06 Nisan 2011, Çarşamba 08:01:49

KAYIP BAGAJ ORANI ARTTI

Havayollarıyla seyahat eden yolcuların 2010 yılında 29.4 milyon bagajı kayboldu. Dünyada kayıp bagaj oranı 2009'a göre yüzde 6 artış gösterdi
  • THY'DA KAYIP EŞYA VE BAGAJ EŞLEŞTİRME MEMURLARININ KULLANDIĞI SİSTEM SAYESİNDE RFID TEKNOLOJİSİNE GEREK OLMADIĞI KANAATINDAYIM.THY TEKNOLOJİYİ KULLANIYOR ZATEN.
  • biz bu teknolojiyi Türkiye'de değil, Avustralya'da uyguladık. Fakat sistem aslında çok basit. bagaja takılan fiş (tag) çiplidir ve şut altında olan dağtım bantlarda bir adet scanner bulunur. bagaj geçerken okunup doğru yere gidip gitmediği sisteme aktarılır. eksik bagaj olduğu zaman bilgisayardan o eksik bagaj nerede olduğu ekranda görülür. bir nevi GPS teknolojisi olarak düşünün. veya daha anlamlı, cep telefonların yeri nasıl tespit ediliyorsa, aynı olay. dan çok ayrıntısı var, isterseniz Google'dan araştırın. RFID çok iyi, güvenli ve yararlı bir uygulamadır.
  • RFID sistemini nasıl uygulattığınızdan bahsedermisiniz.Türkiyede bu sistemi uygulayan yok diye biliyoruz
  • Hava yolları bagajlar konusunda sistemsel ve eğitimsel anlamda yeterli düzeydeki kişilere önem vermediklerinden sadece yolculara dayalı hizmete önem verildiğinden dolayı kayıp eşya oranları artması gayet mümkündür.Bagaj transferlerini yapan kişilerin eğitim düzeyi ve gerekli iyileştirmeler sayesinde %40 oranında düşme sağlanabileceğini düşünüyorum.
  • şirketler maliyeti yükseltmemek için eski teknolojiye devam ediyor. RFİD teknolojisini ben 2007 yılında kendi şirketime dahil ettim ve bagaj kaybı yüzde sıfır oldu. işin maliyeti, bagaj başı 20 cent. az para değil fakat bir kayıp bagaj yaklaşık 200 dolar masraf çıkarıyordu. hesabını siz yapın...kısacası, bagaj kaybı olması gereken bir durum değil. işin komik yönü, 2010 yılında itibaren İATA artık sadece RFİD teknolojisi kullanılacak dedi, sadece Honk-Kong havalimanı kullanıyor.
Yaz döneminde seyahat edenlerin sayısının artmasıyla yolcuların en çok karşılaştığı bagaj sorunu yeniden gündeme geldi. Havayoluyla seyahat eden yolcuların 'kayıp bagaj' sorunu bitmiyor. Uçaktan indikten sonra, bagajlar yanlışlıkla başka bir uçağa yüklenip karıştırılabiliyor.

Birçok yolcunun bagajlarının uçuş sonrası kaybolması, yolcuların zor anlar yaşamasına neden oluyor. Havayollarıyla seyahat eden yolcuların 2010 yılında 29.4 milyon bagajı kayboldu. Bu rakam 2009 yılına oranla bagaj kaybında yüzde 6'lık bir artış yaşandı. 2009'da kaybolan bagaj sayısı 25 milyon idi. Uçakla seyahat eden her bin yolcudan 12'sinin bagajı yanlış yerlere gitti. Yetkililer, bagaj kaybının geçen yıl havacılık endüstrisinin 2.94 milyar dolar zarar etmesine neden olduğunu belirtti.

Kontrol sistemi yok
Yetkililer, bagajların alınması sırasında herhangi bir kontrolün olmaması kayıp bagaj sayısını daha arttırdığını belirterek, kötü niyetli kişilerin de rastgele bagaj almasının bazı yolcuların mağdur olmasına neden olduğunu söyledi.

Bagajların kaybolmasının en büyük nedenlerinin başında bagajın başka bir uçağa yanlışlıkla yüklenmesi veya bagajın bulunduğu meydanda uçağın kargosuna verilmemesi geliyor. Yetkililer, bagajların kaybolmasını engellemek için eşyaları çok fazla yer kaplamayacaksa, kargoya vermek yerine kabin içinde taşınmasına izin verilen büyüklükteki bir çanta ile yanlarına almalarını öneriyor.
KAYIP BAGAJ ORANI ARTTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
THY'DA KAYIP EŞYA VE BAGAJ EŞLEŞTİRME MEMURLARININ KULLANDIĞI SİSTEM SAYESİNDE RFID TEKNOLOJİSİNE GEREK OLMADIĞI KANAATINDAYIM.THY TEKNOLOJİYİ KULLANIYOR ZATEN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
biz bu teknolojiyi Türkiye'de değil, Avustralya'da uyguladık. Fakat sistem aslında çok basit. bagaja takılan fiş (tag) çiplidir ve şut altında olan dağtım bantlarda bir adet scanner bulunur. bagaj geçerken okunup doğru yere gidip gitmediği sisteme aktarılır. eksik bagaj olduğu zaman bilgisayardan o eksik bagaj nerede olduğu ekranda görülür. bir nevi GPS teknolojisi olarak düşünün. veya daha anlamlı, cep telefonların yeri nasıl tespit ediliyorsa, aynı olay. dan çok ayrıntısı var, isterseniz Google'dan araştırın. RFID çok iyi, güvenli ve yararlı bir uygulamadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
RFID sistemini nasıl uygulattığınızdan bahsedermisiniz.Türkiyede bu sistemi uygulayan yok diye biliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hava yolları bagajlar konusunda sistemsel ve eğitimsel anlamda yeterli düzeydeki kişilere önem vermediklerinden sadece yolculara dayalı hizmete önem verildiğinden dolayı kayıp eşya oranları artması gayet mümkündür.Bagaj transferlerini yapan kişilerin eğitim düzeyi ve gerekli iyileştirmeler sayesinde %40 oranında düşme sağlanabileceğini düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şirketler maliyeti yükseltmemek için eski teknolojiye devam ediyor. RFİD teknolojisini ben 2007 yılında kendi şirketime dahil ettim ve bagaj kaybı yüzde sıfır oldu. işin maliyeti, bagaj başı 20 cent. az para değil fakat bir kayıp bagaj yaklaşık 200 dolar masraf çıkarıyordu. hesabını siz yapın...kısacası, bagaj kaybı olması gereken bir durum değil. işin komik yönü, 2010 yılında itibaren İATA artık sadece RFİD teknolojisi kullanılacak dedi, sadece Honk-Kong havalimanı kullanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000