23 Kasım 2011, Çarşamba 08:14:00

KAZAKİSTAN UÇAK ÜRETİMİNE BAŞLIYOR

Kazakistan'ın Karagandı şehrinde inşa edilen uçak fabrikasında önümüzdeki yıldan itibaren uçak üretiminin başlayacağı bildirildi.
  • Hayali olmayanın gerçeği olmaz. Onların en azından hayali var. Türkiye'nin 50 senedir sözde uçak fabrikası var.. 15 sene önce "Altın Kanatlar" filmi için 1900 senesinin başlarında imal edilmiş uçağın berbat bir kopyasını "%100 Türk mühendisi ve işçisinin başarısı" diyerek tanıtan TAI 18 milyar dolarlık fabrika olsa ne yazar...?
  • Hadi canim, 18 milyon dolara ucak fabrikasi yapmislar, o paraya bir metro duragi yapilmaz..
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Karagandı'ya yaptığı ziyaret sırasında geçtiğimiz yıl temeli atılan uçak fabrikasını ziyaret etti.

Karagandı'da önümüzdeki yıl uçak üretimine başlayacak fabrikada öncelikle tarım ilaçlama ilaçlarının üretileceğini ifade eden Nazarbayev, asıl hedeflerinin ise 2020 yılına kadar jet motorlu uçak üretimini gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

18 milyon dolara mal olan tesiste, aynı zamanda motorlu tekne, kano, su panoları ve petrol tanklarının üretimi de gerçekleşecek.
KAZAKİSTAN UÇAK ÜRETİMİNE BAŞLIYOR

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Hayali olmayanın gerçeği olmaz. Onların en azından hayali var. Türkiye'nin 50 senedir sözde uçak fabrikası var.. 15 sene önce "Altın Kanatlar" filmi için 1900 senesinin başlarında imal edilmiş uçağın berbat bir kopyasını "%100 Türk mühendisi ve işçisinin başarısı" diyerek tanıtan TAI 18 milyar dolarlık fabrika olsa ne yazar...?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hadi canim, 18 milyon dolara ucak fabrikasi yapmislar, o paraya bir metro duragi yapilmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000