07 Aralık 2010, Salı 08:03:34

KAZADAN MUCİZE ÇIKTI

İngiltere'de geçen hafta düşen bir uçağın enkazından nakledilecek bir organı zarar görmeden çıkaran itfaiye eri, ilk kez yaşadıklarını anlattı. Jordan, nakledilecek organı güvenli şekilde uçaktan çıkarttı.
  • Sayın editör. Şuna artık çakılma demeyin. Düştü deyin lütfen. Çivi mi çakıyorsunuz. Uçak çakılmaz. Düşer
Olay Belfast'tan havalanan Cessna tipi uçağın, Birmingham Havaalanı'na inişi sırasında sis yüzünden düşerek yanmaya başlamasıyla yaşandı. Havaalanındaki itfaiye ekibi, yangını söndürmeye çalışırken itfaiye eri Nick Jordan, önce yoğun duman bulutu yüzünden uçağın içine giremediğini söyledi.

Jordan, "Yaralı şekilde kaçmayı başaran yardımcı pilota içeride birisi var mı diye sordum; bana nakledilecek bir organın ve pilotun bulunduğunu söyledi." dedi. Nakledilecek karaciğeri buz dolu kasası içinde güvenli bir şekilde çıkarmayı başaran Jordan, kasayı vakit geçirmeden Birmingham'daki Queen Elizabeth hastanesine teslim etti.

Organ nakli operasyonu da başarıyla tamamlandı. Uçak pilotu ve bir kişi de yaralı olarak tedavi altına alındı.

Mucize nakil Operatör Doktor Simon Bramhall, nakledilecek organın hiçbir zarar görmeden çıkarılmış olmasını "mucize" diye niteledi.

Doktor Bramhall, nakledilecek karaciğer zamanında yetiştirilmemiş olsaydı, hastasının "muhtemelen ölmüş olacağını" vurguladı.

Bramhall organ naklinin yapılacağı kişinin, İngiltere'de en hasta ve en acil nakil ihtiyacı olan hastalar listesinin başında olduğunu belirtti.

İtfaiye eri Jordan ise yaşadıklarının yarım saat gibi geldiğini, ancak daha sonra her şeyin yedi dakika gibi kısa bir sürede olup bittiğini öğrendiğini anlattı.

Havaalanının 24 saat kapalı kalmasına neden olan kazayla ilgili soruşturma ise sürüyor.

(BBCTürk)
KAZADAN MUCİZE ÇIKTI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın editör. Şuna artık çakılma demeyin. Düştü deyin lütfen. Çivi mi çakıyorsunuz. Uçak çakılmaz. Düşer

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000