11 Nisan 2014, Cuma 08:37:07

KAYIP UÇAK İÇİN ARAMA BÖLGESİ DARALTILDI

Enkaz arama ekipleri, Hint Okyanusu’nda kayıp Malezya uçağının kara kutusuna ait olabilecek sualtı sinyalleri almaya devam ederken arama bölgesi küçültüldü.
  • Herkese Merhaba, En başından beri bu uçağın düşmediğini düşünüyorum. Dikkat ederseniz Malaysia yöneticileri ve hükümet yetkilileri de düştü dememişti. Bu uçakta çok önemli ve düşmemesi ölmemesi gereken beyinler var Bakın Amerikadan tık yok Boeing ten tık yok. Olay gayet net alacağını aldılar ve geride iz bırakmazlar

Enkaz arama ekipleri, Hint Okyanusu’nda  kayıp Malezya uçağının kara kutusuna ait olabilecek sualtı sinyalleri almaya devam ederken arama bölgesi küçültüldü.

Avustralyalı yetkililer Orion keşif uçağının okyanusun güneyinde hafta başında gemilerin aldığı seslere benzer  bir sinyal duyduğunu bildiriyor.

Avustralyalı arama koordinatörü Agnus Houston yaptığı açıklamada akustik verilerin inceleneceğini ancak bunların insan yapımı bir kaynaktan gelme olasılığının yüksek olduğunu belirtti.

Houston  bir gün önce de Amerikan donanmasına ait  ses dedektörünün Salı günü birbirine yakın yerlerden iki ayrı  sinyal belirlediğini açıklamıştı.
Houston, yetkililerin bölgeye okyanus tabanını taramak üzere bir denizaltı robotu göndermesi için daha fazla sinyale ihtiyaç olduğunu da vurgulamıştı.

Elde edilen sinyaller arama bölgesinin büyük ölçüde daraltılmasını sağladı.  Perşembe günü uçaklar ve gemiler 75 bin yerine  57 bin kilometre karelik bir alanda arama yapmayı sürdürdü.

33 gündür kayıp olan Malezya Havayollarına ait Boeing 777 tipi uçağın enkaz arama çalışmaları devam ediyor. Kara kutu akülerinin yaklaşık 30 gün dayandığını göz önüne alan yetkililer, enkaza ulaşmak için zamanla yarışıyor.

Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan ve 239 yolcu taşıyan Malezya Havayollarına ait uçak 8 Mart günü kaybolmuştu. 
Yetkililer, herhangi bir sinyal vermeden radardan çıkan uçağın kara kutusunun, bir aydan fazla süredir dünya gündemini meşgul eden esrarı çözmesini umuyor.

KAYIP UÇAK İÇİN ARAMA BÖLGESİ DARALTILDI

Yorumlar

Murka ~ 10 yıl önce
Herkese Merhaba, En başından beri bu uçağın düşmediğini düşünüyorum. Dikkat ederseniz Malaysia yöneticileri ve hükümet yetkilileri de düştü dememişti. Bu uçakta çok önemli ve düşmemesi ölmemesi gereken beyinler var Bakın Amerikadan tık yok Boeing ten tık yok. Olay gayet net alacağını aldılar ve geride iz bırakmazlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklisin ~ 10 yıl önce
8 saat boyunca uydular ucagin 'pinglerini' aldi ve RR 4,5 saat motor verilerini aldi vs vs...
Affola ~ 10 yıl önce
Bilmediğimden soruyorum motor verilerini ne tür bir aletle uyduya göndermektedir bu veriler sadece uçtuğuna dair midir ? Yoksa pitot tüpünden gelen verilerimi aktarmaktadır ? Teşekkür ederim

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000