30 Aralık 2014, Salı 11:10:18

KAYIP UÇAK BULUNDU

Pazar günü 162 yolcusuyla kaybolan AirAsia uçağının enkazı ve bazı yolcuların cesetleri Endonezya açıklarında bulundu.
  • ALLAH SABIR VERSİN YAKINLARINA...
  • Rest in peace
  • Arkadaşlar bilen varsa paylaşır mı lütfen alımlar açık mı? Değilse ne zaman açılır?
  • Allah rahmet eylesin..ailelerine sabir versin..
  • En azından bulundu allah rahmet eylesin..
  • Adam yazmıs cokta mantıklı geldi...
  • Allah rahmet eylesin. Böyle kazaları duydukça çok üzülüyorum. Allah hiç bir zaman Tekrarını yaşatmaz inşallah. Ama neden bu kazalar oluyor. Neden önceden rota Değişikliği yapılmaz. madem hava Şartları bu kadar kötüymüş insan hayatı bu kadar ucuzmu? Herşey kar Amaçlı olamaz.
  • Allah rahmet eylesin Yakinlarina sabir versin
  • AirAsia'nın bir Malezya şirketi olduğunu biliyor musunuz? Daha önce kaybolan ve düşürülen önceki 2 MH uçağıyla birlikte bir yıldan az bir süre içinde kaza geçiren bu 3. Malezya uçağı oluyor yani.. Garip değil mi? Bu çok garip ve gizemli gibi görünen kazaların muhtemel nedenini anlamak isteyenler şu yazıya bir göz atabilir: http://www.takvim.com.tr/Yazarlar/ergundiler/2014/12/30/katili-gordum
  • 2014 gerçekten kötü geçti havacılık adına. Allah sabır versin yakınlarına

155 yolcu ve 7 mürettebatla Endonezya'dan Singapur'a giderken kaybolan AirAsia'ya ait yolcu uçağının enkazı bulundu. Java Denizi'nde, Kalimantan açıklarında yeri tespit edilen enkazın çevresinde suda yüzen cesetler de bulundu.

Endonezya Ulusal Arama Kurtarma Kurumu (BASARNAS), uçağın enkazının denizin 25-30 metre dibinde olduğunu ve cesetlerin çıkarılması için 11 dalgıçın görev yapacağını açıkladı. Ekip, enkazın bulunduğu Kalimantan'a çok sayıda ceset torbası götürdü.

Bölgede uçuş yapan kurtarma uçakları denizin dibinde uçağın gölgesini tespit etti. Dalgıçlar cesetleri bu bölgeden çıkaracak. BASARNAS Başkanı Bambang Soelistyo'nun basın açıklaması esnasında suda yüzen cesetlerin gösterilmesi, açıklamayı izleyen bazı kazazede yakınlarının fenalaşmasına neden oldu.

Endonezya televizyonları sabah saatlerinde deniz yüzeyinde uçak enkazına ait parçalar görüldüğünü duyurmuştu. Kısa süre sonra Endonezya Sivil Havacılık Kurumu, kalıntıların kaybolan QZ8501 uçağına ait olduğunu söylemişti. Endonezya donanması da enkazın yakınlarında cesetler gördüklerini aktarmıştı.

AirAsia'ya ait Airbus A320-200 tipi uçak, Endonezya'nın Surabaya Adası'ndan Singapur'a giderken Pazar günü kaybolmuştu. Uçağın pilotu, kule ile son konuşmasında kötü hava koşulları nedeniyle rotasını değiştirmek için izin istemişti.

Uçakta 7 mürettebatın yanı sıra 137 yetişkin, 17 çocuk ve bir de bebek bulunuyor. 149 Endonezyalının yanı sıra bir İngiltere, bir Malezya, bir Singapur ve üç de Güney Kore vatandaşı yer alıyor.

Endonezya donanması arama-kurtarma ekiplerinin Cava Denizi'nde, 155 yolcu ve yedi mürettebatla Pazar günü kaybolan AirAsia uçağına ait olduğunu düşündükleri parçaları bulup, en az 40 kişinin cesetlerini çıkardığını açıkladı.

Yetkililer, Borneo Adası yakınlarında bulunan parçaların "Yüzde 95" kaybolan uçağa ait olduğunu söyledi.

