09 Şubat 2019, Cumartesi 09:22:40

"Kayseri'de havacılık tarihi yeniden yazılacak"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri şehrinin ilk uçak fabrikası ile Türkiye'de havacıkta bir ilk olduğunu ve üretilen uçakların ihraç edildiğini söyledi.
  • Kadir inanır
  • İddalı cümlelerle seçim öncesinde havacılık sektörü üzerinden prim yapma çabası.hiç bir bilimsel veriden haberi olmadan populist çabalarla iş yapamazsınız amcalar.
  • Aç aç aç aç aç aç !!!! Eee hadi, aç !
  • 1990 yilinda bizler cabalarken siz neredeydiniz beyim emek vererek acilmasina vesile oldugunuz erciyes universitesi havacilik bolumune sahip cikin yeter
  • Secim geliyoooo
  • Zaten havacılık üzerine bir üniversite birde lise var kayseride. Boş seçim vaatleri. Bence iş imkanı üretin. Havaikmali özelleştirmesi planlanıyor deniliyor. Okul açmakla herşey bitmiyor.
  • anadolu üniversitesinde havacılık elektrik elektronik 4.sınıf ögrencisiyim bizim okulda bile typ programı ile ögreci yetiştiriliyo bunlar namussuz insanlar haysiyet yoksunları bizim hakkımızı nasıl veicekler adam 6 ayda egitimi bitirip işe başlıyo yazık çok yazık ilerleyen zamanlaarda teknik sorunlardan dolayı umarım büyük 1 2 kaza olur o zaman anlarlar BİR MÜSİBET BİN NASİHATTAN YEGDİR
  • Kayseri de yıllardır meb devlet okulu olarak havacılık lisesi zaten var, web sitesi :http://merkezeml.meb.k12.tr/
  • Havacılık geleceğin meslekleri arasında ilk sırada bu açığı farkeden Kayseri li belediye başkanı gençlerin geleceğine yatırım yaparak meslek sahibi olmaları noktasında çok büyük bir adım atıyor gençlere yatırım yaparak hem kendi siyasi geleceğini ham gençlerin geleceğini garanti altına alıyor sermayesi az getirisi çok bir yatırım eee nede olsa Kayserili
  • Okulları belediyeler mi açıyor milli eğitim bakanlığı mı? Mimar Sinan meslek lisesinde uçak bakım bölümü var zaten.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri şehrinin ilk uçak fabrikası ile Türkiye'de havacıkta bir ilk olduğunu ve üretilen uçakların ihraç edildiğini söyledi.

Havacılık Lisesi açacaklarını belirten Dr. Memduh Büyükkılıç, şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye'de 15 Ağustos 1925 tarihinde bir anlaşma imzalanarak, Kayseri Tayyare ve Motor Türk Anonim Şirketi (TOMTAŞ) kuruldu ve Kayseri Uçak Fabrikası 6 Ekim 1926 tarihinde açıldı. Dolayısı ile Türk Havacılık Tarihi Kayseri'de başlamış oldu. Daha sonra Hava ikmal Bakım Merkezi olarak bilinen alanda üretilen Uçaklar birçok Avrupa devletine ihraç edildi. Şimdi ise Kayserimizde bugün sanayinin ilerlemesinde hava ikmal merkezindeki ustaların büyük katkısı vardır. Aynı ruh ve heyecan ile Şehrimizde Havacılıkta eğitimi başlatacağız. Kurulacak olan Havacılık Lisesi ile şehrimize yeni bir marka kazandıracağız."

İki yabancı dil bilme zorunluluğu ile eğitim yapacak olan Havacılık Lisesi bitirenlerin Üniversitede ilgili bölümlere daha avantajlı girebileceğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri'de Havacılık tarihinin yeniden yazılacağını sözlerine ekledi. 

"Kayseri'de havacılık tarihi yeniden yazılacak"

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Kim inanır ~ 5 yıl önce
Kadir inanır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Whiskey tango foxtrot ~ 5 yıl önce
İddalı cümlelerle seçim öncesinde havacılık sektörü üzerinden prim yapma çabası.hiç bir bilimsel veriden haberi olmadan populist çabalarla iş yapamazsınız amcalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık kazansın ~ 5 yıl önce
Seçim filan farketmez umarım açılır da Türk havacılığı kazanır
Aç ! ~ 5 yıl önce
Aç aç aç aç aç aç !!!! Eee hadi, aç !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emekli ~ 5 yıl önce
1990 yilinda bizler cabalarken siz neredeydiniz beyim emek vererek acilmasina vesile oldugunuz erciyes universitesi havacilik bolumune sahip cikin yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Secim ~ 5 yıl önce
Secim geliyoooo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçma ~ 5 yıl önce
Zaten havacılık üzerine bir üniversite birde lise var kayseride. Boş seçim vaatleri. Bence iş imkanı üretin. Havaikmali özelleştirmesi planlanıyor deniliyor. Okul açmakla herşey bitmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anadolu havacılık ~ 5 yıl önce
anadolu üniversitesinde havacılık elektrik elektronik 4.sınıf ögrencisiyim bizim okulda bile typ programı ile ögreci yetiştiriliyo bunlar namussuz insanlar haysiyet yoksunları bizim hakkımızı nasıl veicekler adam 6 ayda egitimi bitirip işe başlıyo yazık çok yazık ilerleyen zamanlaarda teknik sorunlardan dolayı umarım büyük 1 2 kaza olur o zaman anlarlar BİR MÜSİBET BİN NASİHATTAN YEGDİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANADOLU HAVACILIK ~ 5 yıl önce
sana senin gibi namuzssuz demiycem. ama kusura bak! haysiyetsiz kelimesinin sözlük anlamısın. sayın aptal orda 6 ay dediğin eğitimi gören öğrenciler senden çok daha önce bu mesleğe GÖNÜL VERMİŞ, namuslu, ekmeğinin peşinde, ve mesleğine aşık insanlar. ülkede tüp gibi bi imkanın farkına varıp kendini riske atmış ve bi çoğu iyi bi puanla anadolu liselerine gitmek yerine bu bölümü okumuş insanlar. sen de yapabilirdin bunu. aslinda sen typ li öğrencilere değil ekmek yiyeceğin kapı olan THY ye namussuz diyorsun ama ileri görüşsüz bi aptal olduğun için, büyük ihtimalle sen 18 yaşındayken 14yasinda olan bu çocukların senden daha mantıklı bi secim yapmış olmasına kudurman gayet normal. ki kudurmaya da devam et. emin ol şirket bu çocuklara (güvenli ellere emanet) umarim burda bu tartışmaya cevap verirsin. sana tavsiyem bu sektör yurt dışında nasil işlediği ve TÜM DÜNYADA bu sektöre en hızlı nasil girileceği hakkinda bi araştırma yapman.
cehalet mi yoksa... ~ 5 yıl önce
Kayseri de yıllardır meb devlet okulu olarak havacılık lisesi zaten var, web sitesi :http://merkezeml.meb.k12.tr/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsabet ~ 5 yıl önce
Havacılık geleceğin meslekleri arasında ilk sırada bu açığı farkeden Kayseri li belediye başkanı gençlerin geleceğine yatırım yaparak meslek sahibi olmaları noktasında çok büyük bir adım atıyor gençlere yatırım yaparak hem kendi siyasi geleceğini ham gençlerin geleceğini garanti altına alıyor sermayesi az getirisi çok bir yatırım eee nede olsa Kayserili

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim açar ~ 5 yıl önce
Okulları belediyeler mi açıyor milli eğitim bakanlığı mı? Mimar Sinan meslek lisesinde uçak bakım bölümü var zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000