07 Haziran 2017, Çarşamba 16:30:09

Katar'a gıda yardımı için uçak gönderiliyor

Katar'a uygulanan ambargo sonrası Katar halkının ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Türkiye gıda yardımı gönderiyor.
  • 4 gün önce bir yabancı Arkasimla konuştum. Araba fabrikasında çalışıyor. Ford da. .Ford'un sahibi ne yapmış Biliyormusunuz? ?? Çalışan bütün işçilerine zam evet işçilere... söyle demiş:Benim çalışanlarımda bu Yapılan Arabaları kullana bilmeli. Ona görede zam vermiş. ..Sadece sizlerle de paylaşmak istedim.
  • yükleme yapanlar niye kapşonlu ve yüzleri sarılı anlamadım
  • Katar ı izoledenler kim, SİSİ, Arabistan, BAE, Ürdün.. Neden izole ediyorlar.. 1 - Müslüman Kardeşler arabistan yarımadasına sıçramasın 2- El cezire israil karşıtı yayın yapmasın 3- İranla ilişkiler. İlk ikisi tamamen Turkiyenin de arkasında durduğu mantaliteler. 3. madde bahane. Amaç Katarı daha fazla ABD güdümüne sokmak ve iranla ortaklaşa çıkardığı doğalgaz işine (bunun da katarı dünyanın en zengin ülkesi yaptığı kesin..) sekte vurmak. Türkiye burda Katarı destekleyerek 1 katarın ekonomik desteğinin sürmesine katkı sağlayacak. 2 kendisini Fetöye karşı destekleyen ilk ülkeye karşılık verecek. Yardım değil parası ile malzeme gidiyor.? Izolasyan da o da bir çeşit yardım sayılır.
  • Yardım dendiğine bakmayın hepsinin parası ödenir Katar'dan.....Adamlar en zengin ülke,sadakaya asla muhtaç değiller.Buradaki mesaj sizin yanınızdayız'dır...Saftorik sazanlar hemen oltaya sıçramış,yerici,kinayeli hatta hakaretamiz cümleler kurmuşlar,yazık o kafalara.....Katar gıda stoklarını pekala İran ve Türkiye üzerinden tamamlayacak,bu açıkken kindar ve düşman bedbahtlara ne oluyor?
  • Ne ara organize olundu da yardım toplandı? Katar petrol zengini bir ülke.. yiyeceğe mi ihtiyacı varmış? Petrol gelecek yerden hububat esirgeme..
  • Filistin suriye somalya katar yemen fln hep yardim gidiyor. Masallah hepsi turkiyenin gucuyle oluyo. Somuren Bati bundan ders ogrenmeli, allah onlari bir gun ac ve susuz birakar insallah.
  • Tamam Katar'a yapılan haksızlık. Amerikan köpeği diğer ülker Katar'a cepe aldı da. Dünya'nın en zengin ülkesine yardım göndermek ne yaw ?
  • Dünyada bu kadar aç varken yardımı hep zengin hak eder Kızlar fakir cocuklarla degil,zengin sanayicilerle evlendirirler. Haram para ile ümre Hac. Düzeniniz batsın.
  • arkadaşlar para yok ama olsun biz insanlık yapıp Yemen e de yollasak!
  • Katarın fedaisi biz Türkler,fedailik para ile yapılan bir meslektir.

Katar'a uygulanan ambargo sonrası Katar halkının ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Türkiye, Turkish Cargo aracılığıyla gıda yardımı gönderiyor.

Uluslararası kaynaklarca Katar'ın başlıca tedarikçileri Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) yaptırımları nedeniyle ortaya çıkması olası gıda ve su sıkıntısını gidermek için Türkiye ve İran ile tedarik görüşmeler yürüttüğü belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Büyükelçiler iftarında yaptığı konuşmada, "Katar krizine" ilişkin, "Katar'a karşı başlatılan yaptırımları, doğru bulmadığımızı peşinen ifade etmek istiyorum. Körfez İşbirliği Konseyi üyelerinin kendi aralarındaki meseleleri karşılıklı diyalog yolu ile çözmesi en doğru yoldur. Bu çerçevede Katar'ın ortaya koyduğu soğukkanlı ve yapıcı tutumu takdir ile karşılıyoruz. Terör örgütlerine karşı etkin bir mücadele verdiğini yakinen bildiğimiz Katar'ın bu şekilde izole edilmeye çalışılması hiçbir sorunun çözümüne katkı sağlamayacaktır. En kısa sürede Katar'a yönelik tüm yaptırımların kaldırılacağını ümit ediyorum. Çünkü Katar'ın bir terör zanlısı olarak tavsif edilmesini çok ağır bir itham olarak görüyorum. Burada farklı bir oyun oynanıyor. Bu oyunun arkasında kimler var şu anda henüz onu tespit edebilmiş değiliz. Bölgenin daha da karışması, için fırsat kollayanların umutlarını boşa çıkarmalıyız" demişti.

Dün de uluslararası ajanslara açıklama yapan adının açıklanmasını istemeyen Katarlı bir yetkili, ülke piyasasında dört hafta yetecek hububat stoku olduğunu ayrıca ülke yönetiminin Doha’da yüksek miktarda stratejik gıda rezervi bulunduğunu ifade etmişti.

