21 Haziran 2011, Salı 08:00:58

KARAMAN'DA 'YAMAÇ' HEYECANI

Dünya Hava Sporları Federasyonu'nun (FAI) prestijli Yamaç paraşütü yarışmaları kategorisinde yer alan 2. Uluslararası Karaman XC Türkiye Yamaç paraşütü Organizasyonu, 23 Haziran'da Karaman'da başlayacak...
Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, 20 ülkeden 90 sporcunun katılacağı 2. Uluslararası Karaman XC Türkiye Yamaç Paraşütü yarışmasının, Karaman'ın doğal güzelliklerinin, iç dinamiklerinin keşfedilmesi ve fark edilmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi. 
 
Birincisi geçen yıl yapılan organizasyonda, Karadağ'dan havalanan paraşütçülerin 242 ve 262 kilometrelik uçuşlarla Türkiye rekoru kırdıklarını ifade eden Kahraman, "Bu yılın hedefi önce 293 kilometrelik Avrupa ve 322 kilometrelik dünya rekorunun kırılması. Yapılan çalışmalarla ülkemizin değil tüm dünyanın havacılık sporu açısından en uygun parkurlarının bulunduğunun ispatlandığı Karaman, muhteşem termik özellikleri, uzun ve güvenli uçuşlar için çok uygun coğrafi yapısıyla bir cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor" dedi. 
 
Organizatör Murat Çakmak ise organizasyonun tüm dünyada takdir topladığını belirterek, bu yıl yine gözlerin Karaman'da olacağını vurguladı. 
 
Karaman'ın yamaç paraşütü için Türkiye'nin ve dünyanın en önemli bölgelerinden biri olduğunu ifade eden Çakmak, şunları kaydetti: 
 
"Organizasyon 23 Haziran'da başlayıp, 29 Haziran'da sona erecek. Her türlü hazırlık tamamlandı. Dünyanın en iyi yamaç paraşütü sporcuları Karaman, Karadağ'dan rekor kırmak için uçacaklar. Burası yeni bir bölge. Sporcular için heyecan yaratacak tüm imkanlar var. Ayrıca bu sene bir çok sosyal projeye de imza atacağız. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. "
KARAMAN'DA 'YAMAÇ' HEYECANI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000