27 Eylül 2014, Cumartesi 15:41:55

KAYIP MALEZYA UÇAĞI İÇİN HARİTA ÇIKARILDI

Kayıp Malezya uçağını arayan ekip, denizin dibinde sönmüş yanardağlar ve 1.400 metrelik düşük basınç alanlarının görüldüğü fotoğrafları ilk defa yayınladı. Dünyanın en gizli kalmış bölgelerinden olan alanda toplanan veriler, arama çalışmaları sonucu elde edildi.
  • Ahmet sen ne içtinde böyle oldun koçum...Neyin kafası bu :) Bizede tarifini ver deneyelim
  • Berlin den : Bu uçak asla bulunmayacak
  • Dünyanın En İyi Hava Yolu Şirketi Türk Hava Yolları. Türk olduğum için söylemiyorum öyle olduğu için söylüyorum. Bütün Dünya rekabet edmekten korkuyor Türk Hava Yollarıyla.
  • Uçağın Pilotu bilerek Uçağı parçalamadan Deniz Üstüne bıraktı ve bu şekilde Deniz dibine indi Uçak . Aptallar bulamadi daha Uçağı. Ne olursa olsun bu Yıl iki Uçağını kaybetti Maleyza Hava Yolları bundan sonra İflas edmeleri çok Büyük bir olasılık!
  • hepsi palavra, böyle bir ucusun gerceklestigi bile mechul. Adamlar savas yaratmak icin ne yöntemler kullaniyor. Dünyada yasanan olaylar hep akildisi oyunlardir. Bu günün savaslari zihin ve bilincalti savaslaridir.
  • Ne ucakmis arkadas.. Teknoloji bukulen telefonu bile yapti ama su ucagin akibetine akil sir eremedi hala
  • Sahte enkaz konulsun oyle bulurlar. Once kacirip sakladiniz sonra Ukraynada vurdunuz ucagi savas sebebi yarattiniz insanlari aptal yerine koymayin.
  • "Hırvatistan boyutlarında", epey ilginç bir tanımlama olmuş.
  • denizin altı ne kadar ilginç bir dünya... fotoğraflar ne kadar sonar radar ile çekilse bile dağlar, ovalar, akarsu yatakları çok belirgin. Sen büyüksün Allah'ım.

Kayıp Malezya uçağını arayan ekip, denizin dibinde sönmüş yanardağlar ve 1.400 metrelik düşük basınç alanlarının görüldüğü fotoğrafları ilk defa yayınladı. 

Boeing 777 tipi yolcu uçağının arama çalışmalarına yirmi altı ülke yardım etti fakat uçağa dair hiçbir şey bulunamadı.

Uçağın arama çalışmalarını yürüten Avustralya Ulaşım Güvenliği Bürosu (ATSB), Güney Hint Okyanusu'nun dibinde 'öncelikli arama bölgesinin' haritasını çıkarmak üzere, denizaltı radarı sonar kullanıyor.

Harita çıkardıktan sonra, enkazın bulunması deniz yatağında santim santim yürütülecek itinalı çalışmalar için iki veya üç adet derin su araçları konuşlandırılacak. 'Öncelikli' arama bölgesi, araştırmacıların elindeki tek bulgu olan, Boeing ve uydu arasındaki bir dizi 'elektronik iletişim' verilerine dayanarak belirleniyor.

Hırvatistan boyutlarında

Bu elektronik iletişim, cep telefonunun bir hoparlör yanında çalmasıyla oluşan cızırtıya eşdeğer. Çünkü telefon, arama yapılmadığında bile merkez istasyona kayıtlı oluyor.

Fakat bu iletişimler kesin bir konum sunmuyor, yalnızca kabataslak bir fikir veriyor. Dolayısıyla 'öncelikli' arama bölgesi, Hırvatistan boyutlarında, yaklaşık 60 bin kilometre karelik bir alan.

