26 Eylül 2011, Pazartesi 07:45:06

"KARAR ÇIKMADAN YIKTILAR"

Hatay’ın İskenderun ilçesinde MKܒye ait alana gelirinin bir bölümü engelliler spor kulübüne aktarılmak üzere ticari amaçla kurulmak istenilen fuar, İskenderun esnafının tepkisine ve belediyenin ruhsat engeline takıldı.
Geçtiğimiz yıllarda Mustafa Kemal Üniversitesine tahsis edilen İskenderun havaalanı arazisinde fuar kurmak için MKÜ’ rektörlüğünden gerekli izinleri alan Mersin Bedensel Engelliler Federasyonu İl Temsilcisi ve Tüm Engelliler Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yıldız Ceyhan, belediyenin yıkım kararı göstermeden fuarı yıkmasına tepki gösterdi.

Rektörlüğün engelliler için uyguladığı pozitif ayrımcılık projesinden yararlanarak gelirinin bir bölümü engelliler spor kulübüne aktarılacak bir fuar kurduklarını belirten Yıldız, ”Biz Türkiye’nin birçok bölgesinde bu fuarı kuruyoruz. Merkezimiz Mersin’de ve biz bu fuarı düzenli olarak kuruyoruz. Elde eden gelirle engelli sporcuların araçlarını alıyoruz. Bu manada İskenderun’da fuar kurma çalışması yaptık ve arazinin sahibi olan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinden tüm gerekli izinleri aldık fakat İskenderun Belediyesinin önce yer gösterip izin vermesine rağmen yıkım kararıyla karşılaştık. Ellerinde resmi bir yıkım kararı olmamasına rağmen Fuar çadırlarını yıktılar. Biz yasa dışı bir işlem yapmıyoruz. Engelliler yararına bu fuarı kuruyoruz ve burada çalışacak olanların bir bölümü İskenderun esnafı. Biz avukatımız aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacağız ve hakkımıza arayacağız” dedi.

İSKENDERUN PAZARCILAR ESNAFI YABANCI ESNAF İSTEMİYOR
 
İskenderun Semt Pazarları Derneği, 120 üyesi ile imza toplayarak İskenderun’da günde iki semt pazarı kurulurken dışarıdan gelen esnafların yeni bir pazar alanı oluşturmasına tepki gösterdi. Topladıkları imzalarla İskenderun Belediye Başkanlığına ve Kaymakamlığa müracaat eden Dernek Başkanı Hayri Şahan, İskenderun’da kurulan büyük alış veriş merkezlerinin zaten esnafı zor durumda bıraktığını bir de şehir dışından birilerinin gelip Pazar kurmasının kendilerini maddi anlamda daha çok zarara uğratacağını söyleyerek fuara izin verilmemesini istedi.
 
Bu arada İskenderun Belediyesi’nden yapılan konuyla ilgili açıklama ise şunlar kaydedildi:
 
“Havaalanı sahasına bazı şahısların ticari amaçlı fuar düzenlemek için MKÜ Mühendislik Fakültesi’nden protokol yaparak, Belediye’den izin almadan ruhsatsız olarak işyeri açtıklarını tesbit eden Zabıta Müdürlüğü, Belediye Kanununun İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğinin 6. maddesinde ‘İşyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan açılan işyerleri yetkili idareler tarafından kapatılır’ maddesine dayanarak, alanda kurulan fuar alanını işletmeye açılmadan kaldırmıştır”
"KARAR ÇIKMADAN YIKTILAR"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000