23 Ağustos 2008, Cumartesi 17:26:43

Kazadan kurtulan yolcu olay anını anlattı

Madrid'de 153 kişinin öldüğü uçak kazasından mucizevi şekilde kurtulan 19 kişiden biri olan Ligia Riveros o anları anlattı.

Madrid'de 153 kişinin öldüğü uçak kazasından sağ kurtulan 19 kişi arasında bulunan bir yolcu, düşüşten önce uçağın zorla irtifa kazanmaya çalıştığını, sonra aniden bir kanat üzerinde yana yattığını söyledi.

Ligia Palomino Riveros AP'ye yaptığı açıklamada, teknik arıza sonucu pilotun ilk kalkıştan vazgeçmesinden sonra, havayolu şirketinin uçağı değiştireceğini zannettiğini, ama bunun yapılmadığını belirtti.

 
Riveros, kalkıştan vazgeçilmesi sonrasında uçağa 2 otobüsün yanaştırıldığını, bunların yolcuları alarak başka bir uçağa götüreceğini zannettiğini ama bunun yapılmadığını ifade etti.

"Pilot, kalkışta uçağı pistin sonuna kadar sürmüş"

Uçak kazasıyla ilgili görüntüleri izleyen İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun, "pilot, kalkışta uçağı pistin sonuna kadar sürmüş ve gerekli olan normal yüksekliği elde edememiş" dediği belirtildi.

Kanarya Özerk Yönetim Başkanı Paulino Rivero, Başbakan Zapatero ile yaptığı görüşmeyle ilgili basına yaptığı açıklamada, havaaalanı yer hizmetleri firması AENA'nın elinde bulunan görüntüleri izleyen Zapatero'nun kendisine "uçağın, kalkış anında pistin sonuna kadar gittiğini gördüğünü" açıkladı.

Görüntülerin kalitesinin çok kötü olduğu ve uçağın uzaktan görüldüğü de açıklanırken, uçağın motorunun alev aldığının da gözlenmediği ifade edildi. Bu arada, Spanair hava yolu şirketinin sigorta anlaşmalarının çok iyi olduğu ve kazada ölenlere ve yaralananlara verilecek tazminatlar için Mapfre adlı sigorta şirketi ile görüşmelerin başlatıldığı bildirildi.

 

Kazadan kurtulan yolcu olay anını anlattı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000