09 Şubat 2012, Perşembe 14:48:30

KAZA DAVASINDA TAHLİYE YOK!

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz beldesinde tatilci Caner Güler'in ölümü ile sonuçlanan yamaç paraşütü kazasıyla ilgili bilirkişi rapor tamamlanarak mahkemeye sunuldu. Raporda uçuşta kullanılan yolcu harnesi(kuşam tertibatı) ile mahkemeye sunulan harnesin değiştirildiği belirtildi.
  • O pilotun tahliye edildigini ve ucus kamerasinin yetkililer tarafindan izlendigini ve maktulun klipsleri kendi actigini tespit etmisler.saygilar
Caner Güler, eşi Miray Güler ile birlikte 2 Eylül 2011 tarihinde yamaç paraşütü ile atlayış yapmak için bin 900 metre rakımlı Babadağı'na çıkmış, buradan paraşüt pilotu Murat Sait Yeşilbaçar ile birlikte tandem(ikili) atlayış yaparken paraşütten düşüp hayatını kaybetmişti. 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Yeşilbayır, 5 aydır tutuklu bulunduğu Fethiye Kapalı Cezaevi'nde alınarak tekrar hakim karşısına çıkartıldı.

Fethiye 3. Asliye Mahkemesi'ndeki duruşmada Türk Hava Kurumu'ndan 3 öğretici pilotun hazırladığı bilirkişi raporu Yeşilbaçar'ın yüzüne okundu. Raporda, atlayış öncesi ve sonrasında çekilen fotoğraflara göre uçuş sırasında kullanılan yolcu harnesi(kuşam tertibatı) ile uçuş sonrası jandarmaya teslim edilen ve mahkemeye sunulan harnesin aynı olmadığı ve değiştirildiği ifadelerine yer verildi. Raporda ayrıca kalkış anında yolcu Caner Güler'in bacağına bağlanması gereken kelebek klipslerinin bağlı olmadığı tespit edildiği belirtildi.
 
Raporun okunmasının ardından itirazı olup olmadığı sorulan Murat Yeşilbaçar, harnesinin atlayış öncesi değiştirmiş olabileceğini söyleyerek, "Harnes yolcuların boyu ve kilosuna göre değişebilir. Benim de kullandığım iki harnes var. Atlayış öncesi Caner Güler'e önce basıp açmalı harnesi giydirdim. Ardından iyi gelmediği için gidip araçtan klipsli harnesi aldım." ifadelerini kullandı. Yeşilbaçar'ın avukatı Taner Aktop'un tahliye talebini reddeden mahkeme duruşmayı 1 Mart tarihine erteledi.
 
Caner Güler'in eşi Miray Güler, harnesin değiştirildiği iddialarının yalan olduğunu ifade ederek, şöyle tepki gösterdi: "Mahkemede harnesin atlayış öncesi değiştirildiği ifade edildi. Bu büyük bir yalan ancak bugüne kadar yapılan tüm savunmalar gerçek dışı olduğu için artık şaşırmak bile zor oluyor. Eğer bu ifade de doğruysa açılması imkansız olan kuşam tertibatıyla, açılması mümkün olan değiştirilmiş. Bu da başlı başına insafsızca bir şey."
 
Miray Güler'in avukatı Gürdeniz Meriç ise ortaya konulan bir senaryonun oynandığını savunarak, "Kendi talepleri ile gönderilen bilirkişi raporunda uçuş sırasında kullanılan harnesin değiştirildiği anlaşıldı. Ancak adalet yerini bulacak, bu da turizmimiz için en hayırlısı olacak." dedi. (Zaman)
KAZA DAVASINDA TAHLİYE YOK!

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
O pilotun tahliye edildigini ve ucus kamerasinin yetkililer tarafindan izlendigini ve maktulun klipsleri kendi actigini tespit etmisler.saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000