22 Eylül 2017, Cuma 14:01:37

Kaza kırım heyeti uçak enkazını inceledi

Atatürk Havalimanı’nda yaşanan uçak kazasının ardından Ulaştırma Bakanlığı Kaza Araştırma İnceleme Kurulu, kazanın yaşandığı bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.
  • Selamlar, ben kazayı canlı olarak izledim. C taksi yolunda, 35R pistinde kalkış için sıra bekliyorduk ve bu acil iniş için uzun bir süre pozisyonumuzu muhafaza ettik. Bu uçak oldukça yüksek geçti pist başını. Daha sonra sağ camımı açıp geriye doğru bakmama rağmen teker koyduğu noktayı göremedim. Zaten sonrasında acil durum araçları önümüzden geçtiler. Bize de 05 kullanacaksınız dendi. Saygılarımla.
  • JET SOSYETE :)
  • Yani insanlarin buradaki triplerini falan anlayamadim. Anlatmak istedigim ucagin bu sekilde inisi pist sonuna kadar duramamasi soru isareti. Onu sorgulamak istiyorum. Tamam kimsenin hayatini kaybetmemis olmasi hepimizin temennisi. Havacilikta bir tabir vardir " Every landing you can walk away from is a good landing". Fakat kokpitte olan biten ucagin duramamasi, approach stable degilmiydi? Pilot krizi yonetemedimi, baska bir mekanik ariza mi vardi? Bunlarin sorgulanmasi lazim. Hatirlarsaniz Quantas Flight 32 A380 de tirmanista iken motorun infilak etmesi sonucu Singapore Changi hava limani na 40 ton overweight Ve bazi ekipmanlari islev disi iken pist bitimine 100m kala durabilmisti. Bu sorular havaciligin givenligi Ve standardi icin onemli. Onunla light bir business jet i kiyaslayinca bir cok soru akla geliyor. Pilotlarin egitiminden tutun emergency management a kadar. Bu ulkede elestiri yapmak soru sormak suc mu acaba? Bu tur sorular baska ulkelerde gayet medeni halde soruluyor. Kimse abuk subuk tripler atmiyor. Aksine bu sorularin sektorun gelisimi icin, guvenligi icin, standartinin yukselmesi icin sorulmasi lazim. Bu yuzden THY JACDEC ( dunyanin en guvenilir havayolu) in siralamasinda 60 hava yolu icerisinde 56 sirada air New Zealand 1.ci sirada. Sorgulamadigimizdan, sorgulanmaktan hoslanmadigimizdan Ve herseyin en dogrusunu bizim bilgimizi dusundugumuzden olabilir mi?
  • ÖNCELİKLE ÖN YARGILI OLMAYACAKSINIZ. KARŞINIZDAKİ OLAY ; MALZEME TEKNİK,BAKIM, PİLOTAJ ,HER NE SEBEPLE OLURSA OLSUN,NE KADAR İNCELEME BASKISIDA OLSA İNCELEME SONUCU ÖNEMLİ.(ZAMAN,YÖNETİM,YÖNERGE BASKISI OLABİLSEDE).DİGER TARAFTAN YAG ,HİDROLİK,KOMPIZİT KANSEROJEN MADDE,DİGER KAZAZEDELERDEN HASTALIK BULAŞMA RİSKİNE RAGMEN TAKIM ELBİSELİ KİŞİLERİN BÖLGEDE BULUNMASI,(BU YORUMLAR TECHİZAT VE ELBİSE YÖNÜNDEN YAPILMIŞTIR )'SİZ BİLGİLİ UZMAN , TECRÜBELİ, GERÇEKÇİ OLACAKSINIZ.BİR ÇAYCIDA İŞİNİN TECRÜBELİSİ,BİR KAZA İNCELEME UZMANIDA İŞİNİN TECRÜBELİSİDİR.TECRÜBESİ ÇAY DEMLEMEK OLANLAR MALESEF YORUM YAPIYOR.LÜTFEN UZMAN OLMAYANLAR YORUMLARI İLE GERÇEKLERİ SAPTIRMASIN.SİZ KENDİNİZ UÇUCUDA OLABİLİRSİNİZ ,ÇAYCIDA ANCAK UZMANLIK ALANINIZDA YORUM LÜTFEN...
  • Cessna'nın bir iniş takımında kaç teker var?iki olsa, ikisi de patlasa, ikisininde patladığı tarafa savrulması gerekmez miydi?
  • Kaza kırım ekibi en az 30 senelik havacılık tecrübesine sahip kişiler. Klavye pilotları hangi biriniz yolcu koltuğu dışında havacılığın içinde bulundunuz. Bırakın herkes işini yapsın pilotlar hostes yolcu iyi siz ona bakın. Birgün gelir eskaza sizde pilot olursanız hoş sanmam ama yinede başınıza gelebilecek bir sorun karşısında sizin gibi düşünen insanlar olmayacak. Saygılar...
  • Şimdi hepiniz geniş geniş konuşuyorsunuz... içinizden birisi de çok şükür ölüm yok demiyor, Kaza kırım ekibine bok atmaya çalışıyorsunuz!!! Biraz yürek varsa klavye başında show yapmayı bırakır gerçek ismini yazarak adam gibi yorumlar yaparsın.. Resimler de görünen kaza kırım ekibinin birisi Altan Tekin diğeri Feridun Seren, Hadi ismini yaz meydan yiğit görsün bizde sana delikanlı diyelim... Ayıp ya ne zaman gerçek havacı olacaksınız merak ediyorum
  • 3000 Mt lik runway de ucagin nasil bu hale geldigi bence takim elbise giyen gorevlilerden daha ilginc
  • Bu ekip isin icinden teknik olarak bir sey yapamayacagiz diyerek bu sayfada ki yorumlara gore rapor yazmazsa ben de cinliyim.
  • Başkanım. Bakıyorum. Gerçekten düşmüş uçak.

