11 Mart 2014, Salı 09:06:03

DEV UÇAKTAN 3 GÜNDÜR HABER YOK!

Malezya Havayolları’nın geçtiğimiz hafta sonu kaybolan yolcu uçağını arama çalışmaları devam ediyor.
  • Büyük bir ihtimalle ortada açıklanmayan başka bir durum var. Aksi taktirde uçak rotanın 3-5 mil dışına çıksa veya irtifa değiştirse bile aynı anda görülür. Bildiğim kadarı ile bölge pozitif radar kontrolü altında.
  • MAS aslinda teknik ve egitime oldukca itina gösteren bir sirket, zaten cok eskidende Singapore Airlines ile birlesik idi. Ülkeler ayrilinca sirketlerde ayrildi. Herhangi bir enkazin bulunmamasi tuaf....yüksek hizla denize pike yapmis olmasi ihtimali oldukca yüksek....yada tamamen yannlis yerde enkazi ariyorlar !!

Üç gündür süren çalışmalara rağmen uçağın izine henüz rastlanamadı. Kaza günü Vietnamlı balıkçıların fark ettiği yağ plaklarının ise uçağa ait olmadığı açıklandı.

Öte yandan Malezya Sivil Havacılık Teşkilatı arama bölgesini genişletme kararı aldı. Yapılan açıklamada, “Arama alanının çapını 100 kilometre genişlettik. Bu bölgeyi hepinize göstereceğiz" denildi.

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan geçtiğimiz cumartesi havalanan 227 yolcu ve 12 mürettebatlı yolcu uçağı Vietnam karasularına girdiği sırada radarlardan yok olmuştu.

72 saati aşan arama tarama çalışmalarına 7 askeri gemi ile katılan Çin iki destroyerini daha bölgeye gönderdiğini açıkladı.

Öte yandan çalıntı pasaportlarla yolculuk yapan kişilerin üzerindeki sis perdesi de aralanıyor. Yetkililer, “Kamera kayıtlarına ve fotoğraflara tekrar ve tekrar baktık. Bu kişilerin Asya tipli olmadıkları kesinleşti” dedi.

Kaybolan yolcular arasında iki çalıntı pasaportla yolculuk yapanların da bulunması kaygıya yol açtı. Uzmanlar bu kişilerle uçağın kaybolmasının bir ilişkisi olup olmadığını da araştırmaya başladı.

Havaalanında toplanan yolcu yakınları ise üzerlerinde iyi dilek mesajlarının bulunduğu kartonlar yazıyor.

DEV UÇAKTAN 3 GÜNDÜR HABER YOK!

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Büyük bir ihtimalle ortada açıklanmayan başka bir durum var. Aksi taktirde uçak rotanın 3-5 mil dışına çıksa veya irtifa değiştirse bile aynı anda görülür. Bildiğim kadarı ile bölge pozitif radar kontrolü altında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÜZÜCÜ ~ 10 yıl önce
MAS aslinda teknik ve egitime oldukca itina gösteren bir sirket, zaten cok eskidende Singapore Airlines ile birlesik idi. Ülkeler ayrilinca sirketlerde ayrildi. Herhangi bir enkazin bulunmamasi tuaf....yüksek hizla denize pike yapmis olmasi ihtimali oldukca yüksek....yada tamamen yannlis yerde enkazi ariyorlar !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
orhn ~ 10 yıl önce
bende uçağın yanlış yerde arandığı kanısındayım suda olsa birşekilde ELT veya radio beacon dan sinyal alınırdı bence vietnamdaki ormanlık alanlarda bir yerde olabilir ekiptende kurtulanda yoksa kimse manuel olarak aktif etmemiştir

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000