10 Kasım 2009, Salı 07:15:24

Karadağ'da test uçuşu

Türkiye Yelken Kanat ve Yamaç Paraşütü Federasyonu tarafından 2010 yılında Konya, Karaman, Aksaray ve Nevşehir'de yapılması planlanan yamaç paraşütü şampiyonası uluslararası boyuta taşındı...

Karaman'ı da kapsayan şampiyona öncesinde arazi ve hava şartlarının uygun olup olmadığının belirlenmesi amacıyla Karaman Karadağ'da yamaç paraşütü test uçuşları yapıldı. Yamaç paraşütü uzmanı Türk pilot Murat Çakmak, Alman pilotlar Klaus Heagler, Holger Witaig ve Stefan Knaps sırayla havalanarak Karaman Kılbasan Kasabası üzerinde keşif uçuşları yaptı.

Kısa adı FAI olan Dünya Hava Sporları Federasyonu'nun desteği ile gerçekleştirilecek organizasyona Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Brezilya, Meksika, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Güney Kore, İtalya, ABD ve İsviçre'den dünyaca ünlü 55 pilotun katılması bekleniyor.

Yamaç paraşütü uzmanı Türk pilot Murat Çakmak, 2010 yılı yaz aylarında yamaç paraşütü organizasyonu yapmayı planladıklarını söyledi. Bu proje ile ilgili yapacakları test uçuşlarının başlangıcı için Karadağ'a geldiklerini dile getiren Çakmak, "Bu bölge uçuşlara elverişli. Konya, Aksaray ve Nevşehir'de yarışma için uygun olan yerler." dedi.

Karadağ'da test uçuşu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000