22 Mart 2017, Çarşamba 13:26:44

'Kararın arkasında başka nedenler var'

ABD'deki Türk kuruluşlarından Turkish Heritage Organization (THO) ile MÜSİAD ABD, hükümetin uçuşlardaki elektronik cihaz yasağına tepki gösterdi.
  • Kafir sadece kafirdir!
  • Küçük bir yasak gibi görünüyor ancak onlar teknik çalışır. Etkisi büyük olabilir. Dikkat. Gerekirse İslam ülkeleri karşı tedbir almalıdır.
  • memlekette her 100 kişiden 3 suriye'li.
  • Agam bizimle egleniiir.
  • Hem THO hem THY'nin güzide ve biricik çalışanı Danismaz mı veriyor bu fikirleri size. Yaptığınız fitneler emailler ve ispiyonlar hepsi biliniyor...
  • Emirates, Katar, Thy Basta olmak uzere opsiyonlu boing siparisler iptal olursa bu sorun kisa surede cozulur...
  • Bunu yapmak için terör kisvesi uydurması gerekmez. Slotları azaltır vs. istediğini yapar. Yani yolcuyu laptop kullanamamakla küstürmek ve başka yerleri tercih etmesini sağlamak çok dolaylı bir yol. Trump ekibinde o zekada birileri yoktur.
  • Artık kavgalarda kavgalar uçakta. Polis sıvı kısıtlaması gibi kesinlikle geçirmesin.
  • Yasak sadece THY yolcusunu değil ABD ve Avrupalı şirket yolcularını da kapsıyor. Yani herhangi bir şirkete karşı ayrımcılık yok. Uygulamayı doğru anlamadan göstereceğiniz tepki de anlamsız ve sonuçsuz olur. Önce anla!
  • Uluslararası bir meydanın apronunda,apron çalışanları siyasi görüşünü beğenmediği bir yolcuya saldırıyor.Bu olayı bazıları anlayamadı galıba.O meydandan kalkan uçaklara hava sahalarını bile kapatabılırler.Mısırdan kalkan Rus uçagına ne olduğunu,ne şekilde olduğunu bir düşünsenize,sonra bir zahmet şu tekniği bir dolaşın bakalım,teknisyenlerin hallerine bir bakın

ABD'deki Türk kuruluşlarından Turkish Heritage Organization (THO) ile MÜSİAD ABD, hükümetin uçuşlardaki elektronik cihaz yasağına tepki gösterdi.

THO ve MÜSİAD ABD, 8 ülkede aralarında İstanbul'un da bulunduğu 10 havalimanından ABD'ye direkt uçacak yolculara cep telefonu veya akıllı telefonlardan daha büyük elektronik cihazların kabin içine alınmaması uygulamasına karşı birer açıklama yayımladı.

Kararın arkasında başka nedenler olabileceğini belirten THO Başkanı Ali Çınar, "İstanbul havalimanından ABD'ye yapılan uçuşlarda, hiçbir yerde olmayan ciddi güvenlik kontrollerinin yapılıyor olması ve Avrupa'da da yabancı kökenli yolcuların bulunmasına rağmen bu yasağın Avrupa'dan herhangi bir havaalanına getirilmemesi bizde kuşkulara neden oluyor." ifadesini kullandı.

Çınar, Türkiye'nin havayolu ulaşımı konusunda "hub lideri" olmaya başladığı bir dönemde bu tür kısıtlamalarla yolcu kaybı dahil rakiplerine güç kazandırıldığını vurguladı.

İstanbul'un havalimanının yasaklı listeye alınmasının üzücü olduğuna değinen Çınar, "Ancak biz biliyoruz ki ABD'li havayolu şirketleri, bilhassa Ortadoğu ağırlıklı havayollarının kendilerine rakip olarak tehdit oluşturduklarını belirterek Trump yönetimi ve Kongreye baskı yapıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'ye dönük ticari bir engelleme"
MÜSİAD ABD Başkanı Mustafa Tuncer imzalı açıklamada da Trump yönetiminin kararı eleştirildi.