Sonar haritalar, derin su araçlarının sönmüş yanardağlara ve tepelere çarpmaması için arama ekibi açısından hayati öneme sahip. Kullanılan araç gereç, 10 kilometre uzunluğunda zırhlı kablolarla deniz tabanından yukarı çekiliyor. Kablonun takılması malzemelere zarar verebilir, hatta kopmasına neden olabilir. Bu haritalar da arıza yaşanmaması için yardımcı oluyor.

Derin su arama araçları, tuhaf görünen yığınları tespit edebiliyor ve kameralar da, bu yığınların enkaz mı yoksa kaya parçası mı olduğunu belirleyebiliyor. 'Elektronik burun' olarak bilinen cihaz da, çözünmüş olsa dahi, sudaki uçak yakıtı kokusunu tespit ediyor.

Kayıp Malezya uçağını arama çalışmaları, tarihin en karmaşık arama çalışması olarak biliniyor. Ekip, önümüzeki aylarda uçağın enkazına dair bir ipucuna ulaşabilir ya da uçağı hiçbir zaman bulamayabilir.





KAYIP MALEZYA UÇAĞI İÇİN HARİTA ÇIKARILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ahmet sen ne içtinde böyle oldun koçum...Neyin kafası bu :) Bizede tarifini ver deneyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Berlin den : Bu uçak asla bulunmayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet Avşar ~ 10 yıl önce
Dünyanın En İyi Hava Yolu Şirketi Türk Hava Yolları. Türk olduğum için söylemiyorum öyle olduğu için söylüyorum. Bütün Dünya rekabet edmekten korkuyor Türk Hava Yollarıyla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sakin ~ 10 yıl önce
sakin ol şampiyon
Ahmet Avşar ~ 10 yıl önce
Uçağın Pilotu bilerek Uçağı parçalamadan Deniz Üstüne bıraktı ve bu şekilde Deniz dibine indi Uçak . Aptallar bulamadi daha Uçağı. Ne olursa olsun bu Yıl iki Uçağını kaybetti Maleyza Hava Yolları bundan sonra İflas edmeleri çok Büyük bir olasılık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılığın ~ 10 yıl önce
Bu tür yorumları yazanlar havacılığın gerçek yüz karalarıdır. Eğer bu ülkede böyle düşünenler varsa çok çok çok yazık. Eyvah eyvah...
319 ~ 10 yıl önce
Onlar aptal sen akıllısın ..Git sen ara bulursun belki .
ahmeeet ~ 10 yıl önce
yahu bir zeki olarak sen ne yaptin bi anlat hele dinleyelim... kusura bakma diyecem ama istersen bak, senin yaptigin densizlik.
Airbus ~ 10 yıl önce
Ahmet . Allah sana akıl fikir versin .
ankara ~ 10 yıl önce
abicim naptın sen ya bian kendimi zaytungtan haber okuyorum sandım :)
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
hepsi palavra, böyle bir ucusun gerceklestigi bile mechul. Adamlar savas yaratmak icin ne yöntemler kullaniyor. Dünyada yasanan olaylar hep akildisi oyunlardir. Bu günün savaslari zihin ve bilincalti savaslaridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne ucakmis arkadas.. Teknoloji bukulen telefonu bile yapti ama su ucagin akibetine akil sir eremedi hala

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sahte enkaz konulsun oyle bulurlar. Once kacirip sakladiniz sonra Ukraynada vurdunuz ucagi savas sebebi yarattiniz insanlari aptal yerine koymayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Expat Turk ~ 10 yıl önce
'Odaya girdigimde ucagi sivazliyordu' tarzi bir yaklasim, tebrikler.
Ekrem ~ 10 yıl önce
"Hırvatistan boyutlarında", epey ilginç bir tanımlama olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EMRCN ~ 10 yıl önce
denizin altı ne kadar ilginç bir dünya... fotoğraflar ne kadar sonar radar ile çekilse bile dağlar, ovalar, akarsu yatakları çok belirgin. Sen büyüksün Allah'ım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000