31 Aralık 2014, Çarşamba 14:38:57

KARZAİ HAVALİMANI'NIN KONTROLÜ TÜRK ASKERİNDE

Başkent Kabil’de bulunan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın kontrolünü Afganistan’da görev yapan Türk birliği bugün yapılan resmi törenle Fransız birliğinden teslim aldı.
  • Neden bu ABD kuklasinin ismini vermisler? ???
  • Burda görevli tüm sivil ve askeri erkana üstün başarılar dilerim. Çok zor ve önemli bir görev üstleniyorlar. Allah yar ve yardımcıları olsun.

Afganistan’da görev yapan Türk birliği, başkent Kabil’de bulunan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın kontrolünü bugün yapılan resmi törenle Fransız birliğinden teslim aldı.

Afganistan'ın başkenti Kabil’de bulunan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nda gerçekleştirilen devir teslim törenine; Türkiye’nin Kabil Büyükelçisi İsmail Korkmaz, NATO’nun Afganistan’daki Hava Kuvvetleri Komutanı General John K. McMullen, General Mehmet Cahit Bakır, Fransız Tuğgeneral Philippe Lavigne ve birçok askeri yetkili katıldı. Fransız Tuğgeneral Philippe Lavigne bayrak tesliminin ardından yaptığı konuşmada, “Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın kontrolünü güvenli ellere bırakıyoruz ve bu yeni görevde arkadaşlarımıza başarılar dilerim” dedi. General Mehmet Cahit Bakır ise, “Burada görev yapan bütün ülke askerlerinin kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri için uyumlu ve profesyonel bir çalışma ile bu görevi sürdüreceğiz” dedi. General Bakır ayrıca eşine ve kızlarına seslenerek, “Kıymetli eşim Canan, kızlarım Esra ve Verda bu süreçte yapacağınız fedakarlıkların farkındayım. Sizlerden alacağım destek ve sevgi omuzlarımdaki yükü en hafife indirecektir” dedi.

Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın kontrolü bir yıl boyunca Afganistan’da bulunan Türk askerleri tarafından sağlanacak ve gerek duyulduğunda antlaşmanın süresi uzatılabilecek. 2015 yılında Afganistan’da bulunan Türk askerinin mevcudu ise bin 100 olacak.

KARZAİ HAVALİMANI'NIN KONTROLÜ TÜRK ASKERİNDE

Yorumlar

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Neden bu ABD kuklasinin ismini vermisler? ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
& Kabul ~ 9 yıl önce
Burda görevli tüm sivil ve askeri erkana üstün başarılar dilerim. Çok zor ve önemli bir görev üstleniyorlar. Allah yar ve yardımcıları olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000