Atatürk Havalimanı’nda yaşanan uçak kazasının ardından Ulaştırma Bakanlığı Kaza Araştırma İnceleme Kurulu, kazanın yaşandığı bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

KKTC’ye gitmek üzere dün akşam saatlerinde havalandıktan kısa süre sonra acil iniş talebiyle saat 21.20’de Atatürk Havalimanı’na indiği sırada pistten çıkarak alev alan TC-KON kuyruk tescilli özel jet uçağı, kazanın ardından bu sabah saatlerinde Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri tarafından incelendi. Bakanlı tarafından görevlendirilen Kaza Araştırma İnceleme Kurulu, uçağın pistten çıkarak sürüklendiği bölgelerinde yanı sıra uçağın içerisinde ve dış aksamlarında incelemelerde bulundu. Kaza inceleme ekibi özellikle uçağın kokpit bölümünde detaylı bir inceleme yaptı.

Öte yandan, kaza sırasında uçağın sürüklenerek çarptığı ILS kulübesinin etrafa saçılan parçaları da iş makineleriyle bölgeye gelen görevli personellerce kaldırıldı.









Kaza kırım heyeti uçak enkazını inceledi

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

37FO ~ 6 yıl önce
Selamlar, ben kazayı canlı olarak izledim. C taksi yolunda, 35R pistinde kalkış için sıra bekliyorduk ve bu acil iniş için uzun bir süre pozisyonumuzu muhafaza ettik. Bu uçak oldukça yüksek geçti pist başını. Daha sonra sağ camımı açıp geriye doğru bakmama rağmen teker koyduğu noktayı göremedim. Zaten sonrasında acil durum araçları önümüzden geçtiler. Bize de 05 kullanacaksınız dendi. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İNG.. ~ 6 yıl önce
JET SOSYETE :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MH ~ 6 yıl önce
Yani insanlarin buradaki triplerini falan anlayamadim. Anlatmak istedigim ucagin bu sekilde inisi pist sonuna kadar duramamasi soru isareti. Onu sorgulamak istiyorum. Tamam kimsenin hayatini kaybetmemis olmasi hepimizin temennisi. Havacilikta bir tabir vardir " Every landing you can walk away from is a good landing". Fakat kokpitte olan biten ucagin duramamasi, approach stable degilmiydi? Pilot krizi yonetemedimi, baska bir mekanik ariza mi vardi? Bunlarin sorgulanmasi lazim. Hatirlarsaniz Quantas Flight 32 A380 de tirmanista iken motorun infilak etmesi sonucu Singapore Changi hava limani na 40 ton overweight Ve bazi ekipmanlari islev disi iken pist bitimine 100m kala durabilmisti. Bu sorular havaciligin givenligi Ve standardi icin onemli. Onunla light bir business jet i kiyaslayinca bir cok soru akla geliyor. Pilotlarin egitiminden tutun emergency management a kadar. Bu ulkede elestiri yapmak soru sormak suc mu acaba? Bu tur sorular baska ulkelerde gayet medeni halde soruluyor. Kimse abuk subuk tripler atmiyor. Aksine bu sorularin sektorun gelisimi icin, guvenligi icin, standartinin yukselmesi icin sorulmasi lazim. Bu yuzden THY JACDEC ( dunyanin en guvenilir havayolu) in siralamasinda 60 hava yolu icerisinde 56 sirada air New Zealand 1.ci sirada. Sorgulamadigimizdan, sorgulanmaktan hoslanmadigimizdan Ve herseyin en dogrusunu bizim bilgimizi dusundugumuzden olabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İNCELEME TEKNİGİ ~ 6 yıl önce
