13 Kasım 2008, Perşembe 14:58:43

Kazada ölen eşinin alacaklarını toplayamıyor

Isparta'da 30 Kasım 2007 tarihinde meydana gelen ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazası sonrası aile dramları yaşanmaya devam ediyor.

Bunlardan biri de Taşkent ailesi. Kazada eşini kaybeden Nisaniye Taşkent, iki çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor. Taşkent, eşinin acısını unutmadan bir yığın sorunla karşılaştığını söylüyor. Evin geçimi, çocukların bakımı, eğitim masraflarını karşılamak için eşinin tuhafiye dükkanını işleten Nisaniye Taşkent, şimdilerde alacaklıların peşinde. Taşkent, kaza sonrası borçluların kocasının ölmesini fırsat bilerek kendisini sürekli oyaladıklarını anlatıyor. 

Öncelikle piyasadaki alacaklarının peşine düşerek herkesi teker teker aradığını ifade eden Taşkent, çok az insandan olumlu cevap alabildiğini söylüyor. Taşkent, alacaklardan tehdit ve hakaret işittiğini de aktarıyor. Taşkent, yaşadıklarını şu şekilde aktarıyor: "Tamam, getireceğiz, sıkıştırma.' diyorlar. Ancak aradan 7- 8 ay geçti. Ne borcunu getiren var, ne arayan. Eşimin 38 bin YTL'ye yakın piyasadan alacağı çıktı. Ancak, alamadığım için yerine yeni mal koyamadım. Ciddi ekonomik sıkıntıya girdik. 'Nasıl olsa eşi öldü, sallayalım' diye düşünmeleri beni gerçekten çok üzüyor. Toplumun giderek fırsatçı ve ahlaki değerlerinden uzaklaşmaya başladığını düşünmeye başladım. Başka mantıklı bir izahını göremiyorum. Beni ikinci kez yıkan da insanların bu tutumu oldu."

Eşinin ölümünün kendilerini derinden sarstığını belirten Taşkent, kaza sonrasında kendisinin ve çocuklarının psikolojik destek gördüğünü anlattı. Çocuklarının herhangi bir uçak kazası lafını duyduğunda bulundukları ortamı terk ettiklerini ifade eden Taşkent, "Babalarının yokluğuna bir türlü alışamadılar. Evde, babanın eksikliği hep hissediliyor, yerini doldurmak mümkün değil. Ben artık hem anne, hem de babayım. Ancak sorunlarla baş edebilmek gerçekten zor." diyor.

Kazada ölen eşinin alacaklarını toplayamıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000