20 Nisan 2012, Cuma 18:19:15

KAZA YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜ! (VİDEO)(GÜNCELLENDİ)

Pakistan'da düşen yolcu uçağının enkazına ulaşıldı...
  • planespotters.net te uçağın ilk uçuşunu 13 şubat 1980 de yapan 32 yaşında bir uçak olduğu yazıyor..gerçekte 28 mi yoksa 32 yaşında mı bu uçak ?
  • YENİ FAKAT BAKIMSIZ BİR UÇAKMI YOKSA ESKİ FAKAT BAKIMLI UÇAKMI SORUN SADECE BUDA DEĞİL BİR UÇAK DÜŞÜYORSA BİR SÜRÜ HATALAR ZİNCİRİ VARDIR SANIRIM BUDA ONLARDAN BİRİ....
  • "bir uçağı mükemmel kılan tek şey, bakımıdır" denir ki çok doğrudur.. 1940-50 model uçaklar hala uçabilmektedir. sebebi yetkili, tecrübeli ellerden geçen ve kusursuz bakımların yapılmasıdır. dolayısıyla uçağın eski-yeni olması hiçbirşeyi farkettirmez.. sadece bakımı mükemmelse, 50 yıllık dahi olsa sorunsuz uçar. ameriakda hala dc serisi uçaklar bolca kullanılmakta, 727'de ve inanın bana bir a320'den, 737-800'den çok daha fazla özen gösteriliyor bakımları için.. bu vahim kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine Allah sabırlar versin. yazık ki elimizden gelen birşey yok.
  • Pakistanda ne EASA var nede kendi sivil havacılık teşkilatları güçlü. Bu ülkelerde uçakla seyahet etmek hakikaten büyük cesaret. Şahsen ben bu ve bunun gibi ülkelerde kesinlikle uçağa binmem
  • Pakistan ülkesi ve halkı bizim kendi ülkemizdeki bir çok insandan daha yardımsever, daha dost geçmişde ne zaman sıkıntıda olsak ellerinden gelen herşekilde yardım ettiler dolayısıyla Allahtan Rahmet dilerim kazada hayatını kaybedenlerden ayrıca yaralı varsa acil şifalar dilerim.. Türkiye olarak kaza kırım ekibi ve diğer gerekli kurtarma ve enkaz için ekip göndermemiz çok yerinde olur diye düşünüyorum..
  • Yarın süre önce Sky dan B737-400 satın almışlar. Henüz uçak uçuşlara başlamadı.
  • Hava koşulları oldukça kötüymüş.Ölenlerin ailelerine baş sağlığı dilerim
  • yazik yaaa bu resmen ucan tabut. allah rahmet etsin
  • Umarım en kısa zamanda enkaza ulaşılır.
Pakistan'da saat 15:00 sularında düşen Bhoja Havayolları'na ait uçağın enkazına ulaşıldı.

10 sene önce mali nedenlerden dolayı kapanan ve geçtiğimiz ay 6 Mart'ta tekrar açılan şirketin filosunda, düşen Boeing 737-200'ün dışında AP-BKC ve AP-BKF kuyruk tescilli iki uçağı daha bulunuyordu. Şirket ayrıca 3 uçaklık bir de sipariş bekliyordu.

İlk uçuşunda düşen Bhoja Havayolları'na ait AP-BKD kuyruk tescilli B737-200'ün 1984 yapımı olduğu, daha önce de British Airways ve Comair'da uçtuğu belirtilirken, Bhoja Havayolları uçaklarının yaş ortalaması 27.8 olduğu ifade edildi.

Düşen uçağın içinde 118 yolcu ve 9 uçuş personelinden henüz kurtulan olmadığı açıklanırken, ulaşılan cesetlerin feci şekilde parçalandığı ve bazı yolculara teşhis edilmesi amacıyla DNA testleri yapılacağı belirtildi.

İşte o uçak



Enkazın yeri olduğuna dair Twitter'da paylaşılan bir fotoğraf:




KAZA YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜ! (VİDEO)(GÜNCELLENDİ)

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 12 yıl önce
planespotters.net te uçağın ilk uçuşunu 13 şubat 1980 de yapan 32 yaşında bir uçak olduğu yazıyor..gerçekte 28 mi yoksa 32 yaşında mı bu uçak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
YENİ FAKAT BAKIMSIZ BİR UÇAKMI YOKSA ESKİ FAKAT BAKIMLI UÇAKMI SORUN SADECE BUDA DEĞİL BİR UÇAK DÜŞÜYORSA BİR SÜRÜ HATALAR ZİNCİRİ VARDIR SANIRIM BUDA ONLARDAN BİRİ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
"bir uçağı mükemmel kılan tek şey, bakımıdır" denir ki çok doğrudur.. 1940-50 model uçaklar hala uçabilmektedir. sebebi yetkili, tecrübeli ellerden geçen ve kusursuz bakımların yapılmasıdır. dolayısıyla uçağın eski-yeni olması hiçbirşeyi farkettirmez.. sadece bakımı mükemmelse, 50 yıllık dahi olsa sorunsuz uçar. ameriakda hala dc serisi uçaklar bolca kullanılmakta, 727'de ve inanın bana bir a320'den, 737-800'den çok daha fazla özen gösteriliyor bakımları için.. bu vahim kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine Allah sabırlar versin. yazık ki elimizden gelen birşey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pakistanda ne EASA var nede kendi sivil havacılık teşkilatları güçlü. Bu ülkelerde uçakla seyahet etmek hakikaten büyük cesaret. Şahsen ben bu ve bunun gibi ülkelerde kesinlikle uçağa binmem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pakistan ülkesi ve halkı bizim kendi ülkemizdeki bir çok insandan daha yardımsever, daha dost geçmişde ne zaman sıkıntıda olsak ellerinden gelen herşekilde yardım ettiler dolayısıyla Allahtan Rahmet dilerim kazada hayatını kaybedenlerden ayrıca yaralı varsa acil şifalar dilerim.. Türkiye olarak kaza kırım ekibi ve diğer gerekli kurtarma ve enkaz için ekip göndermemiz çok yerinde olur diye düşünüyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yarın süre önce Sky dan B737-400 satın almışlar. Henüz uçak uçuşlara başlamadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hava koşulları oldukça kötüymüş.Ölenlerin ailelerine baş sağlığı dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yazik yaaa bu resmen ucan tabut. allah rahmet etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Umarım en kısa zamanda enkaza ulaşılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000