07 Mayıs 2013, Salı 17:12:36

KARAYEL GÖKYÜZÜNE AÇILIYOR

Türkiye nihayet yerli insansız uçağını tamamlıyor. Yıl sonununda Karayel TSK'ya teslim edilecek. Bu uçakla dünyada 3 ülkeden biri olacağız...
  • Karayelle teknolojiyi yakaladık mı acaba?
  • Vestel bunu TV veya buzdolablarını yaptığı gibi yapmamıştır inşallah. Sonuçta asgari ücretle mühendis çalıştıran bir şirketten bahsediyoruz.
  • Abi, istedikmi iste yapiyoruzda.... Sadece biraz usengecmiyiz ne.... Bide baskalarının sözüne bazen çok önem veriyoruz maalesef !!! Helal Türkiyem !!!!!

Vestel CEO'su Ömer Yüngül, şirket olarak ilk insansız hava araçlarını bu yıl teslim edeceklerini söyledi.

Zorlu Holding'in iştiraklerinden Vestel VESTL Savunma ve yazılım şirketi Ayesaş Türkiye'nin ilk yerli taktik insansız hava aracı Karayel'i 11. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF 2013'te tanıttı.

Yüngül, "Vestel olarak bugüne kadar savunma sanayiine 25 milyon dolar belki de daha fazla yatırım yaptık" diye konuştu.

Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül, Vestel Savunma olarak yılda en az 50-60 adet insansız hava aracı yapmayı hedeflediklerini söyledi.

UÇAKLARIN DEĞERİ 40 MİLYON DOLAR

Bu yıl Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edecekleri 6 adet insansız hava aracı Karayel'in kontratının yer istasyonları ile birlikte kontrat değerinin 40 milyon dolar civarında olduğunu belirten Yüngül, "Benim tahminim gelecek yıldan itibaren her yıl en az 50-60 uçak üretebiliriz" diye konuştu.

ÜÇ ÜLKEDEN BİRİ OLACAĞIZ

Türkiye'nin bu alanda ABD ve İsrail ile birlikte dünyada en önde gelen üç ülkeden birisi olacağını düşündüğünü ifade eden Yüngül, "Ankara'daki bu ürünleri ürettiğimiz mekanın 3-5 yıl içinde bize dar geleceğine yüzde 100 eminim" dedi.

İlk yerli taktik insansız hava aracı Karayel'in mühimmat değil, gözlem uçağı olduğunu belirten Yüngül, "Karayel Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gözlem amaçlı kullanılacak" dedi.

BU SENE BİTİYOR

Altı uçaklık teslimatı bu sene sonuna kadar bitireceklerini ifade eden Yüngül, "Şu anda Sivrihisar'da denemeleri yapılıyor. Önümüzdeki 1-2 hafta içinde uçuş testleri başlayacak. Bu sene içinde hepsini teslim edeceğiz. Bu teslimat bizim için çok önemli çünkü referans olarak önemli yer teşkil ediyor. Başka ülkelerden de çok ilgi var. Ama öncelikle kendi ülkemize verelim. İnanıyorum ki Türkiye bu konuda üç ülkeden biri olacak. Amerika, İsrail ile birlikte üç ülkeden birisi olacak" dedi.

Yüngül, "10-15 sene zarfında insansız uçak sayısı artacak. Yolcu uçakları hariç" dedi .

KARAYEL SAVAŞ UÇAĞINA DA DÖNÜŞECEK

Karayel'in 500 kg yükle kalkabilen bir uçak olduğunu da belirten Yüngül, "Bunları savaş uçağı haline döndürebilmek çok da zor değil 3-5 sene içinde bunların daha fazla yer alacağı bir ortam içinde doğru gidiyoruz" diye konuştu.

Bu alanda yıllık toplam 15 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını da belirten Yüngül, "Bunun bir kısmı yazılım bir kısmı mekanik işler. Biz 2014'ten itibaren artık ihnacatta her sene ikiye katlayarak devam edeceğimizi ümit ediyoruz ve yola da öyle çıktık" dedi. (İnternethaber)

KARAYEL GÖKYÜZÜNE AÇILIYOR

Yorumlar

sinerji ~ 11 yıl önce
Karayelle teknolojiyi yakaladık mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 11 yıl önce
Vestel bunu TV veya buzdolablarını yaptığı gibi yapmamıştır inşallah. Sonuçta asgari ücretle mühendis çalıştıran bir şirketten bahsediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 11 yıl önce
Abi, istedikmi iste yapiyoruzda.... Sadece biraz usengecmiyiz ne.... Bide baskalarının sözüne bazen çok önem veriyoruz maalesef !!! Helal Türkiyem !!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000