19 Mart 2014, Çarşamba 11:44:23

KAYIP UÇAĞA SİZ DE ULAŞABİLİRSİNİZ!

Dünya gündemini uzun süredir meşgul eden üzücü kayıp uçak hadisesine çözüm bulmak için yetkililer kamuya açık bir programı başlattılar.
  • 3 mil demek 5 km ye yakın demektir...5 km açığa çıkarsan istanbulda 75 metreden fazla derinlik olur.sarayburnu bile 112 metre... habere gelirsek eğer; bulunan parçalar çoktan toplanmıştır zaten kaç gündür kaç tane gemi arıyor toplamışlardır biz buradan bakarak pek birşey bulamayız.uçağı ararken ufo görebiliriz...çin de piramitler var ayrıca görmüş oldum...aynı mısırdaki gibi...
  • E nasıl yapacağız tıklanmıyor.
  • insaallah oyalama senaryosu degildir. cok can yaniyor, daha da yakmasinlar.
  • biraz geç kalmadınızmı AH ,üç gündür tüm meyda destek istiyor
  • Her ne olursa olsun,insanlar çok çaba harcıyor uçağı bulmak için,her türlü imkanı seferber etmiş durumdalar.Allah korusun böyle bir durum biz de olsa,bırak paylaşmayı üstünü kapatıp geçerlerdi.Tarihte hep böyle yapmadı mı bizimkiler.Adamlar çarşaf çarşaf kaza kırım raporlarını şeffaf bir şekilde paylaşıyorlar.Ama gelip bize bakarsak,adamlar bu belgeyi GİZLİ olduğu gerekçesiyle köşe bucak saklıyorlar.Yazık çok yazık.

Dünya gündemini uzun süredir meşgul eden üzücü kayıp uçak hadisesine çözüm bulmak için yetkililer kamuya açık bir programı başlattılar. Teknolojimanya'da yer alan detaylara göre; Malezya Havayollarına ait 370 sefer sayılı uçağın kaybolduğu düşünülen bölgede bulunabilmesi için dünyanın yörüngesindeki uydulardan elde edilen fotoğraflar bir küme halinde tüm internet kullanıcılarına açılmış durumda.

Pekin'e uçmaktayken 239 yolcusuyla birlikte gizemli bir şekilde kaybolan ve şuana dek en ufak bir izine dahil rastlanamayan uçağın bulunması adına dünya tam anlamıyla seferber olmuş durumda. Bir çok ülke ve sivil toplum kuruluşu kayıp uçağın ve akıbeti belirsiz yolcuların bulunabilmesi için yoğun çalışmalar yürütüyorlar.

DigitalGlobe isimli ticari bir uydu ağı işletmesinin başlattığı Tomnod isimli platform sayesinde 2 milyonu aşkın internet kullanıcısı kayıp uçağa ait olması muhtemel görüntüleri, oluşturulan fotoğraf havuzunda işaretleyerek arama kurtarma ekiplerine yardım etmeye çalışıyorlar.

Şimdiye kadar 650.000 kadar nokta uydu fotoğraflarından oluşan bu havuzda işaretlenmiş durumda. Uzmanlar bu platform sayesinde gönüllülerden gelen etiketleri ve işaretleri analiz ederek kayıp uçağa ulaşmayı deneyecekler.

Yetkililerin bildirdiğine göre 100 milyon defa Tomnod haritası görüntülenmişken toplamda piksel havuzunda yer alan birim alanlar her defasında 30 kez görüntülenmiş durumda. Dünyanın felaketler karşısında bir araya gelmesi ve gönüllü olarak zaman ayırması gerçekten sevindirici bir durum. Eğer siz de yeterli zamana sahipseniz ve gözlerinizin keskin olduğunu düşünüyorsanız oluşturulmuş olan bu fotoğraf havuzunda arama kurtarma çalışmalarında yer alabilirsiniz.

Yapmanız gerek tek şey Tomnod platformuna giriş yapıp "Start Tagging" demek, karşınıza çıkan fotoğraflarda dikkatinizi çeken, bulutların yanında yahut okyanus üzerindeki, uçak veya benzeri cisimleri görselde de görülen simge setleri ile etiketlemek.

Kayıp Malezya uçağını aramak için tıklayın...

KAYIP UÇAĞA SİZ DE ULAŞABİLİRSİNİZ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

................... ~ 10 yıl önce
3 mil demek 5 km ye yakın demektir...5 km açığa çıkarsan istanbulda 75 metreden fazla derinlik olur.sarayburnu bile 112 metre... habere gelirsek eğer; bulunan parçalar çoktan toplanmıştır zaten kaç gündür kaç tane gemi arıyor toplamışlardır biz buradan bakarak pek birşey bulamayız.uçağı ararken ufo görebiliriz...çin de piramitler var ayrıca görmüş oldum...aynı mısırdaki gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aday ~ 10 yıl önce
E nasıl yapacağız tıklanmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oyalama olmasin. ~ 10 yıl önce
insaallah oyalama senaryosu degildir. cok can yaniyor, daha da yakmasinlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tüü ~ 10 yıl önce
biraz geç kalmadınızmı AH ,üç gündür tüm meyda destek istiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SORU ~ 10 yıl önce
TIKLANMIYOR NASIL YARDIM EDECEĞİZ ?
İşbirliği... ~ 10 yıl önce
Her ne olursa olsun,insanlar çok çaba harcıyor uçağı bulmak için,her türlü imkanı seferber etmiş durumdalar.Allah korusun böyle bir durum biz de olsa,bırak paylaşmayı üstünü kapatıp geçerlerdi.Tarihte hep böyle yapmadı mı bizimkiler.Adamlar çarşaf çarşaf kaza kırım raporlarını şeffaf bir şekilde paylaşıyorlar.Ama gelip bize bakarsak,adamlar bu belgeyi GİZLİ olduğu gerekçesiyle köşe bucak saklıyorlar.Yazık çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 10 yıl önce
bizimde var hatta yeşilköy 3 mil açıklarında fokker tipi thy uçağı 75 metre derinlikte bizimki daha kıdemli içinde yolcular ile hala orada ve bunu herkes biliyor ama çıkarmıyorlar.
malesef ~ 10 yıl önce
Ne kadar acı değil mi bu durum?Ne kadar vurdumduymaz bir ülke ve zihin yapımız var anlamış değilim...
Hamburg Tolga'ya ~ 10 yıl önce
Doğru tespit, Fatih Terim'in kayınpederi de o yolculardan biri, tüyler ürpertici..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000