08 Haziran 2012, Cuma 18:23:06

KAYSERİ 8. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ

Kayseri Sivil Havacılık Yüksekokulu 8. Dönem mezunlarını verdi.
  • Cok uzuliyorum bizlerde turkiyenin ilk kabin memurlugu mezunuyuz İSTANBUL UNİVERSİTESİ SİVİL HAVACİLİK VE KABİN. Ama ne hikmetse 2011 yilinda mezun olduk halen THY bizlere bir aciklama yapmiyor. Thy de egitim aldik 1 sene par time florya da calistik emek verdik umut bagladik meslegimiz dedik bu isin okulunu okuduk sonuc? Yok yok SAYİN BASBAKAN hani meslek yuksek okullari cok onemliydi okumaniz lazim diye her yerde aciklama yapiyorsunuz size mail atip magdur oldgumuzu soyledigimizde sonuc 0 cevap yok yapacak birseyimiz yok diye cevaplar geliyor ozaman kapatin bu okullari diplomali issiz olmak aci veriyor bize vicdan yok mu sizde? Lise mezunlari part time kabin memuru yapiliyor ama bizler yokmusuz gibi davraniliyor UMARİZ BU ARKADASLAR İS BULURLAR BASARİLAR SİMDİDEN...
  • ben gidemedim la tüh. kafayı nereye vursam diye düşünüyom.
  • Kendini geliştiremedikden sonra lise okumuşssun üniverste okumuşssun ne farkeder? Lise çıkışlıyım yaşıtlarım liseyi bitirip üniv. e giderken sen hala lisemi okuyorsun diye benle dalga geçerlerken ben anadolu teknik lisesinde okuyorum diye 5 sene lise okudum, Liseye girdiğim puanla o sene fen liselerine yada anadolu liselilerine puanım yetiyordu.. teknik lise okuyalım elimize meslek olur hiç değilse dedik ama universteye de hazırlanalım dedik bu seferde kat sayı muhabbetinden dolayı üniverste tercih hakkımda kısıtlandıı..(univ.de okudum bitirdim bunuda belirtiyim) ben teknik lisede hafta da 12 saat atölye dersi görürken aldıgım 4 saatlik matemetik kimya gibi derslerle 2 kat daha fazla öss ye çalışıyordum.. Kimse bana liseli üniversteli ayrımı yapmaya kalkmasın iş okumakla bitmiyor maalesef!!
  • ortalık yangın yeri; salak salak lise üniversite muhabbeti açmayın yine
  • Bak ne guzel bir genclik okumus mezun olmus,allah yollarini acik etsin,daha yolun basindalar.Ulkedeki ucak sayisi hergun artiyo,yan tesisler hergun artiyor,ihtiyac cok.Yetkisiz insanda caliscak yetkilis de.Herkesin kazanci farklidir.Apronda ucan ucak okul siralarinda ucan kagit ucaklara benzemiyor.Ben okul bitirdim saplantisiyla baskalarini kucuk gormek yada bunlar yuzunden is bulamam yanilgisi sadece acizliktir.Mesleginde kendini gelistiren ayakta kalir,Sadece bu ulkede degil yurt disinda da cok is var.5 yil okul okuyarak kaybettiginiz birsey yok,aksine kazanciniz var.Bu camianin SHYOna gidememis,okuyamamis ama gonlunu bu yola vermis insanlara da ihtiyaci var.Kimsenin kimseyi hor gormemesi lazim.TYP da hatalar vardir,umarim duzeltilir,ama hicbirsey birilerinin tekelinde olmamalidir.
  • Arkadaslar Bende au shyo dan mezun oldum. Au ve diğer üniversitelerden mezun olan arkadaslar maalesef bizi 18 yasında hayattan haberi olmayan sokak ağzı ile konuşan yaptıgı isin farkında olmayan insanlarla aynı statüye koyan bir zihniyet var sizin yapabileceğiniz tek şey İngilizce ve diğer alanlarda farkınızı ortaya koyarak bu zihniyete yaptıgı yanlışı göstermektir.