ÖNCELİKLE ÖN YARGILI OLMAYACAKSINIZ. KARŞINIZDAKİ OLAY ; MALZEME TEKNİK,BAKIM, PİLOTAJ ,HER NE SEBEPLE OLURSA OLSUN,NE KADAR İNCELEME BASKISIDA OLSA İNCELEME SONUCU ÖNEMLİ.(ZAMAN,YÖNETİM,YÖNERGE BASKISI OLABİLSEDE).DİGER TARAFTAN YAG ,HİDROLİK,KOMPIZİT KANSEROJEN MADDE,DİGER KAZAZEDELERDEN HASTALIK BULAŞMA RİSKİNE RAGMEN TAKIM ELBİSELİ KİŞİLERİN BÖLGEDE BULUNMASI,(BU YORUMLAR TECHİZAT VE ELBİSE YÖNÜNDEN YAPILMIŞTIR )'SİZ BİLGİLİ UZMAN , TECRÜBELİ, GERÇEKÇİ OLACAKSINIZ.BİR ÇAYCIDA İŞİNİN TECRÜBELİSİ,BİR KAZA İNCELEME UZMANIDA İŞİNİN TECRÜBELİSİDİR.TECRÜBESİ ÇAY DEMLEMEK OLANLAR MALESEF YORUM YAPIYOR.LÜTFEN UZMAN OLMAYANLAR YORUMLARI İLE GERÇEKLERİ SAPTIRMASIN.SİZ KENDİNİZ UÇUCUDA OLABİLİRSİNİZ ,ÇAYCIDA ANCAK UZMANLIK ALANINIZDA YORUM LÜTFEN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaç lastik idiot proof? ~ 6 yıl önce
Cessna'nın bir iniş takımında kaç teker var?iki olsa, ikisi de patlasa, ikisininde patladığı tarafa savrulması gerekmez miydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Puchacz ~ 6 yıl önce
Kaza kırım ekibi en az 30 senelik havacılık tecrübesine sahip kişiler. Klavye pilotları hangi biriniz yolcu koltuğu dışında havacılığın içinde bulundunuz. Bırakın herkes işini yapsın pilotlar hostes yolcu iyi siz ona bakın. Birgün gelir eskaza sizde pilot olursanız hoş sanmam ama yinede başınıza gelebilecek bir sorun karşısında sizin gibi düşünen insanlar olmayacak. Saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çakma Havacılar ~ 6 yıl önce
Şimdi hepiniz geniş geniş konuşuyorsunuz... içinizden birisi de çok şükür ölüm yok demiyor, Kaza kırım ekibine bok atmaya çalışıyorsunuz!!! Biraz yürek varsa klavye başında show yapmayı bırakır gerçek ismini yazarak adam gibi yorumlar yaparsın.. Resimler de görünen kaza kırım ekibinin birisi Altan Tekin diğeri Feridun Seren, Hadi ismini yaz meydan yiğit görsün bizde sana delikanlı diyelim... Ayıp ya ne zaman gerçek havacı olacaksınız merak ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AS ~ 6 yıl önce
3000 Mt lik runway de ucagin nasil bu hale geldigi bence takim elbise giyen gorevlilerden daha ilginc

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maliye vergi denetcileri ~ 6 yıl önce
Bu ekip isin icinden teknik olarak bir sey yapamayacagiz diyerek bu sayfada ki yorumlara gore rapor yazmazsa ben de cinliyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 6 yıl önce
Ya milletin kıyafetine takılan hadsizler. Adamlar CVR ve FDR ı Amerikada NTSB bin laboratuvar inceleyecek çıkan sonuç kaza sebebını ortaya koyacak.sizene milletin kıyafetinden.
başkan ~ 6 yıl önce
Başkanım. Bakıyorum. Gerçekten düşmüş uçak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000