11 Kasım 2009, Çarşamba 09:23:50

"KAZA SONRASINI BAZI KESİMLER YÖNETTİ"

Airport TV ekranlarında Salı akşamlarının havacılık gündemi olan Ali Kıdık’la Sorun Cevaplasın programı bu hafta çok önemli bir konuyu ele aldı…
  • sen kimsin ki gerçekler ap açık ortadayken saçma sapan bir yorum yapıosun bi halt biliyormuş gibi...Ne cürretle Eşref Bitlis vefaatine neden olan mevzu hakkında onursuzca yorum yapıyorsun!!!
  • olayın oluş nedeni çok basit etüd edilmemiş hava durumu,uçağını tanıyıpta sanıp tanımayan bir pılot ve cevre baskısı kısacası bize bir şey olmaz zihniyeti hiç bir şekilde başka seyler armanın ve konuyu başka mecralarda atmanın faydası yok.üretilen her şey dayanaksız kalacaktır.bu şekilde bulut altından seyrüsefer yapmaya kalkanve kaza kırımla sonuçlana türk havacılık tarihi olaylarla ve kazalarla doludur.bu konuda her pilotun bir hikayesi vardır.buzlanma nedeni ile o gün bütün uçuşların kesik olduğu eşref bitlis olayıda buna benzer bir olaydır.ama onlar kalkmıştır.kısacası ilme kılıç çekmişlerdir her iki görüntüleri yan yana getirin inanilmaz benzerlikler göreceksiniz böyle bir olay örnek amerikada olmaz neden uçuşa izin vermezler saygılar
  • TAV'mı?Hiçbirşey olmaz onlara.Harika olacak,Havaş'ın sözleşmesi bitti,TGS oluşuyor,tazminatlar alınıyor,%35 satıldı,tecrübeli elemanlar yer değiştiriyor.İSG canlanıyor.Bekleyin görün.HARİKA...........
  • Neden SAW anlamakta zorlanıyorum. İstanbulun diğer ucunda bir meydan. Ucuzculardan başka uçan yok. Yarın öbürgün kargo terminali olacağı konuşuluyor. Ne işi var THY nin orada anlamadım.
  • Çok güzel olacak SAW iyi bir alternatif
  • yahu ne SAW'ı yaa.. orası adam olmaz, ISG devraldı da ne oldu? daha da kötü oldu.. yeni terminal ile bakalım neler değişecek göreceğiz ama şunu biliyorum ki en geç 2 sene içerisinde o yeni terminal de yetmeyecek...
  • Bir kerede baskı olmadan kendi başlarına bir iş yapsalar ne olur ? Milli taşıyıcı SAW a yakışıyor mu ? Dünyanın neredesinde görülmüş milli taşıyıcı lowcost meydanından uçuyor ???
  • THY, İstanbul'da 2 havalimanını kullanmalı ki zaten kullanıyor! Malesef İstanbul Atatürk Havalimanı, artık hava trafiğini kaldıramıyor. Bu yetersizlikle TAV daha çok kan kaybeder, THY da daha birçok uçuşunu SAW a kaydırır. Artı bilgi, Atatürk havalimanında yakında pist ile ilgili çalışmalar başlayacak. Bu çalışmalar pistin uzatılması ve eski yüzeyinin yenilenmesiyle ilgili... kii bu olduğu zaman hava trafiği alt üst demektir; havalimanı tek piste kalır. Böyle giderse üçüncü bir havalimanı bile açılabilir! :)
  • sizin işinize akıl sır ermez önce sivil havacılığı destekle sonra köstekle aferim size.tam akp lik icraat başınız sıkışınca da israile yaslanırsınız artık.bu millet herşeyi görüyor.
  • SAW bir de ulasimini duzeltseler mukemmel olacak, cogu sehirlerde hava alanlari disarida ama ulasimlari kolay...

Ali Kıdk’ın hazırlayıp sunduğu Sorun Cevaplasın programının bu haftaki konuğu BBP MKYK üyesi olan Avukat Murat Ekici’ydi.

Ekici, 25 Mart günü içinde Muhsin Yazıcıoğlu’nun da bulunduğu helikopterin düşmesi olayını enine boyuna anlattı.