  • Bende hep doktor olmak istedim bizim içinde 6 aylık kurs açsınlar bende dışardan TUS sorularını toplayıp sınavına gireyim, lisans alıp adıma doktor diyeyim sonrada 8 yıl okuyan doktorlara okumakla olmaz siz baba parasıyla ben alın teriyle diyeyim, Sen ne diyorsun ya, üniversite baba parasıyla mı okunuyor, o üniversite sınavına babalar mı giriyor, thy ve shgm ucuz iş gücü adına böyle bir işe kalkışmasa sen o apronu haberlerden görürdün ya neyse, kalite olan bu sektörde kalır diğerleri fazla sürmez 1-2 yıla asgari ücretle piyasa işçisi olur nasılsa, Okumak bir basamak tecrübesiz olmaz, okuyacak kapasitesi olmayandan da 10 yıl çalışsada teknisyen olmaz.
  • Üniversite sınavına zor diyebilirsin ama soruları ortalıkta gezen lisans sınavlarına zor denirmi bilmem, ikincisi üniversite okuyanlar havacıdır diğerleri değildir demedik, ancak havacı yetiştirmek amaçlı açılan bu okulların işlevini kaybettiği 6 ayda daha 18 yaşına varmadan işe başlanabildiği ve üniversitede okuyacağım diye debelenirken senin 5 yıl sonra tecrübesiz olarak varacağın yere bu kişilerin hem para kazanıp hemde tecrübe kazandığı bir dönemde bu okulların saçmalığından bahsettim, Ama gel gör ki yarası olanlar hemen farklı algılara gitti, Bu arada sektörün önümüzdeki yıllarda 3000 5000 ihtiyacı var diyen arkadaş neye göre yazdın bu rakamları aceba, sen ya havacılık sesktörünü bilmiyorsun yada hayal kurmak hoşuna gidiyor, bu sektör şu anda typ programının son haliyle kendi kuyusunu kazıyor, yakında ortalık işsiz teknisyenlerle dolacak, ve işverenler üç kuruşa çalıştırmı peşine düşecek, thy nin tam istediği gib...
  • Arkadaslar,5 yil okuyorsunuz mezun oluyorsunuz,farkiniz orada.Bilenle bilmeyen bir olurmu bosa denmemis.Siz okul bitirdiniz diye kendinizi havaciligin tek sorumlusu gibi niye goruyorsunuz.Zaten oyle bir luksunuz olamaz.Aprona sadece sizmi gireceksiniz.Birakin bu dusmanca zihniyeti.Kendinizi soyutlamayin,zarari siz gorursunuz,antipati yaratmayin.Disardan alinan lisans okul bitirmekten zor.O insanlar hem uc-bes kurusa calisip hem sinava giriyor.Baba parasi ile okumuyor.Yani okumakla adam olunmuyor da bosa debnmemis bi soz
  • Onumuzdeki yıllarda 3000-5000 arası uçak bakım teknısyenine ihtiyaç var. Bu kursların yapılma amacı güzel fakat yapılış şeklinde bir hata vardır. SHY 66 yönetmeliğindeki basit bir değişiklik ile statü, lisans alma şartları ve tecrübe süresi gibi problemler hallolunabilir. Fakat malesef ucuz işgücü ile kâr yapmak isteyen THY, bu mantıktan vazgeçmezse ilerde tüm kaliteli SHYO mezunlarını özel sektöre kaptıracaktır...

Erciyes Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen mezuniyet törenine Rektör Vekili İbrahim Uzmay, Sivili Havacılık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Kemal Apalak, Kurmay Albay İrfan Tunca, öğretim görevlileri ve öğrencilerin yakınları katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Kemal Apalak, öğrencilerin bundan sonraki iş hayatlarında mesleklerini benimseyerek yapmalarını ve yeniliklere açık olmalarını belirtti.

