17 Kasım 2010, Çarşamba 11:22:14

KAZA NEDENİ AÇIKLANDI: PİLOT UYUYAKALMIŞ!

Mayıs ayında Hindistan'da 160 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının, pilotun uyuyakalması sebebiyle yaşandığı ortaya çıktı.
  • Tamam pilot uyuyakaldı ama herhalde uçağı tekbaşına uçurmuyordu. Yardımcı pilot ne alemdeymiş? Ya saçma sapan nedenler, saçma sapan yorumlar, saçma sapan açıklamalar...Haberde bence bi eksiklik var. Mantık yok. Ona buna sallamaya ne meraklı milletiz. FSX oynayan ahkam kesiyor.
  • Arkadaşım, bu kaptan Pegsasus' ta işe alınmadı. Girişteki simülatör assesment ında uygun bulunmadığı için şirkete alınmadı.
  • yüreğiniz yetmedi herhalde????????
  • İyi Bayramlar.. Arkadaslar bir sorum var.. Bu kaptan Zlatko zamaninda Sultan Havayollarinda ucan Zlatko mu.?? Yoksa baska bir Zlatko mu.? Tesekkürler.
  • Bu 738W ler hep inerken çakiliyorlar THY Amsterdam gibi.???? Bu bence Radyo Altimetre arizasi (Bu kaçinci) ??? Tabii ki Pilot hintli degil bütün suç onun. !!!!!!!!! THYnin Yunan Pilotlari sakin çakilmayin yoksa kurtulsaniz bile medya ve Yorumcular tarafindan linç edilirsiniz.!!!!! Uyku hapi almadan iyi uçuslar.!!!!!!!
  • SIRPların sırf ucuz işçi olmalarından dolayı işe alınmaları ve Türkiye de uçmalarına izin verilmesi kanıma dokunuyor.Bunlara hakettikleri cezayı acaba onların yaptığı gibi sniper larla öldürerek ve onların seviyesine inerekmi vermek lazım.Yoksa gücünü kullanarak yaptıklarının sonuçlarına katlanmayı öğreterek mi yapmak lazım.Eğer TC azıcık insan hakkı , azıcık din kardeşi , azıcık suça ceza hakkı düşünse bunlara burda para kazanma şansı vermez.SHGM ve yabancı çalıştırma sorumluları doğru kararı vermeli.
  • türk firmalarının da kokpitinde uyuyan pilotlar görmek mümkün.
  • PGT TK bir yaran var sanirim TK ile ilgili
  • Pegasus refüze etiyse neden TK almadi ?
  • Kazanın sebebi uykusuzluk değil,Kaptan Pilotun yetersiz(crm eksikliği ve maço kaptan davranışı) ve disiplinsiz davranışları.Daha önce bu uçağın Kaptan Pilotu Pegasus Havayolları'nda Kaptan Pilot olarak işe alınmış,fakat simulatör eğitimi sırasında yetersizlik ve disiplinsizlik sebebiyle refüze edilmiştir.Bilginize
Kazanın ardından başlayan resmi incelemenin sonuçları bugün yayınlandı. Rapora göre, Air India havayollarının Sırp pilotu Zlatko Glusica uçuşun büyük bölümünde uyuyakaldı ve iniş sırasında dikkatini toparlayamadı.

Mangalore havalalanına yanlış açıyla ve düşük yükseklikte inmeye çalışan pilot böylece kazaya yol açmış oldu.

Ölenlerin çoğu göçmen işçi

160 kişinin hayatını kaybettiği kaza, Hindistan'da son on yıldır yaşanan en büyük uçak kazası oldu. Raporda ayrıca, baş pilot Glusica yardımcı pilot tarafından yapılan uyarıları dikkate almadığı da belirtildi.

Kazada Boeing 737 model uçaktan yalnızca sekiz kişi kurtulmuştu. Düşük bütçeli Air India havayollarıyla Dubai Mangalore uçuşunda yer alan yolcuların büyük çoğunluğu Dubai'de çalışan Hindistanlı göçmen işçilerdi.

(BBCTürk)
KAZA NEDENİ AÇIKLANDI: PİLOT UYUYAKALMIŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
Tamam pilot uyuyakaldı ama herhalde uçağı tekbaşına uçurmuyordu. Yardımcı pilot ne alemdeymiş? Ya saçma sapan nedenler, saçma sapan yorumlar, saçma sapan açıklamalar...Haberde bence bi eksiklik var. Mantık yok. Ona buna sallamaya ne meraklı milletiz. FSX oynayan ahkam kesiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşım, bu kaptan Pegsasus' ta işe alınmadı. Girişteki simülatör assesment ında uygun bulunmadığı için şirkete alınmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yüreğiniz yetmedi herhalde????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İyi Bayramlar.. Arkadaslar bir sorum var.. Bu kaptan Zlatko zamaninda Sultan Havayollarinda ucan Zlatko mu.?? Yoksa baska bir Zlatko mu.? Tesekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu 738W ler hep inerken çakiliyorlar THY Amsterdam gibi.???? Bu bence Radyo Altimetre arizasi (Bu kaçinci) ??? Tabii ki Pilot hintli degil bütün suç onun. !!!!!!!!! THYnin Yunan Pilotlari sakin çakilmayin yoksa kurtulsaniz bile medya ve Yorumcular tarafindan linç edilirsiniz.!!!!! Uyku hapi almadan iyi uçuslar.!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SIRPların sırf ucuz işçi olmalarından dolayı işe alınmaları ve Türkiye de uçmalarına izin verilmesi kanıma dokunuyor.Bunlara hakettikleri cezayı acaba onların yaptığı gibi sniper larla öldürerek ve onların seviyesine inerekmi vermek lazım.Yoksa gücünü kullanarak yaptıklarının sonuçlarına katlanmayı öğreterek mi yapmak lazım.Eğer TC azıcık insan hakkı , azıcık din kardeşi , azıcık suça ceza hakkı düşünse bunlara burda para kazanma şansı vermez.SHGM ve yabancı çalıştırma sorumluları doğru kararı vermeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
türk firmalarının da kokpitinde uyuyan pilotlar görmek mümkün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
PGT TK bir yaran var sanirim TK ile ilgili

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pegasus refüze etiyse neden TK almadi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kazanın sebebi uykusuzluk değil,Kaptan Pilotun yetersiz(crm eksikliği ve maço kaptan davranışı) ve disiplinsiz davranışları.Daha önce bu uçağın Kaptan Pilotu Pegasus Havayolları'nda Kaptan Pilot olarak işe alınmış,fakat simulatör eğitimi sırasında yetersizlik ve disiplinsizlik sebebiyle refüze edilmiştir.Bilginize

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000