı uçaklarda yani daha ilkel taşıtlarda uçuyor. Böylece bir hava taşıtını uçuracaklarını öğreniyorlar. Yetenekleri gelişiyor ve iyi bir pilot olarak mezun oluyorlar. Daha sonra onları havayolları şirketlerinde son teknoloji ürünü simulasyonlara sokuyoruz. Burada herşeyi bilgisayarların yaptığı uçakları uçuruyorlar.Simulasyonda, eski yöntem uçmayı değil, bilgisayara bağlı uçmayı öğreniyorlar. Tabi ki yetenekleri ve refleksleri köreliyor. Ayrıca kokpite oturduklarında da bilgisayara bağlı uçtuklarından, orada elle uçmayı tercih etmiyorlar. Ve yetenekleri paslanıyor.”

Vatan

Kazaların nedeni pilotların tembelliği mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 15 yıl önce
konunun dönüp dolaştığı yer hep aynı askerle alıp veremediğiniz nedir arkadaş yeter artık !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
elıne saglık hocam o astronttan tonlarcası var ıngılzıler once BAW larına baksınlar Cunku BAW lamak uzere kendı astrontları acaba nasıl ucuruyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kaza günü Amsterdam'da manuel iniş için görüş yeterli degil miydi? Oldukça açık bir hava vardı o gün. Altimetrenin bozuk oldugunu bile bile,açık havada ILS yaklasmanın mantıgı ne olabilir? Farklı bi bilginiz varsa ciddi anlamda sizden duymak isterim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Senin de uçucu olmadığın belli kardeş, oradaki yaklaşma keyif için ya da marifet olsun diye değildi...her durum farklıdır ancak nasıl anlatılacak ise artık millete...neyse zamanla herşey öğrenilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İngilizler bunlarla uğraşacaklarına BAW ı kurtarsınlar.BAW gidiyor haberleri yok :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
asıl yetenek bilgisayarla mı uçmakta? emin misiniz? o zaman neden hemen hemen tün kazalar bilgisayarların, aouto pilot un en az kullanıldıgı iniş ve kalkıs esnasında oluyor? Ya da THY Amsterdam kazasında, pilot aletli yaklasmayı marifet saymayıp manuel yaklassaydı aouto pilota gelen yanlıs yukseklik bilgisi yuzunden yere carpacak mıydı? hangisi marifet manuel gitmek mi?aouto gitmek mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kazaların %90 pilotaj hatasıdır fakat astronotlar üzülmesin diye haber hep teknik hata diye verilir...özellikle asker kökenli astronotlar cocpittede kendilerini hala asker zannettiği için kimseye laf söyletmezler ve çok acı kazalar olur...kalkış ve inişi manuel yaparlar..düz uçuş hep autopilot tur...auto pilotta indirme becerisi olan çok az astront vardır...çünkü hep kendilerini marstan gelmiş zannedeler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ne biçim havacılık uzmanı ise? koca uçağı elle mi uçuracağım, yol boyunca? esas yetenek, bilgisayar ile uçmakta. ne körelmesi? yerim böyle uzmanı. ingilizler önce kendilerini eğitip, kötü ve de ters alışkanlıklarından kurtulsunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
pilotlarin tamami yeteneklerini kaybetmemek icin uygun hava kosullarinda otomatik pilotu devredisi birakirlar ozellikle inislerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000