Ekici; “Olayı duyduğumuzda partimizde adeta bir travma yaşandı. Bu travma hala geçmiş değil. Helikopterin düştüğü gün Başkanımızın birkaç ilde seçim mitingi vardı. Sivas ve Kahramanmaraş’ta miting düzenleyen Başkanımız helikopterle diğer miting alanına gidiyordu. Yolda hepimizin bildiği gibi elim kaza meydana geldi ve Başkanımızla birlikte 5 kişi hayatını kaybetti” dedi.

Olayın aydınlatılmasını isteyen Ekici; “Biz duruma Şehadet süreci olarak bakıyoruz. Ancak Sivil Havacılık’ın hala raporu açıklamaması biraz düşündürücü. Raporun açıklanmamış olmaması Türk milletini ve bizi farklı düşüncelere itiyor. Bunun yanı sıra önemli makamlardaki kişilerin yanıltıcı açıklamaları, arama çalışmalarının farklı yerlerde olması bizleri haliyle ‘acaba farklı bir durum mu var’ şeklinde düşündürüyor. Şu an önümüzdeki fotoğraf bu” şeklinde konuştu.

BBP OLAYLA İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR?

Biz parti olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden bazı kazayla ilgili bazı belge ve bilgi istedik. Bu belgeleri Savcılık da istiyor. Ancak bu belgeleri Sivil Havacılık’tan alamadık. Burada kurumuza herhangi bir suçlamada bulunmuyoruz. Ama belge ve bilgilerin verilmemesi bizi düşündürüyor. Amacımız suçu ve ihmali olanlar varsa cezalarını çekmeleridir.

“KAZA SONRASI SÜRECİ BAZI KESİMLER YÖNETTİ”

Kazanın olduğu zamana baktığınızda aslında herkes olayla ilgilendi, sordu, haberler yapıldı. Ancak olayla ilgili olan kişiler üst düzey yöneticiler yanıltıcı ifadeler kullandı. Örneğin Kayseri Valisi Başkanımızın hastaneye kaldırıldığını ve sadece bacağının kırık olduğunu açıkladı. Arama çalışmaları köylülerin helikopterin enkazının olduğu yeri işaret etmesine rağmen arama çalışmalarım farklı yerlerde yapıldı. Enkazın bulunduğu yere gitmeye çalışan korucu ve köylüler engellendi. Biz bu soruların yanıt bulmasını istiyoruz. Devletimizin kurumlarını yıpratmak değil kazayı aydınlatmak istiyoruz.

Helikopterin içinde bulunan İsmail Güneş’in acil servisi aradığı ve 20 dakikadan fazla konuştuğu biliniyor. Buna rağmen yer tespiti yapılamıyor. Haber kirliliği yapıldı, bazı açıklamalar yanılttı ve bütün bunlar rehavete neden oldu. Biz kasıt var demiyoruz ancak bu sürecin bazı kesimler tarafından yönetildiğini düşünüyoruz.

BBP MYKY Üyesi Murat Ekici
SHGM NEDEN BELGELERİ VERMEDİ?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüzün Başkanımıza bir kastı var demiyoruz ancak başka yetkililerin Sivil Havacılık Müdürlüğü’ne etkisi olduğunu düşünüyoruz. Bunları tabi ki bilgi ve belge olmadan kesinlik kazanacak şeyler değil ama bizi böyle düşünmeye itiyorlar.

ALMANYA’DAN GETİRİLEN HEYET NELER YAPTI?

Bizim bu konuyu aydınlatmamız için Türkiye’den de görüştüğümüz insanlar oldu ancak rapor açıklanmadığı için Türkiye’den kimseyi heyet olarak tayin edemedik. Biz de Almanya’dan bir ekip getirdik. Bize bir katkısı olduğunu söyleyemem ancak sonraki süreç açısından bize katkısı olacağı amacıyla getirdiğimiz bir ekiptir. Heyetin hazırladığı rapor eksikti. O yüzden açıklayamazdık. Kamuoyuyla paylaşamazdık. Biz de söz konusu raporu Sayın Başbakan’a, Sayın Cumhurbaşkanı’na, Sayın Meclis Başkanı’na götürdük. Raporda ELT cihazının bahsedildiği gibi olmadığı, söz konusu spekülasyonlar ve süreç yer alıyordu.

Bizim istediğimiz şey Sivil Havacılığın bize istediğimiz belge ve bilgilerin vermesidir. Eğer bu belgeleri alabilirsek raporu biz de hazırlayabiliriz.