Listenin güvenlikten ziyade ekonomik nedenlerle oluşturulduğu izlenimini verdiğini ve dünya hava trafiğinde önemli bir yeri olan İstanbul'a yani Türkiye'ye dönük ticari bir engelleme olarak algılandığını bildiren Tuncer, şunları kaydetti:

"Halihazırda yapılmış ve yapılması beklenen havacılık sektöründeki serbest ticaret anlaşmaları bu uygulama ile sekteye uğrayacak, ülke ekonomilerine ciddi zarar verecektir. Serbest piyasa ekonomisine inanan kurumumuz uygulamaya konulan bu yasağın havayolu firmaları arasında haksız rekabete neden olacağını düşünmektedir. Stratejik hamleler ile yapılan güvenlik gerekçeli uygulamaların gerçeklikten uzak olduğunu, Türk Hava Yolları gibi yükselen küresel bir markaya dönük, haksız bir uygulama olduğunu belirtiyoruz."

Tuncer açıklamasının sonunda, "MÜSİAD ABD olarak Amerikalı yetkililere attıkları bu yanlış adımdan bir an evvel geri dönmesi" çağrısı yaptı.

'Kararın arkasında başka nedenler var'

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Mizahı utandıran adam ~ 7 yıl önce
Kafir sadece kafirdir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kafir ~ 7 yıl önce
kafir'in hiçbir icadını alıp kullanma o zaman görelim !
Mizahı utandıran adam ~ 7 yıl önce
Onlar da bizimkileri kullanmasın senin mantığına göre.
kara mizah ~ 7 yıl önce
bizim hangi icadımız var da kullanıyorlar be gafil ?
Abd ~ 7 yıl önce
Küçük bir yasak gibi görünüyor ancak onlar teknik çalışır. Etkisi büyük olabilir. Dikkat. Gerekirse İslam ülkeleri karşı tedbir almalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gnb ~ 7 yıl önce
memlekette her 100 kişiden 3 suriye'li.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3 kişi ~ 7 yıl önce
Hepsinin laptopu yok ama !
Faşo Aga! ~ 7 yıl önce
Agam bizimle egleniiir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
I.H.Danismaz ~ 7 yıl önce
Hem THO hem THY'nin güzide ve biricik çalışanı Danismaz mı veriyor bu fikirleri size. Yaptığınız fitneler emailler ve ispiyonlar hepsi biliniyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SNN ~ 7 yıl önce
Emirates, Katar, Thy Basta olmak uzere opsiyonlu boing siparisler iptal olursa bu sorun kisa surede cozulur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 7 yıl önce
Aslında güzel tepki olurdu ama arada yapılan uluslarası sözleşme var uçağı almadan vazgeçtinmi tazminatla karşı karşıya kalırlar bu durumuda hiçbir havayolu göze alamaz
Hayal alemi ~ 7 yıl önce
Bizim bu taraflarda ABD'ye kafa tutacak kimseyi görüyor musun?
Yorum ~ 7 yıl önce
Bunu yapmak için terör kisvesi uydurması gerekmez. Slotları azaltır vs. istediğini yapar. Yani yolcuyu laptop kullanamamakla küstürmek ve başka yerleri tercih etmesini sağlamak çok dolaylı bir yol. Trump ekibinde o zekada birileri yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km1 ~ 7 yıl önce
Artık kavgalarda kavgalar uçakta. Polis sıvı kısıtlaması gibi kesinlikle geçirmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haksız rekabet? ~ 7 yıl önce
Yasak sadece THY yolcusunu değil ABD ve Avrupalı şirket yolcularını da kapsıyor. Yani herhangi bir şirkete karşı ayrımcılık yok. Uygulamayı doğru anlamadan göstereceğiniz tepki de anlamsız ve sonuçsuz olur. Önce anla!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isimsiz ~ 7 yıl önce
Uluslararası bir meydanın apronunda,apron çalışanları siyasi görüşünü beğenmediği bir yolcuya saldırıyor.Bu olayı bazıları anlayamadı galıba.O meydandan kalkan uçaklara hava sahalarını bile kapatabılırler.Mısırdan kalkan Rus uçagına ne olduğunu,ne şekilde olduğunu bir düşünsenize,sonra bir zahmet şu tekniği bir dolaşın bakalım,teknisyenlerin hallerine bir bakın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000