09 Temmuz 2013, Salı 12:30:03

KARS HAVALİMANI İÇİN KANUN TEKLİFİ

Kars'ta yayım yapan yerel Ölçek Gazetesi'nin uluslararası olarak yenilenen Kars Havalimanı'na Kazım Karabekir Paşa'nın adının verilmesi için başlattığı kampanyaya, Kars Belediye Başkanı Nevzat Boskuş'un ardından, Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'dan da tam destek geldi.

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, kampanyanın anlamlı ve yerinde bulduğunu belirterek konu ile ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kanun teklifi verdiğini açıkladı.

Kars milletvekillerine de bu yönde çağrıda bulunan Oğan, "Ben Iğdır Milletvekiliyim ama maalesef partimiz bu seçimlerde Kars'tan milletvekili çıkaramadı ama ben Kars'ın da milletvekiliyim. Ben buradan açık çağrıda bulunuyorum ve diyorum ki biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak "Kars Havaalanı, Kazım Karabekir Havaalanı olsun" diye kanun teklifi verdik. Kars'ın Milletvekillerine de çağrıda bulunuyoruz ve soruyoruz? Sizlerde Kars milletvekilleri olarak 'Kars Havalimanına Kazım Paşa'nın adı verilsin mi, verilmesin mi?' Bu konudaki düşüncelerinizi Kars halkına açıklamak zorundasınız. Eğer bu konuya olumlu bakıyorsanız, o zaman gelin hep birlikte güzel bir çalışma yapalım. Daha sonrada iktidar ve muhalefet milletvekilleri olarak bir önerge hazırlayalım ve Meclise kanun teklifin verelim. İktidar muhalefet çekişmesi de olmasın ve güzelde bir örnek olsun. Kars'a yakışır bir şekilde iktidarı ile muhalefeti ile yenilenmiş havaalanına 'Kazım Karabekir Uluslararası Havaalanı' ismini verelim. Kazım Karabekir ismini burada dostta görsün, düşmanda görsün. Bir zamanlar Kars ile birlikte Erzurum, Ardahan ve Iğdır'ı işgal etmek isteyenler, şimdi buralara geliyor. Onlarda Kazım Karabekir'i tekrar hatırlasın ve tekrar düşünsün ki bir daha akıllarından öyle kötü niyetler geçirmesinler" diye konuştu.

İşte Sinan Oğan'ın Meclis'e verdiği kann teklifi

KARS HAVALİMANI İÇİN KANUN TEKLİFİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000