19 Eylül 2018, Çarşamba 09:31:56

Katar İngiltere'den 33 uçak aldı

İngiltere’den Katar’a 24 Typhoon savaş uçağı ile 9 Hawk eğitim uçağı satışını öngören anlaşma bugün yürürlüğe girdi. Katar, 33 uçak için İngiltere'ye 5 milyar sterlin ödeyecek
  • He demeki haftaya bir 747 ingiltereye hediye gider
  • Katar seriatle yonetiliyor. Hani bati medeni idi demokratikti fln? Neden seriat ulkeleriyle isbieligi yapiyor hayirdir?
  • ingilterede kesmiş haracı:)
  • İngilizler demiş ki biz Katar'dan para almayız zira Katar bizim müttefikimiz. Müttefik olmasak hiç uçak vermezdik diyolla
  • ulke kimden ne zaman ne alacagini biliyor. ..
  • haraç ödemeye devam. yarın birgün israilden de savunma ile alakalı alımlar yaparlar. ne de olsa 4 tarafı bizimki gibi düşmanla çevrili. - Ben sana demedim mi arap, bu parayı sana tek başına yedirmezler diye?
  • Dost ve kardeş ülke, bize durmadan borç veren katar 2023'de uçacak olan bizim yerli ve milli uçağımızdan niye almadı? Biz ondan vip uçak aldık halbuki.İngiliz'i niye daha da zengin ediyorsunuz eyy katar?

İngiltere’den Katar’a 24 savaş uçağı ile 9 Hawk eğitim uçağı satışını öngören anlaşma bugün yürürlüğe girdi. Katar, 33 uçak için İngiltere'ye 5 milyar sterlin ödeyecek

İngiltere Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Katar ile geçen aralık ayında Doha'da imzalanan 24 Typhoon tipi savaş uçağı satış anlaşmasının, 9 Hawk eğitim uçağının eklenmesiyle bugün yürürlük kazandığı bildirildi.

Açıklamada, özelleştirilmiş destek ve eğitim unsurlarını da içeren 5 milyar sterlinlik satışın, İngiltere İhraç Finansmanı Ajansının desteğiyle yapıldığı kaydedildi.

Savunma Bakanı Gavin Williamson da yaptığı yazılı açıklamada, gelişmeden duyduğu memnuniyeti belirterek, “Bu anlaşma İngiliz savunma sanayisine büyük bir destek olduğu kadar, İngiltere ile Katar'ın ortak sorunlarına yanıt vermekte, bölgedeki istikrarı ve İngiltere içindeki güvenliği sağlamakta da önemli olacak.” değerlendirmesini yaptı.

Uçakların teslimine 2022 yılında başlanması hedeflenirken, Katarlı pilotlardan ve yer hizmet personelinden oluşacak bir ekibin Lincolnshire bölgesindeki Coningsby Hava Üssü'nde eğitim göreceği aktarıldı.

Bu anlaşmayla Katar'ın İngiltere'den Typhoon savaş uçağı alan 9. ülke olduğu bildirildi.

Katar İngiltere'den 33 uçak aldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Uçak ~ 6 yıl önce
He demeki haftaya bir 747 ingiltereye hediye gider

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dur simdi ~ 6 yıl önce
Katar seriatle yonetiliyor. Hani bati medeni idi demokratikti fln? Neden seriat ulkeleriyle isbieligi yapiyor hayirdir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haraç ~ 6 yıl önce
ingilterede kesmiş haracı:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Almamış ~ 6 yıl önce
İngilizler demiş ki biz Katar'dan para almayız zira Katar bizim müttefikimiz. Müttefik olmasak hiç uçak vermezdik diyolla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akilli ~ 6 yıl önce
ulke kimden ne zaman ne alacagini biliyor. ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haraç ~ 6 yıl önce
haraç ödemeye devam. yarın birgün israilden de savunma ile alakalı alımlar yaparlar. ne de olsa 4 tarafı bizimki gibi düşmanla çevrili. - Ben sana demedim mi arap, bu parayı sana tek başına yedirmezler diye?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyy katar ~ 6 yıl önce
Dost ve kardeş ülke, bize durmadan borç veren katar 2023'de uçacak olan bizim yerli ve milli uçağımızdan niye almadı? Biz ondan vip uçak aldık halbuki.İngiliz'i niye daha da zengin ediyorsunuz eyy katar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cahil ~ 6 yıl önce
2023 te prototip uçacak 2030 da seri üretime geçilecek diye kaç kere açıklasalar da cahiller sadece işine gelen kısmı okur. ona inanırlar. çok birşey beklemiyoruz sizden de yine de söyleyim dedim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000