Ekici; “Açıklanacak olan raporun bizleri ve tüm kamuoyunu tatmin etmesini umuyoruz. İstediğimiz tek şey suçu olanların cezalandırılmasıdır” dedi.

YAYINA TELEFONLA BAĞLANAN İZLEYİCİLER NELER SÖYLEDİ?
EMEKLİ HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ’NDEN İLGİNÇ TESPİTLER?
SEFA İNAN SÜREÇLE İLGİLİ NELER ANLATTI?
MURAT EKİCİ OLAYI VE PARTİNİN YAŞADIĞI SÜRECİ NASIL ANLATTI?

İşte Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği elim helikopter kazasından ince detaylar…

1. KISIM:



2. KISIM:



3. KISIM:


"KAZA SONRASINI BAZI KESİMLER YÖNETTİ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 14 yıl önce
sen kimsin ki gerçekler ap açık ortadayken saçma sapan bir yorum yapıosun bi halt biliyormuş gibi...Ne cürretle Eşref Bitlis vefaatine neden olan mevzu hakkında onursuzca yorum yapıyorsun!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
olayın oluş nedeni çok basit etüd edilmemiş hava durumu,uçağını tanıyıpta sanıp tanımayan bir pılot ve cevre baskısı kısacası bize bir şey olmaz zihniyeti hiç bir şekilde başka seyler armanın ve konuyu başka mecralarda atmanın faydası yok.üretilen her şey dayanaksız kalacaktır.bu şekilde bulut altından seyrüsefer yapmaya kalkanve kaza kırımla sonuçlana türk havacılık tarihi olaylarla ve kazalarla doludur.bu konuda her pilotun bir hikayesi vardır.buzlanma nedeni ile o gün bütün uçuşların kesik olduğu eşref bitlis olayıda buna benzer bir olaydır.ama onlar kalkmıştır.kısacası ilme kılıç çekmişlerdir her iki görüntüleri yan yana getirin inanilmaz benzerlikler göreceksiniz böyle bir olay örnek amerikada olmaz neden uçuşa izin vermezler saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TAV'mı?Hiçbirşey olmaz onlara.Harika olacak,Havaş'ın sözleşmesi bitti,TGS oluşuyor,tazminatlar alınıyor,%35 satıldı,tecrübeli elemanlar yer değiştiriyor.İSG canlanıyor.Bekleyin görün.HARİKA...........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Neden SAW anlamakta zorlanıyorum. İstanbulun diğer ucunda bir meydan. Ucuzculardan başka uçan yok. Yarın öbürgün kargo terminali olacağı konuşuluyor. Ne işi var THY nin orada anlamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çok güzel olacak SAW iyi bir alternatif

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yahu ne SAW'ı yaa.. orası adam olmaz, ISG devraldı da ne oldu? daha da kötü oldu.. yeni terminal ile bakalım neler değişecek göreceğiz ama şunu biliyorum ki en geç 2 sene içerisinde o yeni terminal de yetmeyecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir kerede baskı olmadan kendi başlarına bir iş yapsalar ne olur ? Milli taşıyıcı SAW a yakışıyor mu ? Dünyanın neredesinde görülmüş milli taşıyıcı lowcost meydanından uçuyor ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY, İstanbul'da 2 havalimanını kullanmalı ki zaten kullanıyor! Malesef İstanbul Atatürk Havalimanı, artık hava trafiğini kaldıramıyor. Bu yetersizlikle TAV daha çok kan kaybeder, THY da daha birçok uçuşunu SAW a kaydırır. Artı bilgi, Atatürk havalimanında yakında pist ile ilgili çalışmalar başlayacak. Bu çalışmalar pistin uzatılması ve eski yüzeyinin yenilenmesiyle ilgili... kii bu olduğu zaman hava trafiği alt üst demektir; havalimanı tek piste kalır. Böyle giderse üçüncü bir havalimanı bile açılabilir! :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sizin işinize akıl sır ermez önce sivil havacılığı destekle sonra köstekle aferim size.tam akp lik icraat başınız sıkışınca da israile yaslanırsınız artık.bu millet herşeyi görüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SAW bir de ulasimini duzeltseler mukemmel olacak, cogu sehirlerde hava alanlari disarida ama ulasimlari kolay...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000