16 Ağustos 2010, Pazartesi 08:03:16

Karadan 4 günde giden kargo, havadan 4 saatte gidiyor...

Kargo taşımacılığında 2 milyon ürün taşımayı hedefleyen Pamfilya Turizm, başta kesme çiçek olmak üzere, yaş meyve sebze, canlı kerevit, canlı arı, canlı çekirge, tekstil, orkinos, gülyağı, gülsuyu, silah, mantar gibi ürünleri dünyanın her yerine taşıyor.
  • birde fiyat yazın da fikir edinelim.mesela 1(bir)kg kesme çiçek almanya/ frankfurta kaç liraya-euroya-dolara?

Pamfilya Hava Kargo Taşımacılık Müdürü Osman Ersoy, Pamfilya Turizm AŞ'nin 1969 yılında Antalya'da kurulduğunu ve şu anda 100 kişiyi istihdam ettiklerini belirterek, "IATA birinci sınıf kargo acentesiyiz. Kargo taşımacılığımız büyük bir ivme kazanarak yoluna devam ediyor. Antalya'nın büyük bir bölümünü biz taşıyoruz. Öncelikle kesme çiçek olmak üzere meyve sebze, canlı kerevit, canlı arı, canlı çekirge, tekstil, orkinos, gülyağı, gülsuyu, silah, mantar taşıyoruz. Bütün havayolları şirketleri ile çalışarak müşterilerimizin ürünlerini tüm dünyaya ulaştırıyoruz" dedi.

2009 yılında 1 milyon 700 bin bozulabilen ürün taşıdıklarını söyleyen Ersoy, kriz yılında yüzde 23 büyüdüklerine dikkat çekerek, "Kriz yılında sektörde ciddi sıkıntılar yaşandı. Bizim bu başarımızdaki etken vermiş olduğumuz hizmettir. Bir kurye firması gibi kargoyu müşterinin deposundan alıp gümrükleme işlemleri tamamlandıktan sonra yine aynı şekilde adrese teslim yapıyoruz. Bu hizmeti dünyanın her noktasında yapabiliyoruz. Yıllık ciromuz 1,5 milyon euronun altına düşmüyor. Bu sene ilk 5 ayda geçen seneye oranda yüzde 20 daha iyi gidiyoruz. Yılsonuna kadar ciromuz 2 milyon euroyu rahat bulur" dedi.

Bozulabilir kargo taşımacılığında Antalya'nın yüksek kapasiteye sahip olduğunun altını çizen Ersoy, şunları söyledi: "Antalya'nın yüzde 90'nı bozulabilen kargo taşımacılığını kullanıyor. Fakat gümrüklemelerde soğuk hava deposu yok. Bu da ciddi sorun yaratıyor. Bir an önce soğuk hava deposunun yapılmasını istiyoruz. Diğer illerde kargo acentelerinin ofisleri havaalanı içerisinde yer alıyor. Antalya için bu durum geçerli değil. Ofislerin havaalanı içerisine açılmasına izin verilmiyor. Kargoları boşaltırken de sorun yaşıyoruz."

2011 yılında karo taşımacılığında kapasiteyi artırmayı hedeflediklerini kaydeden Ersoy, "Kara ile giden nakliyelerde ürünler Avrupa'ya 4 günde teslim ediliyor. Biz ise kara ile giden nakliyeleri havayoluna çekip 4 saate Avrupa'ya indirmek istiyoruz. Bu durumda hem ürünler taze gidecek bu da ihracata ekstra kazanç sağlayacaktır" dedi.

Karadan 4 günde giden kargo, havadan 4 saatte gidiyor...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
birde fiyat yazın da fikir edinelim.mesela 1(bir)kg kesme çiçek almanya/ frankfurta kaç liraya-euroya-dolara?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000