19 Ekim 2018, Cuma 14:52:17

Karagül kaptan gökyüzüne veda etti

Pegasus Hava Yolları’nda görev yapan Kaptan Pilot Mustafa Karagül, Bodrum-İstanbul uçuşunu yaparak 42 yıllık uçuş hayatını noktaladı.
  • emekliliği hakeden nadir insan pilot arkadaşım huzurlu günler diliyorum
  • Karagül kaptanıma sağlıklı Mutlu emeklilik günleri dilerim..
  • Çok şey bilip bilmiyormuş gibi davranmaktir. Karagül kaptanin bu tuzağına çok düşen bilmisler oldu pegasusta.. uzaktan çok güldürürdü beni. Çok espri çıkardı ortamda. Anlayana tabii ki. Zekasına hayran bırakmıştır her zaman. Herşey gönlünüzce olsun. Bu pilotlar odası sizi çok özler...
  • Abicim emekliliğin hayırlı uğurlu olsun...Gökyüzü seni hep özleyecek...
  • Herkes kendi hikayesini, efsanesini aslında kendisi yazıyor. 42 yıl..., 504 ay...,15330 gün, 367920 saat ve bunun 28000 saatini uçuşa harcamış, kendi efsaneni yazmışsınız. 28000 saat emniyetle uçabilmek için de kaç yüz bin saatinizi bunun hazırlığına harcadınız kim bilir. Sağlık ve sıhhat içerisinde göklere veda etmiş, ama gönülleri de elinden geldiğince fethetmeye çalışmışsınız. Ne mutlu size. Sizi çok tanıyamadım. Bir kaç kez pilotlar odasında gördüm ve yetiştirdiğiniz kızınızla da bir kaç kez uçtum. Çocuğunu tanıyınca az çok anasını da babasını da tanıyorsunuz. Evet her kaptana bu uğurlama yapılmıyor. Herkesin gönlünü fethedebilmek, efsane yazabilmek büyük bir yetenek, özen ve yıllarını bu uğurda feda etmeyi gerektirir. Kimseden beklentisi olmadan, kendi başarılarını yazabilenler zaten yoluna devam ediyor. Onlar biliyor. Bir şekilde beceriksizlik yapanlar ise boş teneke gibi tıngırdıyor. Kendini bilmezlerin yazdıkları ömrünüzü vererek ulaştığınız bu yeri gölgelemesin. Kanmayın kötünün sözüne, bilseydi iyisini söylerdi der atalarımız. Cebinizde biriktirdiğiniz tüm anılarla, zenginliklerinizle mutlulukla dolu bir emekliliğiniz olsun. Emin olun gökyüzü sizi çok özleyecek.
  • Steeward larla problem yaşamadığı için ilk Steeward amir le Türkiye tarihinde o uçmuştu. Son uçuşundada Burak vardı yanında.
  • Kaptanim hangi ozel sirkete girmeye dusunuyorsunuz? Ne olur insaf edinde oralarada garibanlar girsin ))))))
  • Eski babacan kaptanlardan biri daha emekli oldu. Kendisi adam gibi adamdır, temizlikçisinden yöneticisine herkesle aynı samimiyet çervesinde iletişim kurardı. Emekliliğiniz hayırlı olsun Kaptanım. Anısı ile anılanlardan olacağınıza hiç şüphem yok.
  • Karagül kaptanıma sağlıklı Mutlu emeklilik günleri dilerim. Tüm uçucu arkadaşlara da emniyetli uçuşlar,emeklilikler dilerim
  • Eski yöneticiler sayıp gelmişler, mevcut yöneticiler nerdeler

Pilot camiasının deneyimli isimlerinden Kaptan Pilot Mustafa Karagül, gökyüzüne veda etti. THY’nin efsane pilotlarından Sacit Dokuzlar’ın manevi oğlu olarak bilinen Karagül,  Bodrum-İstanbul seferini yaparak gökyüzü serüvenini noktaladı.

Karagül’ün inişi öncesinde kule frekansından hava trafik kontrolörlerinin veda sesi duyulurken uçak ise Sabiha Gökçen Havalimanı’nda su takı ile karşılandı.

Karagül’ü Sabiha Gökçen Havalimanı apronunda karşılayanlar arasında Pegasus Havayolları eski Genel Müdürü Sertaç Haybat, Genel Müdür Yardımcısı Nedim Özesen, eski Genel Müdür Yardımcısı Reha Özdemir, ACT Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Doğan İnanç ve İzair eski Genel Müdürü Gürol Yüksel de vardı.

GÖKYÜZÜNDE 28 BİN SAAT

28 bin saat uçuşu olan Mustafa Karagül’ün kızı Karaca Karagül de Airbus 320 filosunda pilot olarak görev yapıyor.
Mustafa Karagül, İzair ve THY’de de Airbus 320, A330 ve A340 tipi uçaklarda da görev yaptı.

