04 Ekim 2011, Salı 08:20:28

KAZA ANINDA UÇAKTA NEREDE OLMALISINIZ?

İngiltere’deki bir uçak kazasından kurtulmayı başaran Avustralyalı profesör Ed Galea, yazgısını neyin belirlediğini ortaya çıkarmak için kendisiyle aynı kaderi paylaşan 2000 kişiyle mülakat yaptı.
  • Bir uçak kazasında en emniyetli yer uçağın koltuğunda değil evinin koltuğunda olmaktır,onun dışında daha emniyetli bir yer yoktur...
  • hiç olmazsa manzarası güzel !
  • canımızı böyle mi emanet etcez
  • EASA 2 sene sonra bu egitimi senede bir almayan/tazelemeyen yolcu ucumaz derse hic sasirmayin. Yontma para devrindeyiz.
  • Arakadaşım bu kadar hassas bir konuda yazdıklarımıza özellikle dikkat etmeliyiz dimi,annen olur çocuğun olur ne demek KÖMÜR OLMAK ya ölüme bile biraz saygılı olman lazım.Ekmeğini buradan kazananlar var.
  • Biz de insanlar kıvrak hareketler, ustacataklalar atarak hayatta kalıyorlar sanıyorduk. :D Liseli misiniz arkadaşım?
  • Kemer çözmesini bilmeyen, çıkışın nerede olduğundan habersiz bir yolcu ile, bunları bilen bir diğer yolcu kaza sonrası hayatta kalırlarsa, bilmeyenin kömür olma "şansı" bilene göre çok daha yüksek.
  • bu tamamen şans işi ticarete dökmek için parayla eğitim adı altında insanları kandırıyolar
  • sana aynen katiliyorum ....(noktaci) bu ingilizler varya.......
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
Galea, 55 kişinin öldüğü 1985’teki uçak kazasının ardından başladığı araştırmada, 105 uçak kazasından kurtulan 2000 kişiye, kaza esnasındaki davranışlarını sordu.

Uçak yolculuğu yapmaya hazırlananlara ilk nasihatini, “Eğer ailece seyahat ediyorsanız, aile üyelerinin ayrı koltuklara oturtulmaması konusunda ısrarcı olmalısınız” diye veren Galea, böylece kaza halinde ve tahliye sırasında ailenin tekrar bir araya getirilmesine ilişkin kargaşanın azalacağını söyledi.

Kaza sırasında panik nedeniyle beynin kendi kendine hareket ettiğini ifade eden Galea, her ne kadar kulağa komik gelse de, emniyet kemerinin nasıl çözüldüğünü hatırlamanın büyük bir önemi olduğunu, kemerin çözülmesi gerektiğinin idrak edilebildiğini, ancak panik nedeniyle uygulamada başarısız kalınabildiğini belirtti.

Galea, insanın, otomobillerdeki emniyet kemerlerine alışık olduğunu hatırlatarak, bunun, farklı olan uçaktaki emniyet kemerini çözmede zorluk yaratabileceğini kaydetti.

Uçağın hangi kısmında oturulursa oturulsun, kurtulmak için muhakkak şansa ihtiyaç olduğunu belirten Galea, “Maalesef, sihirli bir koltuk yok. Kuyruk kısmına oturursanız, yangın çıkması halinde sorun yaşarsınız. Aynı şey, kokpite yakın koltuklar için de geçerli” dedi ve oturulan yerin olası tahliye sırasında önemi bulunabileceğine işaret etti.

Uçak havalanmadan önce, oturulan sıranın, her iki çıkış kapısına kaç sıra uzakta olduğunun sayılması gerektiğini belirten Galea, kaza halinde uçağın karanlığa mahkum olabileceğini ve buna, çıkış kapılarına ulaşılmasında ihtiyaç duyulabileceğini belirtti.

Koridora yakın koltuğa oturmanın daha büyük kolaylık sağladığına işaret eden Galea, cam kenarına oturanların, çıkış kapısına ulaşmak için daha fazla zaman harcamak zorunda olduklarını kaydetti.

BRITISH AIRWAYS'E 125 STERLİN ÖDEYEN HAYATTA KALMA DERSİ ALACAK

İngiliz havayolu şirketi British Airways ise kaza anında yapılması gerekenler adlı uçuş derslerine başladı. 125 sterlin fiyat ödeyerek Gatewick-Roma uçuşu esnasında yaşanan bir kazada nasıl hayatta kalabileceklerini öğreten British Airways, kaza esnasında emniyet ve güvenlik ile ilgili önemli püf noktalarını yolculara ders olarak verecek.
KAZA ANINDA UÇAKTA NEREDE OLMALISINIZ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bir uçak kazasında en emniyetli yer uçağın koltuğunda değil evinin koltuğunda olmaktır,onun dışında daha emniyetli bir yer yoktur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hiç olmazsa manzarası güzel !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
canımızı böyle mi emanet etcez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
EASA 2 sene sonra bu egitimi senede bir almayan/tazelemeyen yolcu ucumaz derse hic sasirmayin. Yontma para devrindeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arakadaşım bu kadar hassas bir konuda yazdıklarımıza özellikle dikkat etmeliyiz dimi,annen olur çocuğun olur ne demek KÖMÜR OLMAK ya ölüme bile biraz saygılı olman lazım.Ekmeğini buradan kazananlar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Biz de insanlar kıvrak hareketler, ustacataklalar atarak hayatta kalıyorlar sanıyorduk. :D Liseli misiniz arkadaşım?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kemer çözmesini bilmeyen, çıkışın nerede olduğundan habersiz bir yolcu ile, bunları bilen bir diğer yolcu kaza sonrası hayatta kalırlarsa, bilmeyenin kömür olma "şansı" bilene göre çok daha yüksek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu tamamen şans işi ticarete dökmek için parayla eğitim adı altında insanları kandırıyolar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sana aynen katiliyorum ....(noktaci) bu ingilizler varya.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000