Apalak, "İnsanlar doğduktan sonra hayatlarında belli dönemlerde bazı dönemeçlerle karşılaşırlar. Bu dönemeçler kendilerine yeni bir kendilerini geliştirecekleri alan sunar. Bugün gençlerimiz için böyle bir gün ve bizler içinde gurur günü. Dolayısıyla bugünlere kadar gençlerimizi taşıyan gerek velilerimiz gerekse öğretim elemanlarımıza ve destek veren kurumları teşekkürü bir borç biliyorum. Gençlerimizin hayatları boyunca mesleklerini benimseyerek, ellerinden geldiği kadar en iyiyi gerçekleştirmeye çalışmalarını ki havacılık sektörü sürekli kendini yenileyen bir sektördür; kendilerine yeniliklere açık olmalarını ve yeni standartlarda kimliklerini geliştirmelerini ve yabancı dillerini geliştirmelerini rica ediyorum. Bizim mesleğimizde yabancı dil çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Daha sonra okul birincisi Yusuf Söyler'e ve diğer dereceye giren arkadaşlarına ödül ve plaket verildi. Öğrenciler keplerini atarak ve mezuniyet kütüğüne plaket çakarak mezuniyet keyfini yaşadı.

KAYSERİ 8. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Cok uzuluyorum ~ 12 yıl önce
Cok uzuliyorum bizlerde turkiyenin ilk kabin memurlugu mezunuyuz İSTANBUL UNİVERSİTESİ SİVİL HAVACİLİK VE KABİN. Ama ne hikmetse 2011 yilinda mezun olduk halen THY bizlere bir aciklama yapmiyor. Thy de egitim aldik 1 sene par time florya da calistik emek verdik umut bagladik meslegimiz dedik bu isin okulunu okuduk sonuc? Yok yok SAYİN BASBAKAN hani meslek yuksek okullari cok onemliydi okumaniz lazim diye her yerde aciklama yapiyorsunuz size mail atip magdur oldgumuzu soyledigimizde sonuc 0 cevap yok yapacak birseyimiz yok diye cevaplar geliyor ozaman kapatin bu okullari diplomali issiz olmak aci veriyor bize vicdan yok mu sizde? Lise mezunlari part time kabin memuru yapiliyor ama bizler yokmusuz gibi davraniliyor UMARİZ BU ARKADASLAR İS BULURLAR BASARİLAR SİMDİDEN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mezun ~ 12 yıl önce
ben gidemedim la tüh. kafayı nereye vursam diye düşünüyom.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
liseli ~ 12 yıl önce
Kendini geliştiremedikden sonra lise okumuşssun üniverste okumuşssun ne farkeder? Lise çıkışlıyım yaşıtlarım liseyi bitirip üniv. e giderken sen hala lisemi okuyorsun diye benle dalga geçerlerken ben anadolu teknik lisesinde okuyorum diye 5 sene lise okudum, Liseye girdiğim puanla o sene fen liselerine yada anadolu liselilerine puanım yetiyordu.. teknik lise okuyalım elimize meslek olur hiç değilse dedik ama universteye de hazırlanalım dedik bu seferde kat sayı muhabbetinden dolayı üniverste tercih hakkımda kısıtlandıı..(univ.de okudum bitirdim bunuda belirtiyim) ben teknik lisede hafta da 12 saat atölye dersi görürken aldıgım 4 saatlik matemetik kimya gibi derslerle 2 kat daha fazla öss ye çalışıyordum.. Kimse bana liseli üniversteli ayrımı yapmaya kalkmasın iş okumakla bitmiyor maalesef!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arkadaş ~ 12 yıl önce
ortalık yangın yeri; salak salak lise üniversite muhabbeti açmayın yine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sorun da bu ya ~ 12 yıl önce
Bak ne guzel bir genclik okumus mezun olmus,allah yollarini acik etsin,daha yolun basindalar.Ulkedeki ucak sayisi hergun artiyo,yan tesisler hergun artiyor,ihtiyac cok.Yetkisiz insanda caliscak yetkilis de.Herkesin kazanci farklidir.Apronda ucan ucak okul siralarinda ucan kagit ucaklara benzemiyor.Ben okul bitirdim saplantisiyla baskalarini kucuk gormek yada bunlar yuzunden is bulamam yanilgisi sadece acizliktir.Mesleginde kendini gelistiren ayakta kalir,Sadece bu ulkede degil yurt disinda da cok is var.5 yil okul okuyarak kaybettiginiz birsey yok,aksine kazanciniz var.Bu camianin SHYOna gidememis,okuyamamis ama gonlunu bu yola vermis insanlara da ihtiyaci var.Kimsenin kimseyi hor gormemesi lazim.TYP da hatalar vardir,umarim duzeltilir,ama hicbirsey birilerinin tekelinde olmamalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski teknisyen ~ 12 yıl önce