©AirportHaber.com











Karagül kaptan gökyüzüne veda etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (74)

atalar ~ 5 yıl önce
emekliliği hakeden nadir insan pilot arkadaşım huzurlu günler diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ismail ~ 5 yıl önce
Karagül kaptanıma sağlıklı Mutlu emeklilik günleri dilerim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayatta en güzel sey ~ 5 yıl önce
Çok şey bilip bilmiyormuş gibi davranmaktir. Karagül kaptanin bu tuzağına çok düşen bilmisler oldu pegasusta.. uzaktan çok güldürürdü beni. Çok espri çıkardı ortamda. Anlayana tabii ki. Zekasına hayran bırakmıştır her zaman. Herşey gönlünüzce olsun. Bu pilotlar odası sizi çok özler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Babaların Babası ~ 5 yıl önce
Abicim emekliliğin hayırlı uğurlu olsun...Gökyüzü seni hep özleyecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Efsane ~ 5 yıl önce
Herkes kendi hikayesini, efsanesini aslında kendisi yazıyor. 42 yıl..., 504 ay...,15330 gün, 367920 saat ve bunun 28000 saatini uçuşa harcamış, kendi efsaneni yazmışsınız. 28000 saat emniyetle uçabilmek için de kaç yüz bin saatinizi bunun hazırlığına harcadınız kim bilir. Sağlık ve sıhhat içerisinde göklere veda etmiş, ama gönülleri de elinden geldiğince fethetmeye çalışmışsınız. Ne mutlu size. Sizi çok tanıyamadım. Bir kaç kez pilotlar odasında gördüm ve yetiştirdiğiniz kızınızla da bir kaç kez uçtum. Çocuğunu tanıyınca az çok anasını da babasını da tanıyorsunuz. Evet her kaptana bu uğurlama yapılmıyor. Herkesin gönlünü fethedebilmek, efsane yazabilmek büyük bir yetenek, özen ve yıllarını bu uğurda feda etmeyi gerektirir. Kimseden beklentisi olmadan, kendi başarılarını yazabilenler zaten yoluna devam ediyor. Onlar biliyor. Bir şekilde beceriksizlik yapanlar ise boş teneke gibi tıngırdıyor. Kendini bilmezlerin yazdıkları ömrünüzü vererek ulaştığınız bu yeri gölgelemesin. Kanmayın kötünün sözüne, bilseydi iyisini söylerdi der atalarımız. Cebinizde biriktirdiğiniz tüm anılarla, zenginliklerinizle mutlulukla dolu bir emekliliğiniz olsun. Emin olun gökyüzü sizi çok özleyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 5 yıl önce
Muhtesem bir yazi,tebrik ederim...Sizin gibi birinede, Allah bu güzel emekliligi,kazasiz,belasiz nasip etsin..Kim oldugunuzu bilmiyoruz ama yaziniz,ADAM gibi ADAM oldugunuzun ispatidir..
Kabin Amiri sıfatını erkek olunca değiştiren kaptan ~ 5 yıl önce
Steeward larla problem yaşamadığı için ilk Steeward amir le Türkiye tarihinde o uçmuştu. Son uçuşundada Burak vardı yanında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 5 yıl önce
Kaptanim hangi ozel sirkete girmeye dusunuyorsunuz? Ne olur insaf edinde oralarada garibanlar girsin ))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
700.000 tl harcayanlar ~ 5 yıl önce
Ne zamandir gariban oldu... ona gariban değil büyük oynayıp büyük kazanmak isteyen maceracılar denir.. herşey para ile para için...
Onun gireceği yerlere garibanlara uymaz ~ 5 yıl önce
Artık yaş haddinden emekli olduğu için pilot olarak uçamaz ya çeşme yada musluk ikisinden birine gider:))) orada garibanlara uymaz
Turkish Dispatcher ~ 5 yıl önce
Eski babacan kaptanlardan biri daha emekli oldu. Kendisi adam gibi adamdır, temizlikçisinden yöneticisine herkesle aynı samimiyet çervesinde iletişim kurardı. Emekliliğiniz hayırlı olsun Kaptanım. Anısı ile anılanlardan olacağınıza hiç şüphem yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dündar ~ 5 yıl önce
Birinin derin bir yarası var bu güzel insan için söylenenleri beğenmiyor, neyse acısı büyük herhalde .
Dük ~ 5 yıl önce
Karagül kaptanıma sağlıklı Mutlu emeklilik günleri dilerim. Tüm uçucu arkadaşlara da emniyetli uçuşlar,emeklilikler dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayret ~ 5 yıl önce
Eski yöneticiler sayıp gelmişler, mevcut yöneticiler nerdeler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bulent C ~ 5 yıl önce
Bulent yokmu orda ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000