02 Haziran 2014, Pazartesi 14:32:07

KARAYEL'DEN TARİHE GEÇECEK UÇUŞ!

Vestel Savunma Sanayi tarafından tamamen milli kaynaklarla geliştirilen insansız hava aracı Karayel, son uçuş testinde 8 saat havada kaldı.
  • Enazından birşeyler yapılıyor lüften yapıcı eleştiriler yapalım gelecekte çok daha iyileri yapılacaktır mutlaka yeterki gölge yapılmasın.Tebrik ederim
  • Bu resmen kokpitsiz uçak olmuş ama bize drone lazım, yuksek hızlı, havada uzun kalabilen silah ve önleme sistemi olan stealth drone lazım, gelecek drone da, Fi Mf i hikaye, bunu yapabilirsek havacılıkta yerimizde olur geleceğimizde, kaybettiğimiz zamanı yakalarız, iyide para kazanırız
  • bu vatan için kim taş üstüne taş koyuyorsa allah razı olsun.kurtulalım artık şu emperyalistlerden.yıllardır bizi sömürdüler.
  • Helal olsun bir yerden başlamak lazım. İnşallah daha güzel çalışmalarda eklenir buna.
  • Tai de Roketsan da Aselsan da çalışan bir mühendis olarak kabaca burada ki mühendislik kadrolarının cogunun ODTU Boğaziçi İTU gibi dünyaca kabul edilmiş üniversitelerden mezun insanlar tarafından dolduruldugunu rahatlıkla söyleyebilirim.Oralarada mı torpille girdik , hadi girdik bitirdik anlamadım.Vesteli tebrik ediyoruz, umarım sadece tai degil tüm dunyanın imrenecek bakacağı bir ise imza atarlar.Ellerinize Saglik meslektaşlarım
  • Vay be helal. Sessiz ve derinden, haydi aslanlar buda oldu
  • Umutlandık / umutluyuz OG
  • inşallah beyaz eşyalarına benzemez.
  • şayet yaptığı televizyonlar gibiyse,yakında araziden toplarız :))
  • Masallaahh ,,emegı gecen herkesın ellerıne saglık

Vestel Savunma Sanayi tarafından tamamen milli kaynaklarla geliştirilen insansız hava aracı Karayel, son uçuş testinde 8 saat havada kaldı.

Çeşitli alt sistem testlerinin yapıldığı ve sistemin daha uzun ve yüksek uçuşu için uygunluğunun değerlendirildiği testte Karayel Taktik İnsansız Hava Aracı 21.500 feet yüksekliğe çıktı. Karayel’in son uçuş testindeki performansı, tasarım hedeflerine uyumluluğu konusunda güven tazeledi.

Vestel, NATO’nun sivil hava sahasında uçuş için elverişlilik standardı 4671’e uyumlu tasarlanan ve üretilen ilk ve tek yerli taktik insansız hava aracı olarak dikkat çeken Karayel’le dünya genelinde şimdiye kadar sadece insanlı havacılıkta kullanılan sistematik hata emniyetini ilk kez bir insansız hava aracına taşıdı.

Vestel, test uçuşlarının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’ne 6 hava aracı, 3 yer kontrol istasyonu ve yardımcı sistemlerden oluşan Karayel sisteminin teslimatına başlayacak. Uçuş sırasında rüzgar ve buzlanma koşullarıyla karşılaşan Karayel, tasarımında yer alan buzlanma giderme sistemini ilk defa bu uçuş esnasında kullandı. Çetin hava koşullarında da aktif olarak göreve devam edebilmek için buzlanma giderme sistemi ile donatılan Karayel, son test uçuşunda sistemin başarısıyla da göz doldurdu. Karayel’deki buzlanma giderme sistemi, buzlanma şartları ile karşı karşıya kalındığı durumlarda bunu fark edip en hassas yerler olan kanat ve kuyruklardaki buzları kırma özelliğine sahip.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ile Vestel Savunma Sanayi A.Ş. arasında imzalanan Taktik İnsansız Hava Aracı Geliştirme Projesi sözleşmesi kapsamında tamamen Türk mühendisler tarafından özgün olarak geliştirilen Karayel, beklenenin üstünde performansıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Vestel, 18 bin feet yüksekliğe çıkma, 35 kilo faydalı yük taşıma ve minimum 10 saat uçma hedefinin çok üzerinde gelişmiş bir versiyon sunuyor. Bu gelişmiş versiyon; 22 bin 500 feet uçuş yüksekliği, 70 kilo faydalı yük ve 20 saate kadar havada kalış süresi hedefi doğrultusunda tasarlanmış öncelikle gözlem amacıyla kullanılacak özgün bir insansız hava aracı.



KARAYEL'DEN TARİHE GEÇECEK UÇUŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

huenat35 ~ 9 yıl önce
Enazından birşeyler yapılıyor lüften yapıcı eleştiriler yapalım gelecekte çok daha iyileri yapılacaktır mutlaka yeterki gölge yapılmasın.Tebrik ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak ~ 10 yıl önce
Bu resmen kokpitsiz uçak olmuş ama bize drone lazım, yuksek hızlı, havada uzun kalabilen silah ve önleme sistemi olan stealth drone lazım, gelecek drone da, Fi Mf i hikaye, bunu yapabilirsek havacılıkta yerimizde olur geleceğimizde, kaybettiğimiz zamanı yakalarız, iyide para kazanırız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
bu vatan için kim taş üstüne taş koyuyorsa allah razı olsun.kurtulalım artık şu emperyalistlerden.yıllardır bizi sömürdüler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süper ~ 10 yıl önce
Helal olsun bir yerden başlamak lazım. İnşallah daha güzel çalışmalarda eklenir buna.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tai de Roketsan da Aselsan da çalışan bir mühendis olarak kabaca burada ki mühendislik kadrolarının cogunun ODTU Boğaziçi İTU gibi dünyaca kabul edilmiş üniversitelerden mezun insanlar tarafından dolduruldugunu rahatlıkla söyleyebilirim.Oralarada mı torpille girdik , hadi girdik bitirdik anlamadım.Vesteli tebrik ediyoruz, umarım sadece tai degil tüm dunyanın imrenecek bakacağı bir ise imza atarlar.Ellerinize Saglik meslektaşlarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 10 yıl önce
lafa değil işe bakarım . Kaç bin feete çıktı ANKA? Ne kadar para harcandı? Şimdi nerede ne işe yarıyor ANKA? TAI beceremedi bu işi. Elde son kalan ANKAlar uçuş yapmıyor çünkü güvenli değiller.
Meslektas ~ 10 yıl önce
Universitelerin isimleri onemli ise neden bu universitelerin gelistirdigi bir IHA yok. Varsa bilgilendirin lutfen.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Vay be helal. Sessiz ve derinden, haydi aslanlar buda oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Umutlandık / umutluyuz OG

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vestel ~ 10 yıl önce
inşallah beyaz eşyalarına benzemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tbn ~ 10 yıl önce
şayet yaptığı televizyonlar gibiyse,yakında araziden toplarız :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
I pad ~ 10 yıl önce
Masallaahh ,,emegı gecen herkesın ellerıne saglık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000