22 Nisan 2010, Perşembe 07:20:50

KARGO TAŞIMACILIĞI YAPACAK

Türkmenistan'ın tek havayolu taşımacılık kurumu olan Türkmen Havayolları, Aşkabat-İstanbul-Aşkabat tarifeli kargo seferlerini başlattı. Türkmen Havayolları, haftada iki defa Rus yapımı İL-76 kargo uçağı ile hizmet verecek.
  • TURKMENLERIN ELINDE IL - 76 VAR GALIBA NASIL YAPACAK BU TRAFIGI NE KADAR DAKIK OLABILIRLER,BASKA TURLU HAVAYOLLARI COK YUKSEK HANDLING ODUYOR TURKMENISTANDA TON BASI 300 USD YERLI TASIYICININ ISI ZOR TURKMENIN TRANSIT YUKLERI TURKIYEYE CEKMEK GEREKIR TURKEMNISTAN SIKINTILI BIR BOLGE

Türkmen Havayolları'ndan yapılan açıklamaya göre, kargo seferleriyle inşaat malzemeleri, tüketim malları, tesisat ve yedek parçalar taşımaya başladıkları kaydedildi. Türkmenistan'ın tekstil, petrol, doğalgaz ve diğer sektörlerine ait kamu kurum ve kuruluşlarının bu kargo hizmetinden faydalandığı belirtildi. Yabancı şirketler arasında Fransa'nın Bouygues ve Türkiye'nin Polimeks şirketi de bu hizmetten yararlanıyor.

Türkmen Havayolları, yaklaşık bir yıldır Rus yapımı İL-76 kargo uçağı ile Aşkabat- Abu Dabi-Aşkabat kargo uçak seferleri yapıyor. Bunun Türkmen havacılık şirketine önemli gelir getirdiği kaydedilirken, Birleşik Arap Emirlikleri'ne yapılan seferlerin iki kat arttırılması hedefleniyor.

Türkmen Havayolları, İstanbul başta olmak üzere Moskova, Londra, Frankfurt, Birmingem, Bangkok, Delhi, Abu-Dabi, Amritsar, Pekin, Almatı, Kiev ve Minsk gibi şehirlere uçuş yapıyor. Kurumun Asya ve Avrupa'nın 11 şehrinde temsilciliği faaliyet gösteriyor. Türkmen Havayolları bir taraftan filosuna yeni uçak ve helikopter katarken, diğer taraftan da deneyimli personel yetiştiriyor.

KARGO TAŞIMACILIĞI YAPACAK

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
TURKMENLERIN ELINDE IL - 76 VAR GALIBA NASIL YAPACAK BU TRAFIGI NE KADAR DAKIK OLABILIRLER,BASKA TURLU HAVAYOLLARI COK YUKSEK HANDLING ODUYOR TURKMENISTANDA TON BASI 300 USD YERLI TASIYICININ ISI ZOR TURKMENIN TRANSIT YUKLERI TURKIYEYE CEKMEK GEREKIR TURKEMNISTAN SIKINTILI BIR BOLGE

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000