03 Temmuz 2013, Çarşamba 08:01:05

KASTAMONU'YA İLK SEFERDE KASTAMONULU PİLOT

Kastamonu Havaalanına ilk uçak, 5 Temmuz Cuma günü iniyor. Uçağın tipi Boeing 737, pilotun ise Kastamonulu Mehmet Eser olduğu belirtildi.
  • Postalına kurban genelde yabancı uçan binliğimin, böyle ülkede havalimanıyla falan bir gelişme olmaz beyler
  • Ya arkadaslar onenlı olalan ılımıze boyle bır gelısım duzenlenmesı hava alanı olması dıyıl mı ılk ucagı kım ındırmıs ne onemı var
  • KASTAMONULU TEKNISYEN OLARAK BENDE ILK UCUSA KATILMAK COK ARZU ETMISTIM AMA MALESEF.H.KARAGGÖZ
  • Kastamonulu bir kaptan arkadaşımızda M.ALİ.Keşke onu da görevlendirselerdi.Üzülme Mali .Başka bir zaman inşallah kardeşim.
  • Kastamonulu bir çok pilot arkadaşımız var. Mahir ÇAKMAK bunlardan biri, ama Em. Binbaşı falan değil. O nedenle de kendisinden ricada bulunan olmamış anlaşılan.
  • Bir kastamonulu kabin amiri olarak bende görevli olmak isterdim
  • yurt dışı uçan pilot ne demek yaa..

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan 5 Temmuz günü saat 14.30’daki ilk uçuş, Kastamonulular Dayanışma Derneği (Kas-Der) tarafından rezerve edildi. İlk sefer için tahsis edilen 150 kişilik Boeing 737 uçağının ilk yolcuları arasında Kas-Der Genel Merkezi yönetim kurulu, şube başkanları, siyasetçi, bürokrat ve işadamları yer alacak.

Latif Çilingiroğlu, ilk uçuşun Kastamonulu bir pilot tarafından gerçekleştirilmesinin anlamlı olacağını düşünerek bu düşüncesini dostluğu bulunan ve yurtdışı uçuşlar yapan emekli pilot Binbaşı Mehmet Eser’e ilettiğini, Eser’in kendisinin ricasıyla ilk uçuşun kaptan pilotluğunu kabul ettiğini söyledi.

Kas-Der Genel Başkanı Latif Çilingiroğlu, havaalanının, Kastamonu’nun ufkunu açacak, mesafeleri kısaltacak önemli bir gelişme olduğunu belirterek "Bu gelişmeyle Kastamonu makûs talihini yenme noktasında önemli bir evreyi kat etmiş olacaktır. Turizm ve sanayileşme gelişecek, dolayısıyla ekonomik kalkınma hızlanacaktır. Çocukluğumda Kastamonu’ya 2 kişilik pır pır uçaklar gelirdi. Uçakla ilk o yıllarda tanışmıştım. Şimdi bölgenin en güzel havaalanına sahip olmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Havaalanının Kastamonu’ya kazandırılmasında emeği geçen herkese tüm hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

KASTAMONU'YA İLK SEFERDE KASTAMONULU PİLOT

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Binbaşı ~ 11 yıl önce
Postalına kurban genelde yabancı uçan binliğimin, böyle ülkede havalimanıyla falan bir gelişme olmaz beyler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sk ~ 11 yıl önce
Ya arkadaslar onenlı olalan ılımıze boyle bır gelısım duzenlenmesı hava alanı olması dıyıl mı ılk ucagı kım ındırmıs ne onemı var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARAGÖZ ~ 11 yıl önce
KASTAMONULU TEKNISYEN OLARAK BENDE ILK UCUSA KATILMAK COK ARZU ETMISTIM AMA MALESEF.H.KARAGGÖZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başkontrolör ~ 11 yıl önce
Kastamonulu bir kaptan arkadaşımızda M.ALİ.Keşke onu da görevlendirselerdi.Üzülme Mali .Başka bir zaman inşallah kardeşim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zorba61 ~ 11 yıl önce
Kastamonulu bir çok pilot arkadaşımız var. Mahir ÇAKMAK bunlardan biri, ama Em. Binbaşı falan değil. O nedenle de kendisinden ricada bulunan olmamış anlaşılan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KA ~ 11 yıl önce
Bir kastamonulu kabin amiri olarak bende görevli olmak isterdim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kkl ~ 11 yıl önce
yurt dışı uçan pilot ne demek yaa..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gastamonu dep ~ 11 yıl önce
yurt gastamonu dışı da gastamonu dışı iste

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000