28 Haziran 2008, Cumartesi 17:01:39

Kaza anını saniye saniye anlattı

Malakal'a iniş yapmak isteyen uçak, şimşek çarpması sonucu düştü. Kazadan yaralı kurtulan Muhammed Hamza, olayı şöyle anlatı...
  • bu uçağı amerika düşürmüştür,ölenlerin birisi ilkokulda limonla ampulu yakmayı başarmış;kesin amerikanın işidir....

Sudan'ın Başkenti Hartum'dan Juba'ya gitmek için havalanan Rus yapımı Antonov 12 tipi kargo uçağının, şiddetli yağış ve fırtına sebebiyle acil olarak Malakal'a iniş yapmak istediği ancak Kaptan Seyid Kamil'in acil iniş isteği sırasında bağlantının kesilmesiyle uçağın, şimşek çarpması sonucu yere çakıldığı ileri sürüldü.

8 kişinin bulunduğu, 7 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasından kurtulan Sudanlı Muhammed Hamza, olayı anlatarak, "Hartum'dan ayrıldıktan sonra hava çok kötüydü. Pilot arkadaşımız kontrolü kaybetmek üzereyken acil iniş izni istedi. Ancak bu sırada bir gürültü duydum ve bayıldım. Uyandığımda uçak enkazının içindeydim. Arkadaşlarımı aradım ancak hepsi ölmüştü" dedi.

Yardım istemek için pilot kabininden bir telefon aldığını belirten Hamza, "Pilot kabinine giderek birilerine ulaşmak istedim. Burada bulduğum bir cep telefonunu açtım ve aramak istedim. Ancak şebeke yoktu. Daha sonra bana yakın en yüksek ağacın tepesine tırmandım. Şebeke bulmaya çalıştım ve birden şebeke geldi. Daha sonra yardım için aradığım kişilere kaza yaptığımızı ve uçağın düştüğünü bildirdim. Tam olarak bilmiyorum ama sanırım yarım saat sonra iki helikopter geldi ve beni aldı. Kurtulduğum için çok mutluyum ama arkadaşlarımı kaybettiğim için büyük üzüntü yaşıyorum" diye konuştu.

Hartum'daki Doktor Hastanesi yetkililerinden Dr. Mahir Adli yaralı olarak hastaneye gelen Muhammed Hamza'nın durumunun iyiye gittiğini söyleyerek, "Uçak kazasının ardından kurtulan Muhammed Hamza buraya geldiği zaman bacağından, kaburgasından ve kolundan yaralanmıştı. İlk müdahaleler yapıldı ve şu anda durumu iyiye gidiyor. 2 haftalık tedavinin ardından taburcu olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
Diğer yandan kazada hayatını kaybeden 2 Sudanlı, 4 Ukraynalı ve bir Ermeni uyruklu mürettebat uçak enkazından çıkarılarak Hartum Adli Tıp Morgu'na getirildi.
Yapılan otopsinin ardından, Ukraynalı 4 kişinin cenazesinin Sudan Ukrayna elçiliğine teslim edileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

Kaza anını saniye saniye anlattı

Yorumlar

apron ~ 16 yıl önce
bu uçağı amerika düşürmüştür,ölenlerin birisi ilkokulda limonla ampulu yakmayı başarmış;kesin amerikanın işidir....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000