31 Mart 2014, Pazartesi 09:13:05

KAYIP UÇAK UZUN YILLAR BULUNAMAYABİLİR!

Avustralya Jeoloji Kurumu, kayıp Malezya uçağını Hint Okyanusu’nun en derin bölgesi olan Diamantina Çukuru’nda, denizin tam 5 bin metre altında arayacaklarını açıkladı. Uzmanlara göre, bu derinlikteki bir aramayla uçak uzun yıllar bulunamayabilir.
  • Fransızların 332 si denize çakılana kadar radarda görüküyodu.kısa sürede bulundu.bu B772 tayyaresi 6-7 saat başıboş uçmuş.ondan bulunamıyor olabilir mi?
  • Bu iş samanlıkta iğne arama boyutunu geçti.Samanlığın nerde olduğunu arıyor adamlar
  • 4-5 sene once fransizlarin a332 si okyonusta bulunuyoda b772 bulunmiyacak ?
  • bu adamlar hiç mi bir ülke hava sahası kullanmadı,hiçbir ülkeden ses çıkmıyor.nasıl iş bu? bunun bir açıklaması olmalı!

Malezya’dan Çin’in başkenti Pekin’e giderken 8 Mart’ta ortadan kaybolan yolcu uçağının düştüğü sanılan Hint Okyanusu’nda 10 gemi ve 10 uçak tarafından yürütülen arama çalışmaları, yeni radar verilerinin ortaya çıkmasının peşinden genişletilerek 1100 kilometrelik bir alana yayıldı. Avustralya Deniz Güvenliği Kurumu (AMSA), Hint Okyanusu’nda arama çalışmalarının yapıldığı Avustralya’nın Perth kentinin batısındaki bölgenin bir haritasını yayınladı.

DERİN SUDA DÜZ ALAN

Çalışmalara dahil olan Avustralya Jeoloji Kurumu, uçağın muhtemel enkazının denizin 5 bin metre derinliğinde aranacağını ifade etti. Uzmanlar enkazın aranacağı deniz tabanının derin olmasına rağmen nispeten kayalıkların az olduğu düz bir alan olmasının çalışmaları kolaylaştırabileceğine önem arz ediyor. Şayet arama gercekleşen Diamantina Çukuru’ndaki Broken Sırtı (Broken Rigde) adlı eğimli bölgenin derinliği 5 bin metreyi buluyor.

YILLARCA BULUNAMAYABİLİR

Hint Okyanusu’ndaki faliyetlere dahil olan ABD gemisinin kaptanı Mark Matthews, arama gercekleşen bölgenin büyük bir yer olduğunu ve geminin bulunmasının yıllar alabileceğini ifade etti. Malezyalı sorumlular uydu verilerine dayanarak kayıp uçağın Hint Okyanusu’nun güneyinde düştüğünü bildirmişti, ancak kısımda gercekleşen aramalarda somut bir kanıta rastlanamadı.

Karakutunun bataryası bitebilir

Çin ve Avustralya gemilerinin Avustralya’nın Perth şehrine 1850 kilometre uzaklıktaki kısımda bulduğu cisimlerin uçağa ilişkin olup olmadığı henüz doğrulanamadı. Kötü hava şartları da arama çalışmalarını negatif etkiliyor. Çalışmalara önümüzdeki günlerde uçuş kayıt cihazlarının yüksek frekanslı sinyallerini tespit eden cihaza sahip bir Avustralya gemisinin de katılması beklenmekte. Şayet uçaktaki kara kutunun pillerinin bir hafta içinde tükenmesi beklendiği için vakit daralıyor.

‘Çin’den özür bekliyoruz’

239 yolcu ve mürettebatın yer aldığı uçaktaki 153 Çinli yolcunun yakınları, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’a giderek Malezyalı yetkilileri protesto etti. Kaldıkları otelde Çin bayrağı açıp “Bize doğruyu söyleyin” sloganları atan onlarca kayıp yakını, Malezya Başbakanı Necib Rezzak’ın herhangi bir kanıt göstermeden uçağın düştüğü ve sağ kurtulan olmadığı yönündeki en son yeni açıklaması sebebiyle özür dilemesi gerekmekde olduğunu belirtti. Kayıp yakınlarının temsilcisi Jiang Hui, Malezya hükümetinin tavrının yanıltıcı, sorumsuzca ve ciddiyetten uzak olduğunu ortaya koyarak, “Kanıt ve ciddiyet istiyoruz” diye belirtti.

KAYIP UÇAK UZUN YILLAR BULUNAMAYABİLİR!

Yorumlar

fliht 447 ~ 10 yıl önce
Fransızların 332 si denize çakılana kadar radarda görüküyodu.kısa sürede bulundu.bu B772 tayyaresi 6-7 saat başıboş uçmuş.ondan bulunamıyor olabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Samanlıkta iğne ~ 10 yıl önce
Bu iş samanlıkta iğne arama boyutunu geçti.Samanlığın nerde olduğunu arıyor adamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
4-5 sene once fransizlarin a332 si okyonusta bulunuyoda b772 bulunmiyacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tuhaf ~ 10 yıl önce
bu adamlar hiç mi bir ülke hava sahası kullanmadı,hiçbir ülkeden ses çıkmıyor.nasıl iş bu? bunun bir açıklaması olmalı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000