Fransız haber ajansı AFP, Endonezya Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Djoko Murjatmodjo'nun "yolcu kapısı" ve "kargo kapısı" gibi önemli parçalar bulunduğunu aktardı. Murjatmodjo, "Şimdilik enkazın AirAsia uçağına ait olduğu teyit edilebilir" dedi.

Endonezyalı yetkililer, bir basın toplantısı ile enkaz ve ceset görüntülerini gösterdi.

Yetkililer tüm kaynakların enkazın bulunduğu bölgeye aktarıldığını, deniz üzerindeki yüzen parçaların ve cesetlerin ise Pangkalan Bun'a götürüldüğünü söyledi.

Fotoğrafları gören yolcu yakınlarının şok olduğu gözlemlendi.

Daha önce de uçağın radarla bağlantısının kesildiği bölgede bir adadan dumanların yükseldiği yolundaki haberler gelmiş, bölgeye kurtarma ekipleri sevk edilmişti.



KAYIP UÇAK BULUNDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

mt ~ 9 yıl önce
ALLAH SABIR VERSİN YAKINLARINA...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
benno ~ 9 yıl önce
Rest in peace

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ALIMLARI ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar bilen varsa paylaşır mı lütfen alımlar açık mı? Değilse ne zaman açılır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmet ~ 9 yıl önce
beyninin fonksiyonları açık mı senin? bence kapalı.
TGS'YMİŞ ~ 9 yıl önce
NEYİN KAFASISIN SEN?
oha ~ 9 yıl önce
almazlar seni tgs`ye bu kafayla....almasinlar zaten..napcan orda,ezilirsin apronda bi de senle ugrasirlar
Kaptan Airbus ~ 9 yıl önce
Bu kafayla gidersen Askere , alamazsın Teskere .
ceren737 ~ 9 yıl önce
Allah rahmet eylesin..ailelerine sabir versin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
En azından bulundu allah rahmet eylesin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hasan ~ 9 yıl önce
düşen uçak bulunuyor..peki kaybolan malezya uçağı nerede..geriye bir tek ihtimal kalıyor..uzaylılar o uçağı çaldı
Strange ~ 9 yıl önce
Adam yazmıs cokta mantıklı geldi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Allah rahmet eylesin. Böyle kazaları duydukça çok üzülüyorum. Allah hiç bir zaman Tekrarını yaşatmaz inşallah. Ama neden bu kazalar oluyor. Neden önceden rota Değişikliği yapılmaz. madem hava Şartları bu kadar kötüymüş insan hayatı bu kadar ucuzmu? Herşey kar Amaçlı olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Allah rahmet eylesin Yakinlarina sabir versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Just strange! ~ 9 yıl önce
AirAsia'nın bir Malezya şirketi olduğunu biliyor musunuz? Daha önce kaybolan ve düşürülen önceki 2 MH uçağıyla birlikte bir yıldan az bir süre içinde kaza geçiren bu 3. Malezya uçağı oluyor yani.. Garip değil mi? Bu çok garip ve gizemli gibi görünen kazaların muhtemel nedenini anlamak isteyenler şu yazıya bir göz atabilir: http://www.takvim.com.tr/Yazarlar/ergundiler/2014/12/30/katili-gordum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meka ~ 9 yıl önce
Airasia kuruluşu malezya olan, 2 uçakla başlayan ve hint-portekizli ebeveynleri olan sahibinin almasından sonra büyüyen, hali hazırda çok uluslu bir şirket olarak halen 6 ülke merkezli faaliyet gösteren havayolu şirketidir. Konu edilen yazı bir mesaj ise periyodik olarak Malezya uçakları düşecektir. Bu durumdan sorumlular alçak batılı-hristiyan-musevilerdir. Bu durumdan Dünya'yı kurtaracak olanlar ise Tayyip Erdoğan ve Necip Rezzak'tır. Necpi Rezzak ise ülkesiiini sel götürürken Obama ile golf oynayan müslüman Dünya lideridir. Anlatılan komplo teorisi ise durumdan nemalanmanın bir yoludur. Kötü düşüncenin ürünüdür, itibar edilmemelidir.
acaba ~ 9 yıl önce
insan yazıyı okuyunca acaba mı diyor ama inşallah doğru değil tesadüftür. Yoksa o kadar günahsız insanın ne suçu vardı ?
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
2014 gerçekten kötü geçti havacılık adına. Allah sabır versin yakınlarına

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000