Arkadaslar Bende au shyo dan mezun oldum. Au ve diğer üniversitelerden mezun olan arkadaslar maalesef bizi 18 yasında hayattan haberi olmayan sokak ağzı ile konuşan yaptıgı isin farkında olmayan insanlarla aynı statüye koyan bir zihniyet var sizin yapabileceğiniz tek şey İngilizce ve diğer alanlarda farkınızı ortaya koyarak bu zihniyete yaptıgı yanlışı göstermektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bende ameliyata gireceğim ~ 12 yıl önce
Bende hep doktor olmak istedim bizim içinde 6 aylık kurs açsınlar bende dışardan TUS sorularını toplayıp sınavına gireyim, lisans alıp adıma doktor diyeyim sonrada 8 yıl okuyan doktorlara okumakla olmaz siz baba parasıyla ben alın teriyle diyeyim, Sen ne diyorsun ya, üniversite baba parasıyla mı okunuyor, o üniversite sınavına babalar mı giriyor, thy ve shgm ucuz iş gücü adına böyle bir işe kalkışmasa sen o apronu haberlerden görürdün ya neyse, kalite olan bu sektörde kalır diğerleri fazla sürmez 1-2 yıla asgari ücretle piyasa işçisi olur nasılsa, Okumak bir basamak tecrübesiz olmaz, okuyacak kapasitesi olmayandan da 10 yıl çalışsada teknisyen olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zormu? ~ 12 yıl önce
Üniversite sınavına zor diyebilirsin ama soruları ortalıkta gezen lisans sınavlarına zor denirmi bilmem, ikincisi üniversite okuyanlar havacıdır diğerleri değildir demedik, ancak havacı yetiştirmek amaçlı açılan bu okulların işlevini kaybettiği 6 ayda daha 18 yaşına varmadan işe başlanabildiği ve üniversitede okuyacağım diye debelenirken senin 5 yıl sonra tecrübesiz olarak varacağın yere bu kişilerin hem para kazanıp hemde tecrübe kazandığı bir dönemde bu okulların saçmalığından bahsettim, Ama gel gör ki yarası olanlar hemen farklı algılara gitti, Bu arada sektörün önümüzdeki yıllarda 3000 5000 ihtiyacı var diyen arkadaş neye göre yazdın bu rakamları aceba, sen ya havacılık sesktörünü bilmiyorsun yada hayal kurmak hoşuna gidiyor, bu sektör şu anda typ programının son haliyle kendi kuyusunu kazıyor, yakında ortalık işsiz teknisyenlerle dolacak, ve işverenler üç kuruşa çalıştırmı peşine düşecek, thy nin tam istediği gib...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okullular niye dertli ~ 12 yıl önce
Arkadaslar,5 yil okuyorsunuz mezun oluyorsunuz,farkiniz orada.Bilenle bilmeyen bir olurmu bosa denmemis.Siz okul bitirdiniz diye kendinizi havaciligin tek sorumlusu gibi niye goruyorsunuz.Zaten oyle bir luksunuz olamaz.Aprona sadece sizmi gireceksiniz.Birakin bu dusmanca zihniyeti.Kendinizi soyutlamayin,zarari siz gorursunuz,antipati yaratmayin.Disardan alinan lisans okul bitirmekten zor.O insanlar hem uc-bes kurusa calisip hem sinava giriyor.Baba parasi ile okumuyor.Yani okumakla adam olunmuyor da bosa debnmemis bi soz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AU SHYO Öğrencisi - TYP ~ 12 yıl önce
Onumuzdeki yıllarda 3000-5000 arası uçak bakım teknısyenine ihtiyaç var. Bu kursların yapılma amacı güzel fakat yapılış şeklinde bir hata vardır. SHY 66 yönetmeliğindeki basit bir değişiklik ile statü, lisans alma şartları ve tecrübe süresi gibi problemler hallolunabilir. Fakat malesef ucuz işgücü ile kâr yapmak isteyen THY, bu mantıktan vazgeçmezse ilerde tüm kaliteli SHYO mezunlarını özel sektöre kaptıracaktır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000