TÜRKİYE GIDA YARDIMI GÖNDERİYOR

Yaşanan tüm bu gelişmeler sonrası Türkiye, Katar'a gıda yardımı kararı aldı.

AirportHaber'in yetkililerden edindiği bilgiye göre; Turkish Cargo uçağıyla gönderilecek gıda yardım malzelemelerinin yüklemesini tamamladı. Başta süt ve süt ürünleri olmak üzere bir uçak dolusu gıda malzemesini Katar'a götürecek olan Turkish Cargo'ya ait A330 tipi kargo uçağının yükleme işlemleri Atatürk Havalimanı'nda yapıldı. Gerekli izinlerin alınmasından sonra uçağı Katar'a hareket edeceği öğrenildi.

Öye yandan yardım malzemesinin toplam miktarı hakkında ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

©AirportHaber.com ÖZEL







Katar'a gıda yardımı için uçak gönderiliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (111)

44 ~ 7 yıl önce
4 gün önce bir yabancı Arkasimla konuştum. Araba fabrikasında çalışıyor. Ford da. .Ford'un sahibi ne yapmış Biliyormusunuz? ?? Çalışan bütün işçilerine zam evet işçilere... söyle demiş:Benim çalışanlarımda bu Yapılan Arabaları kullana bilmeli. Ona görede zam vermiş. ..Sadece sizlerle de paylaşmak istedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilginç ~ 7 yıl önce
yükleme yapanlar niye kapşonlu ve yüzleri sarılı anlamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkat ! ~ 7 yıl önce
Aprona dikkatli bakarsaniz Turkiye olmadigini farkedersiniz o fotograf endonezya depreminde cekildi.
Tabi ki ! ~ 7 yıl önce
Yardim dedigine bakmayin para mutlaka geliyordur ama paradan onemli seyler var bu hayatta. Vefa gibi.. Nasil ki rusya gazi keserim suriye irak iran petrolu vermem dedigi zaman katar bize teklif sundu boru hatti icin. Suanki durumda ahde vefa ornegidir..
devile3vil ~ 7 yıl önce
kargolarda turkish cargo yazıyor ve burası ,istanbul sanki.
Katar ~ 7 yıl önce
Katar ı izoledenler kim, SİSİ, Arabistan, BAE, Ürdün.. Neden izole ediyorlar.. 1 - Müslüman Kardeşler arabistan yarımadasına sıçramasın 2- El cezire israil karşıtı yayın yapmasın 3- İranla ilişkiler. İlk ikisi tamamen Turkiyenin de arkasında durduğu mantaliteler. 3. madde bahane. Amaç Katarı daha fazla ABD güdümüne sokmak ve iranla ortaklaşa çıkardığı doğalgaz işine (bunun da katarı dünyanın en zengin ülkesi yaptığı kesin..) sekte vurmak. Türkiye burda Katarı destekleyerek 1 katarın ekonomik desteğinin sürmesine katkı sağlayacak. 2 kendisini Fetöye karşı destekleyen ilk ülkeye karşılık verecek. Yardım değil parası ile malzeme gidiyor.? Izolasyan da o da bir çeşit yardım sayılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Limonlu Turp ~ 7 yıl önce
Yardım dendiğine bakmayın hepsinin parası ödenir Katar'dan.....Adamlar en zengin ülke,sadakaya asla muhtaç değiller.Buradaki mesaj sizin yanınızdayız'dır...Saftorik sazanlar hemen oltaya sıçramış,yerici,kinayeli hatta hakaretamiz cümleler kurmuşlar,yazık o kafalara.....Katar gıda stoklarını pekala İran ve Türkiye üzerinden tamamlayacak,bu açıkken kindar ve düşman bedbahtlara ne oluyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turp ~ 7 yıl önce
Ne arap sevgisi valla. İnanılır gibi değil. Katar Büyükelçisi sizin kadar Katarı savunamaz. Bir de Türkçe yazmayı bilseydiniz, tam süper olacaktı.
İlginç ~ 7 yıl önce
Ne ara organize olundu da yardım toplandı? Katar petrol zengini bir ülke.. yiyeceğe mi ihtiyacı varmış? Petrol gelecek yerden hububat esirgeme..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B ~ 7 yıl önce
Filistin suriye somalya katar yemen fln hep yardim gidiyor. Masallah hepsi turkiyenin gucuyle oluyo. Somuren Bati bundan ders ogrenmeli, allah onlari bir gun ac ve susuz birakar insallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalakalık ~ 7 yıl önce
Tamam Katar'a yapılan haksızlık. Amerikan köpeği diğer ülker Katar'a cepe aldı da. Dünya'nın en zengin ülkesine yardım göndermek ne yaw ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
katar ~ 7 yıl önce
katar kimin uşağı:)
İsa ve 7 cüceler ~ 7 yıl önce
Dünyada bu kadar aç varken yardımı hep zengin hak eder Kızlar fakir cocuklarla degil,zengin sanayicilerle evlendirirler. Haram para ile ümre Hac. Düzeniniz batsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yemen ~ 7 yıl önce
arkadaşlar para yok ama olsun biz insanlık yapıp Yemen e de yollasak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 kişiye ~ 7 yıl önce
kardeş adam yemen e de yardım demiş neyini beğenmedin!!! ordakiler parası yok diye insan değil mi!
El Turco ~ 7 yıl önce
Katarın fedaisi biz Türkler,fedailik para ile yapılan bir meslektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000